ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Μια ψηφιακή υπηρεσία για τη... συγκατοίκηση συνταξιούχων και φοιτητών του Erasmus

Το Εθνικό Ταμείο Ασφάλισης Γήρατος...

Πηγή: Real.gr
Μια ψηφιακή υπηρεσία για τη... συγκατοίκηση συνταξιούχων και φοιτητών του Erasmus

Το Εθνικό Ταμείο Ασφάλισης Γήρατος (CNAV) στη Γαλλία θα θέσει σε λειτουργία από τον Ιανουάριο του 2018 μια ευρωπαϊκή ιστοσελίδα, τη www.toitplusmoi.eu, με στόχο να φέρει πιο κοντά συνταξιούχους που διαθέτουν ένα ελεύθερο δωμάτιο στο σπίτι τους και ξένους φοιτητές που αναζητούν κατοικία κατά τη χρονιά που φοιτούν σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus.

Πρόκειται για ένα νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα μεταξύ των γενεών. Για συγκατοίκηση και όχι για συστέγαση καθώς το πρόγραμμα "Στέγη + Εγώ" δεν προβλέπει καμιά οικονομική δέσμευση ή υποχρεωτική παρουσία, μόνο μια συμμετοχή στα τρέχοντα έξοδα (ηλεκτρικό, νερό, κ.ά.) εντός του ορίου των 150 ευρώ μηνιαίως, υπογραμμίζει το CNAV που αναζητει εταίρους στην Ευρώπη.

Ο φορέας αυτός και οι εταίροι του θέλουν με την πρωτοβουλία αυτή να αποτρέψουν την απομόνωση των συνταξιούχων, που θα επωφελούνται από μια ενθαρρυντική παρουσία στο σπίτι τους και ένα άνοιγμα σε έναν άλλο πολιτισμό". Επίσης προσδοκά να άρει ένα εμπόδιο στην κινητικότητα των ευρωπαίων φοιτητών απλοποιώντας γι αυτούς την πρόσβαση στην κατοικία.

Για την έναρξη του προγράμματος, το πρώτο τρίμηνο του 2018, οι ενδιαφερόμενοι συνταξιούχοι θα πρέπει να διαμένουν στο Μπορντό, στο Παρίσι ή στη Λιλ, ενώ σταδιακά το πρόγραμμα θα εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα. "Ένα πρώτο πείραμα πέτυχε", διευκρινίζει η υπηρεσία κοινωνικής ασφάλισης που εφάρμοσε πιλοτικά τον Σεπτέμβριο του 2017 το πρόγραμμα αυτό, με δέκα συνταξιούχους κατοίκους του Μπορντό οι οποίοι φιλοξενούν δωρεάν δέκα ισπανούς φοιτητές.

Για τους συνταξιούχους είναι μια ευκαιρία να ανακαλύψουν έναν διαφορετικό πολιτισμό και για τους φοιτητές είναι μια ευκαιρία να έχουν τη συντροφιά ενός φιλικού και έμπειρου ανθρώπου (και που μερικές φορές ξέρει να μαγειρεύει). Για τους δύο, είναι μια ευκαιρία να ζήσουν σε μια στέγη γεμάτη ζωή και ζεστασιά, αναφέρει στην ιστοσελίδα του το CNAV.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SPONSORED LINKS

"Οι προσβολές είναι τα επιχειρήματα αυτών που έχουν άδικο."

Ζαν-Ζακ Ρουσσώ, Γαλλοελβετός φιλόσοφος

  • 1896 - Εντοπίζονται στο Κλόνταϊκ του Βορειοδυτικού Καναδά (ανατολικά των συνόρων με την Αλάσκα) κοιτάσματα χρυσού
    1960 - Η Κύπρος αποκτά την ανεξαρτησία της από το Ηνωμένο Βασίλειο.
    1960 - Ο Τζόζεφ Κίτινγκερ, πέφτει με αλεξίπτωτο από τα 31.330 μέτρα, πάνω από το Νιού Μέξικο. Μέχρι το 2003, διατηρεί το παγκόσμιο ρεκόρ ύψους αλλά και ελεύθερης πτώσης, καθώς πέταξε χωρίς να ανοίξει το αλεξίπτωτο τα πρώτα 25.700 μέτρα
    1962 - Ο μάνατζερ των Beatles, Ράιαν Έμπσταϊν, διώχνει από το συγκρότημα τον ντράμερ Πιτ Μπεστ και προσλαμβάνει στη θέση του τον Ρίγκο Σταρ. Περίπου ένα μήνα αργότερα, το συγκρότημα θα ηχογραφήσει την πρώτη του επιτυχία "Love me do".

© 2002-2018 MEDIA2DAY