ΔΙΑΤΡΟΦΗΤΙ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ

Πότε είναι το κάθε φρούτο στην εποχή του;

Για να μην αναρωτηθείς ποτέ ξανά γιατί οι φράουλες δε μυρίζουν πια σαν φράουλες, ένας σύντομος και πρακτικός οδηγός όλων των φρούτων ανά εποχή.

Πότε είναι το κάθε φρούτο στην εποχή του;

Το φθινόπωρο τρώμε…

Ρόδια, αχλάδια, κάποιες ποικιλίες πορτοκαλιών (τις λεγόμενες πρώιμες, υπάρχουν και όψιμες που ωριμάζουν αργότερα) μήλα και ακτινίδια. Επίσης, κάποιες ποικιλίες σταφυλιών μαζεύονται μέχρι και τα μέσα Οκτωβρίου, πράγμα που εξηγεί γιατί πολλές φορές τα σταφύλια συγκαταλέγονται στα φθινοπωρινά φρούτα –η περίοδος συγκομιδής εκτείνεται από τον Αύγουστο ως τον Οκτώβριο, ανάλογα με την περιοχή και την ποικιλία.

Τον χειμώνα τρώμε…

Λίγα πράγματα: Αβοκάντο, γκρέιπ φρουτ, κλημεντίνες, μανταρίνια και πορτοκάλια (κάποιες ποικιλίες). Επίσης, όλα τα εξωτικά που ούτως ή άλλως πρέπει να πας σε μέρη εξωτικά για να τα φας στην εποχή τους –ελπίζουμε να μην νόμιζες πως η μπανάνα σου μαζεύτηκε προχτές από τον Αμαζόνιο και σου χαλάμε τον μύθο.

Την άνοιξη τρώμε…

Φράουλες! Συγχωρήστε μας τον ενθουσιασμό, συνεχίζουμε αντικειμενικότερα: Μούσμουλα, σμέουρα, βερίκοκα (από τα τέλη Μαΐου και μετά) και κεράσια και ροδάκινα, προς τον Ιούνιο.

Το καλοκαίρι τρώμε…

Νεκταρίνια, σταφύλια, σύκα, φραγκόσυκα (αναλόγως την ποικιλία και την περιοχή, τα φραγκόσυκα μαζεύονται από Αύγουστο μέχρι και Οκτώβριο), βερίκοκα, βύσσινα, κεράσια που συνεχίζουν ακάθεκτα μέχρι και τον Ιούλιο και δαμάσκηνα. Επίσης, τους αδιαφιλονίκητους βασιλιάδες καρπούζι και πεπόνι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Ο κόσμος δεν είναι ένα θλιβερό μέρος, είναι απλά μεγάλο."

Ζαν-Λυκ Γκοντάρ, 1930-, Γάλλος σκηνοθέτης

  • 1819 - Ο Αλή Πασάς αναγκάζει τους κατοίκους της Πάργας να εκπαυριστούν στην Κέρκυρα και σε άλλα Επτάνησα.
    1839 - Υπογράφεται η Συνθήκη του Λονδίνου, με την οποία αναγνωρίζεται η ανεξαρτησία του Βελγίου και του Λουξεμβούργου από την Ολλανδία.
    1882 - Πεθαίνει ο Κάρολος Δαρβίνος, άγγλος φυσιοδίφης, θεμελιωτής της Θεωρίας της Εξέλιξης.

© 2002-2019 MEDIA2DAY