ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Το 2015 το σύστημα τηλεματικής σε λεωφορεία και τρόλεϊ

Μέχρι το 2015 θα έχει ξεκινήσει, έστω και τμηματικά, η λειτουργία του συστήματος τηλεματικής για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας.

Το 2015 το σύστημα τηλεματικής σε λεωφορεία και τρόλεϊ

Μέχρι το 2015 θα έχει ξεκινήσει, έστω και τμηματικά, η λειτουργία του συστήματος τηλεματικής για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, όπως υπολογίζει το υπουργείο Συγκοινωνιών.

Το έργο αφορά στη μελέτη, χρηματοδότηση, εγκατάσταση, και υποστήριξη ενός συστήματος πληροφόρησης των επιβατών για τα δρομολόγια του ΟΑΣΑ.

Περιλαμβάνει την εγκατάσταση ενός δικτύου 1.000 πινακίδων σε αρκετές στάσεις στην Αθήνα, οι οποίες θα πληροφορούν τους επιβάτες για τον πραγματικό χρόνο της θέση των οχημάτων, τον ακριβή χρόνο διέλευσης τους, καθώς και την ενημέρωσή τους μέσα στα οχήματα μέσω αναγγελιών, περίπου όπως συμβαίνει ήδη στις στάσεις του Τραμ.

Προβλέπεται ακόμα η δημιουργία ενός κέντρου ελέγχου το οποίο θα παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο την κατάσταση των συγκοινωνιών, θα ελέγχει την αξιοπιστία των δρομολογίων και θα προβαίνει στις απαραίτητες παρεμβάσεις για τον καλύτερο συντονισμό των μεταφορών.

Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2013 αναμένεται να κατατεθούν οι πρώτες δεσμευτικές προσφορές του διαγωνισμού, με την υπογραφή της σύμβασης να γίνεται μέχρι τον Οκτώβριο του 2013 και το σύστημα να κατασκευαστεί και να ξεκινήσει την λειτουργία του μέχρι το 2015.

Ανάλογο σύστημα ξεκίνησε τη λειτουργία του στην Θεσσαλονίκη το 2008.

ΠΗΓΗ: techit.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Ζει κανείς μονάχα μια φορά και, για τον τρόπο που ζω εγώ, μια φορά είναι αρκετή."

Frank Sinatra

 • 610 - Ο Ηράκλειος φτάνει με πλοίο από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Φωκά.
  1883 - Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές.
  1908 - Φονεύεται στο χωριό Ράκοβο Φλώρινας ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Ρακοβίτης.
  1916 -Ολοκληρώνεται η Ιταλική κατοχή στη Βόρειο Ήπειρο.
  1919 - Απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό (ΙΧ Μεραρχία).
  1943 - Σε τρίωρη ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση των Γερμανών τοποτηρητών στο κατεχόμενο Πόζναν, ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρεια. Η ομιλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και σώζεται μέχρι σήμερα. Στη δίκη της Νυρεμβέργης αποτέλεσε σημαντικότατο αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.
  1944 - Η Ιταλική Φρουρά της Σάμου παραδίδεται στο διοικητή του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε.
  1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, τον Σπούτνικ 1.
  2005 - Επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2009 - Νίκη του ΠΑΣΟΚ με 10,5 μονάδες διαφορά και 160 έδρες «έβγαλε» η κάλπη. Πεντακομματική Βουλή με ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48% 91, Κ.Κ.Ε. 7,54% 21, ΛΑ.Ο.Σ 5,63% 15 και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4,60% 13 να την αποτελούν. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2