ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Το πορτρέτο του Curiosity

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) Το Curiosity μας έχει χαρίσει μέχρι σήμερα φωτογραφίες της επιφάνειας του Κόκκινου Πλανήτη, αλλά δεν είχαμε δει εικόνες του ίδιου του οχήματος και των μηχανημάτων του πάνω στον Άρη.

Το πορτρέτο του Curiosity

Το Curiosity μας έχει χαρίσει μέχρι σήμερα φωτογραφίες της επιφάνειας του Κόκκινου Πλανήτη, αλλά δεν είχαμε δει εικόνες του ίδιου του οχήματος και των μηχανημάτων του πάνω στον Άρη.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν τραβήχτηκαν από την κάμερα στο ρομποτικό βραχίονα του οχήματος (Mars Hand Lens Imager «Mahli») και δείχνουν μία από τις βασικές φωτογραφικές μηχανές του Curiosity καθώς και τους τροχούς του.Η πρώτη φωτογραφία τραβήχτηκε πριν βγουν από την κάμερα τα καλύμματα για να γίνουν κάποιοι απαραίτητοι έλεγχοι. Έτσι, η Mahli βρέθηκε στην πιο κοντινή απόσταση που μπορούσε για το «κλικ». Στη συνέχεια πάνω στην κάμερα τοποθετήθηκε το νόμισμα με τον Lincoln, το οποίο κουβαλάει μαζί του το Curiosity, για να μετρηθεί η διάμετρος του φακού.


ΠΗΓΗ: techit.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Ποιος είπε ότι δεν έχουν φτιαχτεί ακόμα μηχανές του χρόνου; Ήδη υπάρχουν. Λέγονται βιβλία."

Robert Benchley, Αμερικανός αρθρογράφος

 • 532 — Καταστέλλεται η Στάση του Νίκα.
  1823 — Το Ναύπλιο ορίζεται έδρα της ελληνικής κυβέρνησης.
  1896 — Γίνεται η παρουσίαση της πρώτης μηχανής ακτινών Χ στη Νέα Υόρκη.
  1923 — Η Ελλάδα γίνεται η τελευταία χώρα που υιοθετεί το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Τίθεται σε ισχύ την 16η Φεβρουαρίου, η οποία γίνεται η 1η Μαρτίου με το νέο ημερολόγιο.
  1965 — Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ παντρεύονται στους Δελφούς.
  1996 — Ο Κώστας Σημίτης εκλέγεται πρωθυπουργός, με 86 έναντι 75 ψήφους του Άκη Τσοχατζόπουλου, στο δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v