ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Το Curiosity άφησε τα ίχνη του στον Άρη

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) Νέες εντυπωσιακές φωτογραφίες της διαδρομής του Curiosity  πάνω στον Κόκκινο Πλανήτη

Το Curiosity άφησε τα ίχνη του στον Άρη

Το Curiosity, το ρομποτικό όχημα της NASA, έχει διανύσει τόσο μεγάλη απόσταση πάνω στην επιφάνεια του Άρη, που τα ίχνη από τις ρόδες του μπορούν πλέον να γίνουν ορατά και από το διάστημα!

Δορυφόρος της NASA που περιστρέφεται γύρω από τον πλανήτη, φωτογράφισε το Curiosity και τα ίχνη του πάνω στον Άρη και έστειλε στη Γη αυτή την εντυπωσιακή φωτογραφία.Αλλά και το ίδιο το ρομπότ, με τις κάμερες που φέρει στο πίσω μέρος του, φωτογράφισε τα ίχνη από τα ελαστικά των τροχών και τα «αυλάκια» που έχει αφήσει πάνω στην επιφάνεια του Κόκκινου Πλανήτη.Μέσα σε ένα μήνα, το Curiosity έχει διανύσει 112 μέτρα. Το διαστημικό σκάφος προσγειώθηκε στον Άρη στις 5 Αυγούστου σε μια αποστολή εξερεύνησης, προκειμένου να ανακαλυφθούν σημάδια στο αρειανό έδαφος ότι στον Κόκκινο Πλανήτη υπήρχε κάποτε ζωή .

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Ποιος είπε ότι δεν έχουν φτιαχτεί ακόμα μηχανές του χρόνου; Ήδη υπάρχουν. Λέγονται βιβλία."

Robert Benchley, Αμερικανός αρθρογράφος

 • 532 — Καταστέλλεται η Στάση του Νίκα.
  1823 — Το Ναύπλιο ορίζεται έδρα της ελληνικής κυβέρνησης.
  1896 — Γίνεται η παρουσίαση της πρώτης μηχανής ακτινών Χ στη Νέα Υόρκη.
  1923 — Η Ελλάδα γίνεται η τελευταία χώρα που υιοθετεί το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Τίθεται σε ισχύ την 16η Φεβρουαρίου, η οποία γίνεται η 1η Μαρτίου με το νέο ημερολόγιο.
  1965 — Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ παντρεύονται στους Δελφούς.
  1996 — Ο Κώστας Σημίτης εκλέγεται πρωθυπουργός, με 86 έναντι 75 ψήφους του Άκη Τσοχατζόπουλου, στο δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v