ΔΙΑΤΡΟΦΗΤΙ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ

Να γιατί είναι κακό να τρώτε γρήγορα

Όποιος τρώει γρήγορα, έχει αυξημένες πιθανότητες να γίνει παχύσαρκος και να αποκτήσει προβλήματα υγείας που σχετίζονται με την καρδιά, λέει νέα έρευνα.

Να γιατί είναι κακό να τρώτε γρήγορα

Όσο πιο γρήγορα τρώμε, τόσο περισσότερο… παρατρώμε, λέει νέα επιστημονική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο πανεπιστήμιο της Χιροσίμα στην Ιαπωνία.

Συγκεκριμένα, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι όσοι τρώνε αργά είναι λιγότερο πιθανό να γίνουν παχύσαρκοι ή να εμφανίσουν μεταβολικό σύνδρομο.

Αυτό πιθανώς συμβαίνει επειδή η κατανάλωση φαγητού με βουλιμία μπορεί να προκαλέσει απότομα σκαμπανεβάσματα στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα και ως εκ τούτου και ανοχή στην ινσουλίνη.

Το μεταβολικό σύνδρομο είναι ένας συνδυασμός διαταραχών που πολλαπλασιάζει τον κίνδυνο του πάσχοντα να υποφέρει από καρδιακή ασθένεια, διαβήτη ή εγκεφαλικό.

Η επιστημονική ομάδα από την Ιαπωνία μελέτησε την υγεία 642 ανδρών και 441 γυναικών με μέσο όρο ηλικίας τα 51,2 έτη, κανείς εκ των οποίων δεν είχε μεταβολικό σύνδρομο πριν δέκα χρόνια. Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες, ανάλογα με την ταχύτητα που τρώνε. Μετά την ανάλυση των στοιχείων τους, προέκυψε πως η ομάδα που τρώει γρήγορα είχε 11,6% πιθανότητες να αναπτύξει μεταβολικό σύνδρομο με την πάροδο των ετών. Η ομάδα που έτρωγε σε κανονική ταχύτητα είχε 6,5% πιθανότητες, ενώ η ομάδα όσων τρώνε αργά μόλις 2,3%.

Η γρήγορη κατανάλωση φαγητού συνδέεται επίσης με συσσώρευση σωματικού βάρους, μεγαλύτερη περιφέρεια και περισσότερη γλυκόζη στο αίμα. «Το να τρώμε πιο αργά μπορεί να είναι σημαντική αλλαγή στην ζωή μας, ώστε να προλάβουμε το μεταβολικό σύνδρομο», δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης. «Όταν οι άνθρωποι τρώνε γρήγορα, τείνουν να μη νιώθουν χορτασμένοι κι έτσι τρώνε περισσότερο», αφού δεν έρχεται εγκαίρως το σήμα κορεσμού από τον εγκέφαλο.

Πηγή: Independent

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"1792 - Γαλλική Επανάσταση: Η Εθνική Συνέλευση (Convention Nationale), η οποία είχε αναδειχθεί με καθολική ψηφοφορία, κατάργησε την μοναρχία. Ο Λουδοβίκος ΙΣΤ΄ και η οικογένειά του φυλακίστηκαν.
1934 - Γέννηση του Λέοναρντ Κόεν, Καναδός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και συγγραφέας
1937 - Πρώτη έκδοση του Χόμπιτ από τον Τόλκιν.
1964 - Ανεξαρτησία της Μάλτας από το Ηνωμένο Βασίλειο.
1981 - Το Ηνωμένο Βασίλειο δίνει πλήρη ανεξαρτησία στο Μπελίζε
1991 - Ανεξαρτησία της Αρμενίας από την ΕΣΣΔ."

Φρήντριχ Νίτσε, 1844-1900, Γερμανός φιλόσοφος

  • Τα όνειρα είναι η ρίζα της μεταφυσικής, η πηγή της ιδέας ότι ψυχή και σώμα είναι ξεχωριστά.

© 2002-2018 MEDIA2DAY