ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Πρόσβαση υψηλής ταχύτητας στο Ιnternet στην Φινλανδία

Η πρώτη χώρα στον κόσμο που έκανε δικαίωμα την πρόσβαση υψηλής ταχύτητας στο Ίντερνετ έγινε την Πέμπτη η Φινλανδία, εξασφαλίζοντας σε όλους τους Φινλανδούς μια σύνδεση αυτού του τύπου, όπως έγινε γνωστό από την κυβέρνηση. «Την Πέμπτη τέθηκε σε ισχύ η υποχρέωση καθολικής παροχής πρόσβασης στο Ίντερνετ με ένα μεγαμπάιτ ανά δευτερόλεπτο (1Mbit/s)», δήλωσε ο διευθυντής της υπηρεσίας δικτύων επικοινωνί

Πηγή: Ant1
Πρόσβαση υψηλής ταχύτητας στο Ιnternet στην Φινλανδία

Η πρώτη χώρα στον κόσμο που έκανε δικαίωμα την πρόσβαση υψηλής ταχύτητας στο Ίντερνετ έγινε την Πέμπτη η Φινλανδία, εξασφαλίζοντας σε όλους τους Φινλανδούς μια σύνδεση αυτού του τύπου, όπως έγινε γνωστό από την κυβέρνηση.

«Την Πέμπτη τέθηκε σε ισχύ η υποχρέωση καθολικής παροχής πρόσβασης στο Ίντερνετ με ένα μεγαμπάιτ ανά δευτερόλεπτο (1Mbit/s)», δήλωσε ο διευθυντής της υπηρεσίας δικτύων επικοινωνίας στο υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών Όλι-Πέκα Ραντάλα. «Πιστεύουμε ότι γίναμε η πρώτη χώρα στον κόσμο που κάναμε δικαίωμα την πρόσβαση στο Ίντερνετ υψηλής ταχύτητας», πρόσθεσε. 

Για την υπουργό Επικοινωνιών Σούβι Λίντεν, πρόκειται για «μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της κυβέρνησης στην περιφερειακή πολιτική». Η Φινλανδία τροποποίησε πέρυσι το νόμο της για την αγορά των επικοινωνιών ώστε η επαρκής πρόσβαση στο Ίντερνετ να γίνει καθολική υπηρεσία στη χώρα, όπως το τηλέφωνο και το ταχυδρομείο.

Το υπουργείο Επικοινωνιών αποφάσισε στη συνέχεια πως «η επαρκής πρόσβαση στο Ίντερνετ σημαίνει ένα μεγαμπάιτ ανά δευτερόλεπτο», εξήγησε ο Ραντάλα.

Από την Πέμπτη, 1η Ιουλίου, οι παροχείς πρόσβασης στο Ίντερνετ είναι συνεπώς υποχρεωμένοι να προτείνουν συνδέσεις του 1 Mbit/s σε όλα τα νοικοκυριά της Φινλανδίας όπου κι αν βρίσκονται αυτά, ακόμη και τις αρκτικές περιοχές. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Ένα βιβλίο διαβασμένο από χίλιους διαφορετικούς ανθρώπους είναι χίλια διαφορετικά βιβλία."

Αντρέι Ταρκόφσκυ, Ρώσος σκηνοθέτης

 • 337 - Πεθαίνει ο Μέγας Κωνσταντίνος, αυτοκράτορας της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και ισαπόστολος.
  1813 - Γεννιέται ο Ρίχαρντ Βάγκνερ, Γερμανός μουσουργός.
  1825 Πεθαίνει η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, αγωνίστρια της Ελληνικής Επανάστασης.
  1885 - Πεθαίνει ο Βικτόρ Ουγκώ, Γάλλος συγγραφέας.
  1917 - Γεννιέται ο Στέλιος Ανεμοδουράς, συγγραφέας του Μικρού Ήρωα.
  1960 - Στη νότιο Χιλή σημειώνεται ο ισχυρότερος σεισμός που έχει καταγραφεί, 9,5 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ.
  1963 - Πραγματοποιείται δολοφονική επίθεση εναντίον του βουλευτή της Ε.Δ.Α., Γρηγόρη Λαμπράκη, στη Θεσσαλονίκη. Ο Λαμπράκης εξέπνευσε στις 27 Μαΐου.

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v