ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Συνεργασία Περιφέρειας Αττικής και ΙΓΜΕ για αποτελεσματική αντιπλημμυρική προστασία

Τη συμβολή του Ινστιτούτου...

Πηγή: Real.gr
Συνεργασία Περιφέρειας Αττικής και ΙΓΜΕ για αποτελεσματική αντιπλημμυρική προστασία

Τη συμβολή του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ), στη βάση της σημαντικής τεχνογνωσίας και εμπειρίας του, για την εκπόνηση Στρατηγικού Σχεδίου Αντιπλημμυρικής Προστασίας (ΣΣΑΠ), εξέτασαν στην συνάντηση τους η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο γενικός διευθυντής του ΙΓΜΕ, Δημήτρης Τσαγκάς.

Κατά την συνάντηση διερευνήθηκαν οι δυνατότητες παρέμβασης, αφενός για την λήψη άμεσων μέτρων για την αποτροπή επιδείνωσης της κατάστασης και της αποκατάστασης της λειτουργικότητας των πληγεισών περιοχών της Δυτικής Αττικής και αφετέρου για την εκπόνηση προτάσεων οριστικής αντιμετώπισης των πλημμυρικών φαινομένων.

Σημειώνεται ότι στόχος της προσφερόμενης τεχνογνωσίας του Ινστιτούτου (μέσα από σύγχρονες γεω-επιστημονικές μεθόδους, επεξεργασία φωτο-γεωλογικών δεδομένων και επικαιροποίηση στοιχείων), είναι ο προσδιορισμός και η ιεράρχιση των αντιπλημμυρικών έργων που λαμβάνουν υπόψη τη Ζώνη Δυνητικού Κινδύνου Πλημμύρας.

Το Σχέδιο αυτό απαιτεί σειρά συνεργειών με την τοπική αυτοδιοίκηση, φορείς - επίσημους συμβούλους της Πολιτείας, όπως είναι το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών καθώς και με τις αρμόδιες Αρχές. Σε δήλωσή της για την συνεργασία αυτή η περιφερειάρχης παρατήρησε ότι «η αποτελεσματική αντιπλημμυρική προστασία είναι υπόθεση σοβαρής, έγκαιρης δουλειάς - κάτι που στην Περιφέρεια Αττικής επιχειρούμε συστηματικά εδώ και τρία χρόνια». «Πλέον το κρίσιμο είναι η άμεση άρση, με νομοθετικές ρυθμίσεις, όλων εκείνων των θεσμικών εμποδίων που αφορούν σε μια fast track διαδικασία για έργα αντιπλημμυρικής υποδομής» ανέφερε η ίδια.

SPONSORED LINKS

"Οι προσβολές είναι τα επιχειρήματα αυτών που έχουν άδικο."

Ζαν-Ζακ Ρουσσώ, Γαλλοελβετός φιλόσοφος

  • 1896 - Εντοπίζονται στο Κλόνταϊκ του Βορειοδυτικού Καναδά (ανατολικά των συνόρων με την Αλάσκα) κοιτάσματα χρυσού
    1960 - Η Κύπρος αποκτά την ανεξαρτησία της από το Ηνωμένο Βασίλειο.
    1960 - Ο Τζόζεφ Κίτινγκερ, πέφτει με αλεξίπτωτο από τα 31.330 μέτρα, πάνω από το Νιού Μέξικο. Μέχρι το 2003, διατηρεί το παγκόσμιο ρεκόρ ύψους αλλά και ελεύθερης πτώσης, καθώς πέταξε χωρίς να ανοίξει το αλεξίπτωτο τα πρώτα 25.700 μέτρα
    1962 - Ο μάνατζερ των Beatles, Ράιαν Έμπσταϊν, διώχνει από το συγκρότημα τον ντράμερ Πιτ Μπεστ και προσλαμβάνει στη θέση του τον Ρίγκο Σταρ. Περίπου ένα μήνα αργότερα, το συγκρότημα θα ηχογραφήσει την πρώτη του επιτυχία "Love me do".

© 2002-2018 MEDIA2DAY