ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Αντιδήμαρχος Πάτρας: Η πόλη αποκτά έναν σύγχρονο και ασφαλή ποδηλατόδρομο

Οπως είπε ο Χρ. Κορδάς, είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε, αφού υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 500.000 ευρώ, μέσω προγράμματος βιώσιμης αστικής ανάπτυξης.

Πηγή: Real.gr
Αντιδήμαρχος Πάτρας: Η πόλη αποκτά έναν σύγχρονο και ασφαλή ποδηλατόδρομο

Έναν μεγάλο, σύγχρονο και ασφαλή ποδηλατόδρομο κατά μήκος του παραλιακού μετώπου πρόκειται να αποκτήσει σύντομα η Πάτρα και, όπως τονίζει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιδήμαρχος Χρήστος Κορδάς, «εμείς είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε, αφού υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, ύψους 500.000 ευρώ, μέσω του προγράμματος βιώσιμης αστικής ανάπτυξης».

Ο ποδηλατοδρόμος, συνολικού μήκους πέντε χιλιομέτρων, θα ξεκινάει από τον χώρο αναψυχής στην περιοχή της πλαζ και μέσω των παραλιακών οδών Ηρώων Πολυτεχνείου, Όθωνος-Αμαλίας και Ακτής Δυμαίων θα καταλήγει σε ακόμη έναν χώρο αναψυχής, το νότιο πάρκο, όπου εκεί ήδη λειτουργεί ποδηλατόδρομος.

Σύμφωνα με όσα δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το στέλεχος του δήμου, «η Πάτρα αποκτά για πρώτη φορά έναν πολύ μεγάλο ποδηλατόδρομο διπλής κυκλοφορίας, ο οποίος θα είναι ασφαλής, αφού θα διαθέτει κράσπεδο, ώστε να διαχωρίζεται από τον δρόμο, καθώς και την απαραίτητη σήμανση».

Επίσης, είπε ο κ. Κορδάς, ο ποδηλατόδρομος θα συνδέει το θαλάσσιο μέτωπο της Πάτρας με το κέντρο της πόλης, μέσω των πεζόδρομων της Κανάρη και της Τριών Ναύαρχων και κατ΄ επέκταση με τον μεγάλο πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για προσαρμογή του υφιστάμενου συστήματος φωτεινής σηματοδότησης.

Μάλιστα, όπως σημειώνει ο αντιδήμαρχος, «θέλουμε την κατασκευή ενός ασφαλούς δικτύου ποδηλατόδρομου που θα εξασφαλίζει στους πολίτες και στους επισκέπτες της πόλης, τόσο την ασφαλή αστική μετακίνησή τους όσο και την ασφαλή μετακίνησή τους για λόγους αναψυχής με ποδήλατο».

Εκτιμάται ότι η κατασκευή του νέου ποδηλατόδρομου θα αποτελέσει ένα ισχυρό κίνητρο για την αύξηση της χρήσης του ποδηλάτου με δεδομένο ότι αφενός η διαδρομή διέρχεται την παραλιακή ζώνη και αφετέρου συνδέει το κέντρο της Πάτρας με δύο μεγάλους χώρους αναψυχής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Η πέτρα, το σίδερο, το ατσάλι δεν αντέχουν. Ο άνθρωπος αντέχει."

Νίκος Καζαντζάκης

  • 1947 - Η Στρατιωτική Διοίκηση Δωδεκανήσων παραδίδεται από τους Βρετανούς στον αντιναύαρχο Περικλή Ιωαννίδη. Αρχίζει η μεταβατική περίοδος ενσωμάτωσης στην Ελλάδα.

© 2002-2020 MEDIA2DAY