ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Αφιερωμένο στη «Διεθνή Ημέρα της Γης» το doodle της Google

Πηγή: Real.gr

Το σημερινό doodle της Google είναι αφιερωμένο στη «Διεθνή Ημέρα της Γης», φιλοξενώντας 6 διαφορετικά σκίτσα με αναφορά στο περιβάλλον


Περισσότερες από 175 χώρες κάθε χρόνο τιμούν την Ημέρα της Γης, η οποία καθιερώθηκε το 2009 από τα Ηνωμένα Έθνη να γιορτάζεται στις 22 Απριλίου, σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κόσμου για τα περιβαλλοντικά ζητήματα, όπως αναφέρει το ethnos.gr.

Έτσι, το σημερινό doodle της Google είναι αφιερωμένο στη «Διεθνή Ημέρα της Γης», φιλοξενώντας 6 διαφορετικά σκίτσα με αναφορά στο περιβάλλον. Δημιουργός του σημερινού doodle είναι ο Kevin Laughlin, ο οποίος δηλώνει σχετικά με την Ημέρα και ό,τι σχεδίασε: «Προσπαθήσαμε να επικεντρωθούμε στην ύπαρξη ενός ευρέος φάσματος οργανισμών από όλο τον κόσμο, που όλα είχαν μια πρόσθετη μοναδική ποιότητα ή γήινη υπεροχή». 

Όσον αφορά στο ποιος ενέπνευσε τον θεσμό της «Ημέρας της Γης», το όνομά του είναι Τζον ΜακΚόννελλ. Ο ΜακΚόννελλ έθεσε το ζήτημα το 1969 σε ένα Συνέδριο της UNESCO στο Σαν Φρανσίσκο. Εκδηλώσεις έλαβαν χώρα για πρώτη φορά στο Σαν Φρανσίσκο και άλλες πόλεις στις 21 Μαρτίου 1970, ημέρα της εαρινής ισημερίας στο Βόρειο Ημισφαίριο.

Διαβάστε περισσότερα στο real.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Η ομορφιά ξεγελάει τη σάρκα για να πάρει την άδεια να φτάσει μέχρι την ψυχή."

Σιμόν Βέιλ

  • 1910 - Ξεσπά η Μεξικανική Επανάσταση υπό την ηγεσία του Φρανσίσκο Μαντέρο.

    1945 - Αρχίζει η Δίκη της Νυρεμβέργης, με 24 Ναζί να κάθονται στο εδώλιο ως εγκληματίες πολέμου.

© 2002-2019 MEDIA2DAY