ΔΙΑΤΡΟΦΗΤΙ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ

Αυτά είναι τα τρόφιμα που προκαλούν καρκίνο

Η κακή διατροφή μπορεί να ευθύνεται άμεσα για ορισμένες περιπτώσεις καρκίνου, αποκαλύπτει νέα έρευνα

Αυτά είναι τα τρόφιμα που προκαλούν καρκίνο

Σύμφωνα με μία μελέτη που δημοσιεύτηκε στο PLOS Medicine, η κατανάλωση τροφών με χαμηλή διατροφική αξία σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου. Η έρευνα ήταν συνεργασία του γαλλικού ινστιτούτου INSERM και του Π.Ο.Υ., με σκοπό να μάθουμε ακόμα περισσότερα για το πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τις διατροφικές μας συνήθειες.

Οι ερευνητές επεσήμαναν ότι το βασικό για να γίνει αυτή η στροφή προς την ποιότητα είναι να γνωρίζουν οι καταναλωτές τι αγοράζουν. Συνεπώς, οι ευρωπαϊκές αρχές εξετάζουν την εφαρμογή ενός νέου συστήματος, που θα γνωστοποιεί στους καταναλωτές την διατροφική αξία των τροφών μέσα από χρωματικά σκορ—ένα σύστημα που ήδη εφαρμόζεται σε Γαλλία και Βέλγιο.

Στην μελέτη εξετάστηκαν οι διατροφικές συνήθειες 471.495 ενηλίκων, από το 1992 μέχρι το 2014. Υπήρξαν 49.749 κρούσματα καρκίνου στους συμμετέχοντες, και παρατηρήθηκε ότι η πιθανότητα καρκίνου ήταν αυξημένη στα άτομα που ακολουθούσαν ανθυγιεινή διατροφή.

Συνεπώς, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να προσπαθούμε καθημερινά να μην καταναλώνουμε τροφές χαμηλής διατροφικής αξίας, δηλαδή επεξεργασμένες τροφές (ζύμες, μπισκότα, αλλαντικά), όπως και τροφές που είναι πολύ υψηλές σε απλούς υδατάνθρακες (ζάχαρη), αλάτι και κορεσμένα λιπαρά, όπως μερικά από τα πιο παχυντικά τυριά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Η ακεραιότητα δεν έχει ανάγκη από κανόνες."

Αλμπέρ Καμύ, 1913-1960, Γάλλος συγγραφέας, Νόμπελ 1957

  • 1826 - Στο χωριό Μεχμέταγα της Αρκαδίας 400 Αιγύπτιοι συγκρούονται με ελληνική δύναμη υπό τους Χατζημιχαήλ Νταλιάνη, Νικηταρά, Γιατράκο και Πορτογάλο Φιλέλληνα Αλμέιδα. Μετά από σκληρό αγώνα οι Αιγύπτιοι τρέπονται σε φυγή, εγκαταλείποντας 200 νεκρούς.
    1875 – Ελλάδα – Η κυβέρνηση του Χ. Τρικούπη διεξάγει εκλογές που θα διαρκέσουν μέχρι τις 21 Ιουλίου όπου και πλειοψηφεί η αντιπολίτευση υπό τον Αλέξανδρο Κουμουνδούρο.
    1989 – πέθανε η Μαρίκα Νέζερ, Ελληνίδας ηθοποιός

© 2002-2019 MEDIA2DAY