ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

«Το πλοίο του μέλλοντος»

Το πλοίο Solar Sailor, ναυπηγικό κατόρθωμα μιας αυστραλιανής εταιρίας, έκανε το παρθενικό του ταξίδι, αποπλέοντας από το λιμάνι Σάι Κουνγκ, του Χονγκ Κονγκ. Το πλοίο αυτό θεωρείται το μέλλον της ναυσιπλοΐας, διότι καταναλώνει τα λιγότερα δυνατά καύσιμα, αφού κινείται κυρίως με ηλιακή ενέργεια. Είναι το πρώτο ηλιακό-υβριδικό πλοίο, στο οποίο έχει εφαρμοστεί η εμπειρία από τα υβριδικά αυτοκίνητα. Το

Πηγή: Ant1
«Το πλοίο του μέλλοντος»

Το πλοίο Solar Sailor, ναυπηγικό κατόρθωμα μιας αυστραλιανής εταιρίας, έκανε το παρθενικό του ταξίδι, αποπλέοντας από το λιμάνι Σάι Κουνγκ, του Χονγκ Κονγκ.

Το πλοίο αυτό θεωρείται το μέλλον της ναυσιπλοΐας, διότι καταναλώνει τα λιγότερα δυνατά καύσιμα, αφού κινείται κυρίως με ηλιακή ενέργεια.

Είναι το πρώτο ηλιακό-υβριδικό πλοίο, στο οποίο έχει εφαρμοστεί η εμπειρία από τα υβριδικά αυτοκίνητα. Το πλοίο διαθέτει μία σειρά μπαταριών, που φορτίζονται με ηλιακή ενέργεια, από ηλιακούς συλλέκτες. Η ενέργεια αυτή είναι ικανή να κινήσει το μήκους 24 μέτρων Solar Sailor. Όταν πέσουν οι μπαταρίες ενεργοποιείται αυτόματα η πετρελαιομηχανή που διαθέτει.

Έτσι το πλοίο κινείται με οικονομία καυσίμων που ξεπερνά το 50% σε σχέση με ένα συμβατικό Ferry Boat. Το Solar Sailor διαθέτει πάντως και πανιά, τα οποία υψώνονται ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και το μετατρέπουν σε ιστιοπλοϊκό, ενώ έχει δυνατότητα μεταφοράς 100 επιβατών

Το πλοίο εξυπηρετεί μία γραμμή που συνδέει το Χονγκ Κονγκ με ένα γραφικό νησάκι, όπου υπάρχουν εγκαταστάσεις για λάτρεις του γκολφ και μάλιστα για επισκέπτες με υψηλό εισόδημα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Ένα βιβλίο διαβασμένο από χίλιους διαφορετικούς ανθρώπους είναι χίλια διαφορετικά βιβλία."

Αντρέι Ταρκόφσκυ, Ρώσος σκηνοθέτης

 • 337 - Πεθαίνει ο Μέγας Κωνσταντίνος, αυτοκράτορας της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και ισαπόστολος.
  1813 - Γεννιέται ο Ρίχαρντ Βάγκνερ, Γερμανός μουσουργός.
  1825 Πεθαίνει η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, αγωνίστρια της Ελληνικής Επανάστασης.
  1885 - Πεθαίνει ο Βικτόρ Ουγκώ, Γάλλος συγγραφέας.
  1917 - Γεννιέται ο Στέλιος Ανεμοδουράς, συγγραφέας του Μικρού Ήρωα.
  1960 - Στη νότιο Χιλή σημειώνεται ο ισχυρότερος σεισμός που έχει καταγραφεί, 9,5 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ.
  1963 - Πραγματοποιείται δολοφονική επίθεση εναντίον του βουλευτή της Ε.Δ.Α., Γρηγόρη Λαμπράκη, στη Θεσσαλονίκη. Ο Λαμπράκης εξέπνευσε στις 27 Μαΐου.

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v