ΔΙΑΤΡΟΦΗΒΙΤΑΜΙΝΕΣ & ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Ποιες βιταμίνες βοηθούν στο αδυνάτισμα;

Δείτε ποιες βιταμίνες έχουν κάποια οφέλη στην απώλεια βάρους, και σε ποιες τροφές τις βρίσκουμε.

Ποιες βιταμίνες βοηθούν στο αδυνάτισμα;

Βοηθά η λήψη βιταμινών στο αδυνάτισμα; Η απώλεια βάρους δεν είναι τόσο εύκολη όσο η κατανάλωση συγκεκριμένων βιταμινών, άρα όχι μην περιμένετε θαύματα από συγκεκριμένες βιταμίνες.

Παρ’ όλα αυτά, κάποιες εξ αυτών φαίνεται να βοηθούν στον μεταβολισμό και στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής να βοηθούν στην απώλεια βάρους.

Βιταμίνες συμπλέγματος Β

Αυτή η ομάδα βιταμινών είναι απαραίτητη για την καλή λειτουργία του μεταβολισμού. Η κύρια λειτουργία τους είναι να βοηθούν το σώμα να μεταβολίζει τους υδατάνθρακες, τις πρωτεΐνες και τα λιπαρά. Η θειαμείνη (Β1) για παράδειγμα, βοηθά τα κύτταρα να μετατρέψουν τους υδατάνθρακες σε ενέργεια. Εν ολίγος, χαμηλά επίπεδα αυτών των βιταμινών σημαίνουν πως ο μεταβολισμός μας δε λειτουργεί στο έπακρο και άρα σαμποτάρεται η απώλεια βάρους.

Που τις βρίσκουμε: Τα φασόλια, οι φακές, το γάλα, τα αυγά, το άπαχο κρέας και οι πατάτες είναι καλές πηγές αυτών των βιταμινών. Η Β12 όμως δεν βρίσκεται σε φυτικά προϊόντα και άρα είναι δύσκολο για όσους ακολουθούν vegan διατροφή να την λάβουν σε επαρκή ποσότητα.

Βιταμίνη D

Απαραίτητη για το ανοσοποιητικό σύστημα, η βιταμίνη D, «λαμβάνεται» από την έκθεση στον ήλιο, όμως ο περισσότερος κόσμος σήμερα παρουσιάζει έλλειψη, ιδιαίτερα σε περιοχές όπου ο ήλιος δεν βγαίνει συχνά. Πώς συνδέεται με την απώλεια βάρους; Σε αρκετές έρευνες σε παχύσαρκα άτομα παρατηρούνται χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D. Παρ’ όλα αυτά ο ακριβής της ρόλος στο αδυνάτισμα είναι προς το παρόν ασαφής. Σε μια έρευνα του 2011, όσοι υπέρβαροι και παχύσαρκοι και λάμβαναν συμπληρώματα ασβεστίου και βιταμίνης D έχασαν σημαντικά μεγαλύτερα ποσοστά λίπους στην περιφέρεια, από όσους δεν έπαιρναν. 

Πού τη βρίσκουμε: Σημαντικές διατροφικές πηγές είναι το μουρουνέλαιο, οι σαρδέλες, ο τόνος, ο σολομός, ο κρόκος του αυγού και ενισχυμένα δημητριακά και γάλατα.

Πηγή: Healthline

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Ένα λάθος που επαναλαμβάνεται περισσότερο από μία φορά είναι μια απόφαση."

Πάουλο Κοέλο

  • 1768 - Εκδίδεται για πρώτη φορά η εγκυκλοπαίδεια Britannica

    1903 - Η Κυβέρνηση Γεωργίου Θεοτόκη, αναλαμβάνει, στις 6 Δεκεμβρίου 1903 την εξουσία από την απερχόμενη Κυβέρνηση Δημητρίου Ράλλη

© 2002-2019 MEDIA2DAY