ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Εφαρμοσμένη έρευνα για το Αλτσχάιμερ στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

Εφαρμοσμένη έρευνα για τη νόσο του Αλτσχάιμερ διεξάγεται στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κύπρου από τη λέκτορα Κωνσταντίνα Καπνίση-Χριστοδούλου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Κύπρου. Σκοπός της έρευνας είναι η καλύτερη κατανόηση της συμπεριφοράς των D-αμινοξέων, ως πιθανά αίτια της νόσου και η ανάπτυξη καινούριων θεραπευτικών μεθόδων και ουσιών, που θα επικεντρωθούν στον καθαρισμό τω

Πηγή: Ant1
Εφαρμοσμένη έρευνα για το Αλτσχάιμερ στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

Εφαρμοσμένη έρευνα για τη νόσο του Αλτσχάιμερ διεξάγεται στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κύπρου από τη λέκτορα Κωνσταντίνα Καπνίση-Χριστοδούλου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Σκοπός της έρευνας είναι η καλύτερη κατανόηση της συμπεριφοράς των D-αμινοξέων, ως πιθανά αίτια της νόσου και η ανάπτυξη καινούριων θεραπευτικών μεθόδων και ουσιών, που θα επικεντρωθούν στον καθαρισμό των αμυλοειδικών πλακών.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι οι χρησιμοποιούμενες μέθοδοι χρωματογραφίας και ηλεκτροχρωματογραφίας, εφαρμόζονται σε πραγματικά δείγματα αίματος, τα οποία προέρχονται από ασθενείς, που πάσχουν από τη νόσο Αλτσχάιμερ.

«Η νόσος αποτελεί την πιο κοινή αιτία άνοιας σε ηλικιωμένα άτομα, επηρεάζοντας τα μέρη του εγκεφάλου, που ελέγχουν τη σκέψη, τη μνήμη και τη γλώσσα», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Πρέπει να είσαι λέρα για να κυβερνάς γαλέρα"

Ισπανική παροιμία

  • 1768 - Εκδίδεται για πρώτη φορά η εγκυκλοπαίδεια Britannica
    1903 - Η Κυβέρνηση Γεωργίου Θεοτόκη, αναλαμβάνει, στις 6 Δεκεμβρίου 1903 την εξουσία από την απερχόμενη Κυβέρνηση Δημητρίου Ράλλη
    1936 - Θεμελίωση του Σισμανογλείου Νοσοκομείου
    η ορθόδοξη εκκλησία εορτάζει τη μνήμη του Αγίου Νικολάου (270 - 6 Δεκεμβρίου 343), επισκόπου στα Μύρα της Λυκίας]

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v