ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

«Το κέντρο του κόσμου: Από το Γεωκεντρικό σύστημα στη διαστολή του Σύμπαντος», στο Ευγενίδειο Πλανητάριο από τις 12 Νοεμβρίου

Πηγή: Real.gr
«Το κέντρο του κόσμου: Από το Γεωκεντρικό σύστημα στη διαστολή του Σύμπαντος», στο Ευγενίδειο Πλανητάριο από τις 12 Νοεμβρίου

Μια νέα παράσταση του Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου, με τίτλο «Το Κέντρο του Κόσμου: Από το Γεωκεντρικό σύστημα στη διαστολή του Σύμπαντος», θα κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου.


Οι αρχαίοι λαοί θεωρούσαν ότι το κέντρο του κόσμου βρίσκεται στην Γη και ότι όλα τα ουράνια σώματα περιφέρονται γύρω της. Αυτή τη λανθασμένη Γεωκεντρική θεώρηση του κόσμου, που επικράτησε για τουλάχιστον δύο χιλιετίες, πραγματεύεται η νέα παράσταση.

Από την αρχαία Βαβυλώνα ως την αρχαία Ελλάδα και από το Ηλιοκεντρικό σύστημα του Κοπέρνικου ως την διαστολή του Σύμπαντος, η νέα παράσταση, που είναι παραγωγή του ίδιου του Ιδρύματος Ευγενίδου, εξιστορεί τη συναρπαστική εξέλιξη των ιδεών σχετικά με τη θέση της Γης και του ανθρώπου στο σύμπαν. Τις παραστάσεις θα προλογίσει ο διευθυντής του Πλανηταρίου Δρ. Μάνος Κιτσώνας, παρουσιάζοντας ένα «ζωντανό» ταξίδι από το ηλιακό μας σύστημα ως τις εσχατιές του σύμπαντος με τη βοήθεια του προσομοιωτή του Πλανηταρίου.

Διαβάστε περισσότερα στο real.gr

SPONSORED LINKS

"To διάβασμα είναι ένας άλλος τρόπος να είσαι κάπου."

Ζοζέ Σαραμάγκου

  • 1828 - Οι Μεγάλες Δυνάμεις, Ρωσία, Αγγλία και Γαλλία, υπογράφουν το πρωτόκολλο του Λονδίνου, το οποίο προβλέπει την αποχώρηση των οθωμανικών στρατευμάτων από την Ελλάδα.

© 2002-2018 MEDIA2DAY