ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Η Google τιμά τον εφευρέτη του ηλεκτρονικού συνθεσάιζερ

Η Google με το σημερινό της διαδραστικό doodle τιμά τον Robert Moog, τον μηχανικό - εφευρέτη του ηλεκτρονικού συνθεσάιζερ.

Η Google τιμά τον εφευρέτη του ηλεκτρονικού συνθεσάιζερ

Η Google με αυτό το συνθεσάιζερ στη θέση του σήματος της, επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργήσουν, να "παίξουν" το δικό τους κομμάτι και μάλιστα μπορούν να δημοσιεύσουν μουσική κατευθείαν στο Plus ή να στείλουν ένα σύνδεσμο. Όσοι πραγματικά γνωρίζουν από μουσική μπορούν να καταγράψουν κάτι πολύ καλό καθώς υπάρχει στο doodle πλήρης σειρά από κουμπιά για τη ρύθμιση του ήχου και την παραγωγή ενός αξιόλογου αποτελέσματος! Με τον τρόπο αυτό τιμά τα 78 χρόνια από την γέννηση του πρωτοπόρου της ηλεκτρονικής μουσικής.

Ο Moog δημιούργησε το πρώτο Moog Modular συνθεσάιζερ, το 1963, και ανέπτυξε την πιο δημοφιλή Minimoog το 1970.

Ο συνθέτης Moog ήταν ένα από τα αγαπημένα μεταξύ της πρώτης γενιάς του ροκ μουσικούς, ο συνθέτης είναι μια βάση των σύγχρονων καλλιτεχνών.

Το 1970, Moog λάβει ένα βραβείο Grammy για τα επιτεύγματα μιας ζωής.

Ο Moog γεννήθηκε σαν σήμερα, 23 Μαϊου 1934 στην Νέα Υόρκη. Σπούδασε Φυσική καθώς και Επιστήμη της Ηλεκτρολογίας. Ξεκίνησε κατασκευάζοντας πρώιμα συνθεσάιζερ από την εφηβεία του και αργότερα ίδρυσε την εταιρεία Moog το 1954. Το πασίγνωστο μοντέλο MiniMoog δημιουργήθηκε το 1970 αφού πρώτα είχαν δημιουργηθεί πάμπολλα επιτυχημένα μοντέλα αναλογικών συνθεσάιζερ Moog Modular. Η εταιρεία αργότερα πουλήθηκε, και, το 1978, ίδρυσε την εταιρεία Big Briar, που θα μετονομαζόταν σε Moog Music το 2002. Αυτή η εταιρεία κατασκεύαζε αναλογικούς συνθετητές και συναφείς συσκευές υψηλής ποιότητας.

Ο Robert Moog ήταν ένας πρωτοπόρος των αναλογικών συνθεσάιζερ - ξεκίνησε πουλώντας "πακέτα" Θέρεμιν και αργότερα παράγοντας όργανα δικού του σχεδιασμού. Εφάρμοσε πλήθος από νέες ιδέες και πειραματικά σχήματα πάντα συνεργαζόμενος με κορυφαίους μουσικούς ώστε να επιτευχθούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Οι πρώτοι αναλογικοί συνθετητές ήταν παραπάνω από ακριβοί - και το γεγονός αυτό έκανε δύσκολο το να επιβιώσει η εταιρεία του σε βάθος χρόνου - αλλά άλλες εταιρείες αργότερα κατάφεραν να ακολουθήσουν τα βήματά του κατασκευάζοντας πιο οικονομικά προσιτούς αναλογικούς συνθετητές βασιζόμενες στα δικά του πρότυπα. Η μετέπειτα εταιρεία του, Big Briar, είχε εξειδικευτεί στις εκδόσεις του Θέρεμιν με χρήση τρανσίστορ.

Η ιστορία της ηλεκτρονικής μουσικής αν και φανερώνεται δυναμικά από τα τέλη της δεκαετίας του ογδόντα αγγίζει το 1960, με τη δημιουργία του πρώτου ηλεκτρονικού συνθεσάιζερ. Πρωτοπόρος στο είδος ήταν ο Ζαν Μισέλ Ζαρ, ο οποίος έπαιξε για πρώτη φορά στην όπερα του Παρισιού ηλεκτρονική, συνδυασμένη με κλασική μουσική. Τέσσερα χρόνια μετά ο Robert Moog προχωράει ένα βήμα μπροστά, χρησιμοποιώντας αναλογικό συνθεσάιζερ, δίνοντας ουσιαστική ώθηση στην εξέλιξη του είδους με μελωδικούς και αρμονικούς ήχους.

Ο Robert Moog πέθανε από καρκίνο του εγκεφάλου στις 21 Αυγούστου του 2005 στην ηλικία των 71 ετών. Το όνομά του είναι έντονα συνδεδεμένο με τα πρώτα συνθεσάιζερ και, ειδικότερα, με τους αναλογικούς συνθετητές. Η συνολική του εργασία μπορεί να περιγραφεί σαν ερευνητική αλλά ταυτόχρονα και ιδιαίτερα εμπνευσμένη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Το σεξ χωρίς έρωτα δεν είναι πάντα γελοίο. Αλλά είναι πολύ πιο γελοίος ο έρωτας χωρίς σεξ."

Βολίνσκι, Γάλλος σκιτσογράφος

  • 48 π.Χ. - Ο Ιούλιος Καίσαρας νικά τον Πομπήιο στην μάχη των Φαρσάλων.
    378 - Μάχη της Αδριανούπολης: Ο Ρωμαϊκός στρατός υπό τον Αυτοκράτορα Ουάλη ηττάται από τους Βισιγότθους. Ο Ουάλης σκοτώνεται μαζί με τα 2/3 του στρατού του.
    1945 - Η δεύτερη ατομική βόμβα πέφτει στο Ναγκασάκι

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v