ΔΙΑΤΡΟΦΗΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ

Αυτά τα γλυκά τα τρως και σε δίαιτα

Η καρδιά σου λέει «ναι» για κάτι γλυκό, η δίαιτα σου όμως «όχι»; Βρες την ισορροπία απολαμβάνοντας αυτά τα υπέροχα γλυκά με λίγες θερμίδες.

Αυτά τα γλυκά τα τρως και σε δίαιτα

Μους σοκολάτας με γιαούρτι

Υλικά: 200 γρ. μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα (52% περιεκτικότητα σε κακάο), 160 γρ. γάλα φρέσκο, 160 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό με χαμηλά λιπαρά (2%), 240 γρ. δημητριακά

Εκτέλεση: Βάζουμε τη σοκολάτα σε ένα ανοξείδωτο μπολ, κομμένη σε κομμάτια. Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει και ακουμπάμε επάνω του το ανοξείδωτο μπολ. Ο πάτος του δεν θα πρέπει να ακουμπάει στο νερό. Ανακατεύουμε τη σοκολάτα με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής από σιλικόνη και μόλις λιώσει καλά, κατεβάζουμε από το μπεν μαρί. Παράλληλα, βάζουμε το γάλα και το γιαούρτι στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει καλά. Εναλλακτικά χτυπάμε με το μίξερ χειρός.

Ρίχνουμε σταδιακά τη λιωμένη σοκολάτα στο μείγμα του γιαουρτιού, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα και να έχουμε ένα ενιαίο χρώμα. Ρίχνουμε τα μισά δημητριακά και ανακατέυουμε απαλά. Μοιράζουμε τη μους σε 4 μπολάκια και βάζουμε τη στο ψυγείο για 1-2 ώρες πριν τη σερβίρουμε με τα υπόλοιπα δημητριακά.

Συνταγή από εδώ

Στρούντελ με φθινοπωρινά φρούτα και σταφίδες

Υλικά: 6 φύλλα κρούστας, 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο, 3 μήλα ξεφλουδισμένα, σε κυβάκια, 2 αχλάδια, ξεφλουδισμένα, σε κυβάκια, 2 1/2 κ.σ. γλυκαντικό σε σκόνη, μ 1 κ.γ. κανέλα, 50 γρ. φρυγανιά τριμμένη, 50 γρ. σταφίδες

Εκτέλεση: Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε μπολ βάζουμε τα μήλα, τα αχλάδια και το γλυκαντικό και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την κανέλα, τη φρυγανιά και τις σταφίδες και ανακατεύουμε να αναμειχθούν καλά τα υλικά. Σε καθαρή επιφάνεια ακουμπάμε μια πετσέτα και πάνω της απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας. Το αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο. Συνεχίζουμε με το δεύτερο φύλλο και πάλι το αλείφουμε με βούτυρο. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας. Απλώνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα πάνω στα φύλλα, αφήνοντας ένα περιθώριο στις άκρες. Διπλώνουμε τις δύο άκρες (κατά μήκος) και με τη βοήθεια της πετσέτας τυλίγουμε σε ρολό. Μεταφέρουμε το ρολό σε ταψί περασμένο με λαδόκολλα και το αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο. Ψήνουμε το στρούντελ σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200oC για 30-35 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει το φύλλο και να είναι τραγανό. Σερβίρουμε σε φέτες, ελαφρώς ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Συνταγή από εδώ

Μούσλι με βρώμη και μούρα

Υλικά: 300 γρ. ρόφημα σόγιας , 70 γρ. βρώμη τριμμένη, 2 κ.σ. λιναρόσπορο τριμμένο, 1 κ.σ. μέλι, ξύσμα από 1 πορτοκάλι, φρέσκα ή κατεψυγμένα μούρα (raspberries, blackberries, blueberries)

Εκτέλεση: Σε ένα μπολ βάζουμε το ρόφημα σόγιας, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt για 1 ½ λεπτό να ζεσταθεί. Προσθέτουμε στο μπολ με το ρόφημα την τριμμένη βρόμη, τον τριμμένο λιναρόσπορο, το μέλι, το ξύσμα από το πορτοκάλι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Γεμίζουμε ατομικά βαζάκια που κλείνουν αεροστεγώς, κλείνουμε το καπάκι και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξουν. Μπορούμε να το αφήσουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ. Σερβίρουμε με τα φρέσκα μούρα.

Συνταγή από εδώ

Ζελέ σε ξυλάκι

Υλικά: 5 γρ. φύλλα ζελατίνης, 100 γρ. έτοιμο ζελέ μπανάνα σε σκόνη, 250 γρ. βραστό νερό, 250 γρ. κρύο νερό

Για τη σύνθεση: φύλλα δυόσμου, βρώσιμα λουλούδια

Εκτέλεση: Σε ένα μπολ βάζουμε τις ζελατίνες, κρύο νερό και αφήνουμε 3-4 λεπτά να μουλιάσουν. Σε άλλο μπολ βάζουμε το ζελέ σε σκόνη, το βραστό νερό και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σκόνη. Στύβουμε τις ζελατίνες και τις βάζουμε στο μπολ με το ζελέ και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν. Προσθέτουμε το κρύο νερό και ανακατεύουμε. Βάζουμε στο ψυγείο για 50-60 λεπτά για να κρυώσει και να σφίξει ελαφρά.

Αφαιρούμε το ζελέ από το ψυγείο και το ανακατεύουμε για να σπάσει. Παίρνουμε τις ειδικές θήκες σιλικόνης για παγωτά και βάζουμε 1 κ.σ. σε κάθε θήκη. Στολίζουμε με φύλλα δυόσμου, βρώσιμα λουλούδια και περνάμε τα ειδικά ξυλάκια για παγωτό. Καλύπτουμε με το υπόλοιπο ζελέ μέχρι να γεμίσουν οι θήκες. Βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες να παγώσουν καλά, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

Συνταγή από εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Δεν είμαστε τίποτα. Αυτό που ψάχνουμε είναι το παν."

Φρήντριχ Χαίλντερλιν, 1770-1843, Γερμανός ποιητής

  • 1864 - Νέο Σύνταγμα στην Ελλάδα μετά την Επανάσταση της 3ης Σεπτέμβρη.
    1974 - Πεθαίνει ο Βιτόριο ντε Σίκα, Ιταλός σκηνοθέτης.
    1979 – Πεθαίνει ο Δημήτρης Ψαθάς, δημοσιογράφος και θεατρικός συγγραφέας.
    1985 - Η έκρηξη του ηφαιστείου Νεβάδο ντελ Ρουίς στην Κολομβία δημιουργεί ένα λαχάρ που προκαλεί το θάνατο περίπου 25.000 θανάτους.
    1990 - Ξεκινά τη λειτουργία του ο Παγκόσμιος Ιστός.
    2002 - Το πετρελαιοφόρο πλοίο Prestige βυθίζεται ανοιχτά της Γαλικίας προκαλώντας οικολογική καταστροφή.

© 2002-2019 MEDIA2DAY