ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Πρόσβαση υψηλής ταχύτητας στο Ιnternet στην Φινλανδία

Η πρώτη χώρα στον κόσμο που έκανε δικαίωμα την πρόσβαση υψηλής ταχύτητας στο Ίντερνετ έγινε την Πέμπτη η Φινλανδία, εξασφαλίζοντας σε όλους τους Φινλανδούς μια σύνδεση αυτού του τύπου, όπως έγινε γνωστό από την κυβέρνηση. «Την Πέμπτη τέθηκε σε ισχύ η υποχρέωση καθολικής παροχής πρόσβασης στο Ίντερνετ με ένα μεγαμπάιτ ανά δευτερόλεπτο (1Mbit/s)», δήλωσε ο διευθυντής της υπηρεσίας δικτύων επικοινωνί

Πηγή: Ant1
Πρόσβαση υψηλής ταχύτητας στο Ιnternet στην Φινλανδία

Η πρώτη χώρα στον κόσμο που έκανε δικαίωμα την πρόσβαση υψηλής ταχύτητας στο Ίντερνετ έγινε την Πέμπτη η Φινλανδία, εξασφαλίζοντας σε όλους τους Φινλανδούς μια σύνδεση αυτού του τύπου, όπως έγινε γνωστό από την κυβέρνηση.

«Την Πέμπτη τέθηκε σε ισχύ η υποχρέωση καθολικής παροχής πρόσβασης στο Ίντερνετ με ένα μεγαμπάιτ ανά δευτερόλεπτο (1Mbit/s)», δήλωσε ο διευθυντής της υπηρεσίας δικτύων επικοινωνίας στο υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών Όλι-Πέκα Ραντάλα. «Πιστεύουμε ότι γίναμε η πρώτη χώρα στον κόσμο που κάναμε δικαίωμα την πρόσβαση στο Ίντερνετ υψηλής ταχύτητας», πρόσθεσε. 

Για την υπουργό Επικοινωνιών Σούβι Λίντεν, πρόκειται για «μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της κυβέρνησης στην περιφερειακή πολιτική». Η Φινλανδία τροποποίησε πέρυσι το νόμο της για την αγορά των επικοινωνιών ώστε η επαρκής πρόσβαση στο Ίντερνετ να γίνει καθολική υπηρεσία στη χώρα, όπως το τηλέφωνο και το ταχυδρομείο.

Το υπουργείο Επικοινωνιών αποφάσισε στη συνέχεια πως «η επαρκής πρόσβαση στο Ίντερνετ σημαίνει ένα μεγαμπάιτ ανά δευτερόλεπτο», εξήγησε ο Ραντάλα.

Από την Πέμπτη, 1η Ιουλίου, οι παροχείς πρόσβασης στο Ίντερνετ είναι συνεπώς υποχρεωμένοι να προτείνουν συνδέσεις του 1 Mbit/s σε όλα τα νοικοκυριά της Φινλανδίας όπου κι αν βρίσκονται αυτά, ακόμη και τις αρκτικές περιοχές. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Ο πιο σίγουρος τρόπος να τελειώσεις έναν πόλεμο είναι να ηττηθείς."

Τζωρτζ Όργουελ, Βρετανός συγγραφέας

  • 1885 – Πραγματοποιείται η πρώτη εγχείρηση σκωληκοειδίτιδας στην Αϊόβα των ΗΠΑ.
    1892 – Γενιέται ο συγγραφέας του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, Τζον Ρόναλντ Ρούελ Τόλκιν.
    1911 – Πεθαίνει ο Έλληνας λογοτέχνης Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης.
    1958 – Καταπέφτει στη Γη μετά την ολοκλήρωση της τροχιάς του το σοβιετικό διαστημόπλοιο Σπούτνικ 1.
    1974 – Ο 37ος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ρίτσαρντ Νίξον, αρνείται να παραδώσει υλικό που ζητήθηκε με κλήτευση από την επιτροπή της Γερουσίας για το σκάνδαλο Watergate.

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v