ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Αναβλήθηκε λόγω βλάβης η νυχτερινή πτήση του Solar Impulse

Αναβλήθηκε λόγω τεχνικών προβλημάτων η ιστορική πτήση του αεροσκάφους Solar Impulse, το οποίο κινείται με ηλεκτρική ενέργεια, που σκοπό είχε να δοκιμάσει τις πτητικές δυνατότητες του αεροπλάνου αυτού και τη νύχτα. «Εντοπίστηκε πρόβλημα σε ένα σημαντικό όργανο του αεροσκάφους», εξήγησε ο Μπερτράν Πικάρ, επικεφαλής του προγράμματος κατασκευής του αεροσκάφους, ενώ εκπρόσωπός του διευκρίνισε πως το πρ

Πηγή: Ant1
Αναβλήθηκε λόγω βλάβης η νυχτερινή πτήση του Solar Impulse

Αναβλήθηκε λόγω τεχνικών προβλημάτων η ιστορική πτήση του αεροσκάφους Solar Impulse, το οποίο κινείται με ηλεκτρική ενέργεια, που σκοπό είχε να δοκιμάσει τις πτητικές δυνατότητες του αεροπλάνου αυτού και τη νύχτα.

«Εντοπίστηκε πρόβλημα σε ένα σημαντικό όργανο του αεροσκάφους», εξήγησε ο Μπερτράν Πικάρ, επικεφαλής του προγράμματος κατασκευής του αεροσκάφους, ενώ εκπρόσωπός του διευκρίνισε πως το πρόβλημα παρουσιάστηκε στο τηλεμετρικό σύστημα. 

Ο Πικάρ δεν ήταν σε θέση να απαντήσει στο πότε θα πραγματοποιηθεί η πτήση, αφού απαιτούνται ειδικές κλιματικές συνθήκες, αλλά πάντως εξέφρασε την ελπίδα ότι θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι.

Το Solar Impulse είναι ένα μοναδικό αεροσκάφος που κινείται με ηλιακή ενέργεια η οποία συλλέγεται στις 12.000 φωτοβολταϊκές κυψέλες που καλύπτουν τα πτερύγια του και τροφοδοτούν τις τέσσερις μηχανές του.  

Το αεροσκάφος είχε πραγματοποιήσει την πρώτη του πτήση στη διάρκεια της ημέρας στις 7 Απριλίου, και την Πέμπτη επρόκειτο να απογειωθεί με στόχο να πετάξει στη διάρκεια της νύχτας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Πρέπει να είσαι λέρα για να κυβερνάς γαλέρα"

Ισπανική παροιμία

  • 1768 - Εκδίδεται για πρώτη φορά η εγκυκλοπαίδεια Britannica
    1903 - Η Κυβέρνηση Γεωργίου Θεοτόκη, αναλαμβάνει, στις 6 Δεκεμβρίου 1903 την εξουσία από την απερχόμενη Κυβέρνηση Δημητρίου Ράλλη
    1936 - Θεμελίωση του Σισμανογλείου Νοσοκομείου
    η ορθόδοξη εκκλησία εορτάζει τη μνήμη του Αγίου Νικολάου (270 - 6 Δεκεμβρίου 343), επισκόπου στα Μύρα της Λυκίας]

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v