ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Εφαρμοσμένη έρευνα για το Αλτσχάιμερ στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

Εφαρμοσμένη έρευνα για τη νόσο του Αλτσχάιμερ διεξάγεται στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κύπρου από τη λέκτορα Κωνσταντίνα Καπνίση-Χριστοδούλου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Κύπρου. Σκοπός της έρευνας είναι η καλύτερη κατανόηση της συμπεριφοράς των D-αμινοξέων, ως πιθανά αίτια της νόσου και η ανάπτυξη καινούριων θεραπευτικών μεθόδων και ουσιών, που θα επικεντρωθούν στον καθαρισμό τω

Πηγή: Ant1
Εφαρμοσμένη έρευνα για το Αλτσχάιμερ στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

Εφαρμοσμένη έρευνα για τη νόσο του Αλτσχάιμερ διεξάγεται στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κύπρου από τη λέκτορα Κωνσταντίνα Καπνίση-Χριστοδούλου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Σκοπός της έρευνας είναι η καλύτερη κατανόηση της συμπεριφοράς των D-αμινοξέων, ως πιθανά αίτια της νόσου και η ανάπτυξη καινούριων θεραπευτικών μεθόδων και ουσιών, που θα επικεντρωθούν στον καθαρισμό των αμυλοειδικών πλακών.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι οι χρησιμοποιούμενες μέθοδοι χρωματογραφίας και ηλεκτροχρωματογραφίας, εφαρμόζονται σε πραγματικά δείγματα αίματος, τα οποία προέρχονται από ασθενείς, που πάσχουν από τη νόσο Αλτσχάιμερ.

«Η νόσος αποτελεί την πιο κοινή αιτία άνοιας σε ηλικιωμένα άτομα, επηρεάζοντας τα μέρη του εγκεφάλου, που ελέγχουν τη σκέψη, τη μνήμη και τη γλώσσα», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Μην τον φοβάσαι τον πλούσιο. Τον γιο της πλύστρας να φοβάσαι."

Βλαδίμηρος Ίλιτς Λένιν

 • 1774 - Πεθαίνει ο Λουδοβίκος ΙΕ', βασιλιάς της Γαλλίας.
  1878 - Γεννιέται ο Κωνσταντίνος Παρθένης, Έλληνας ζωγράφος.
  1905 - Γεννιέται ο Μάρκος Βαμβακάρης, στιχουργός και τραγουδιστής.
  1925 - Η Κύπρος ανακηρύσσεται από την Αγγλία αποικία του Βρετανικού Στέμματος.
  1940 - Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Ναζιστική Γερμανία εισβάλλει στο Βέλγιο, το Λουξεμβούργο και την Ολλανδία.
  1977 - Πεθαίνει η Τζόαν Κρόφορντ, Αμερικανίδα ηθοποιός.

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v