ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

«Το πλοίο του μέλλοντος»

Το πλοίο Solar Sailor, ναυπηγικό κατόρθωμα μιας αυστραλιανής εταιρίας, έκανε το παρθενικό του ταξίδι, αποπλέοντας από το λιμάνι Σάι Κουνγκ, του Χονγκ Κονγκ. Το πλοίο αυτό θεωρείται το μέλλον της ναυσιπλοΐας, διότι καταναλώνει τα λιγότερα δυνατά καύσιμα, αφού κινείται κυρίως με ηλιακή ενέργεια. Είναι το πρώτο ηλιακό-υβριδικό πλοίο, στο οποίο έχει εφαρμοστεί η εμπειρία από τα υβριδικά αυτοκίνητα. Το

Πηγή: Ant1
«Το πλοίο του μέλλοντος»

Το πλοίο Solar Sailor, ναυπηγικό κατόρθωμα μιας αυστραλιανής εταιρίας, έκανε το παρθενικό του ταξίδι, αποπλέοντας από το λιμάνι Σάι Κουνγκ, του Χονγκ Κονγκ.

Το πλοίο αυτό θεωρείται το μέλλον της ναυσιπλοΐας, διότι καταναλώνει τα λιγότερα δυνατά καύσιμα, αφού κινείται κυρίως με ηλιακή ενέργεια.

Είναι το πρώτο ηλιακό-υβριδικό πλοίο, στο οποίο έχει εφαρμοστεί η εμπειρία από τα υβριδικά αυτοκίνητα. Το πλοίο διαθέτει μία σειρά μπαταριών, που φορτίζονται με ηλιακή ενέργεια, από ηλιακούς συλλέκτες. Η ενέργεια αυτή είναι ικανή να κινήσει το μήκους 24 μέτρων Solar Sailor. Όταν πέσουν οι μπαταρίες ενεργοποιείται αυτόματα η πετρελαιομηχανή που διαθέτει.

Έτσι το πλοίο κινείται με οικονομία καυσίμων που ξεπερνά το 50% σε σχέση με ένα συμβατικό Ferry Boat. Το Solar Sailor διαθέτει πάντως και πανιά, τα οποία υψώνονται ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και το μετατρέπουν σε ιστιοπλοϊκό, ενώ έχει δυνατότητα μεταφοράς 100 επιβατών

Το πλοίο εξυπηρετεί μία γραμμή που συνδέει το Χονγκ Κονγκ με ένα γραφικό νησάκι, όπου υπάρχουν εγκαταστάσεις για λάτρεις του γκολφ και μάλιστα για επισκέπτες με υψηλό εισόδημα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Η ισχυρογνωμοσύνη είναι το αποτέλεσμα της προσπάθειας της θέλησης να υποκαταστήσει δια της βίας τη νοημοσύνη."

Άρθουρ Σοπενχάουερ, Γερμανός φιλόσοφος

  • 1756 - Γεννιέται ο Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, Αυστριακός συνθέτης.
    1832 - Γεννιέται ο Βρετανός συγγραφέας και φωτογράφος Λιούις Κάρολ.
    1945 - Ως πρώτο των κυρίων στρατοπέδων του στρατοπέδου συγκέντρωσης Άουσβιτς απελευθερώνεται το Άουσβιτς ΙΙΙ Μόνοβιτς από τον 60ο Στρατό, επικεφαλής του οποίου είναι ο συνταγματάρχης Πάβελ Κουρότσκιν.
    2006 - Ο Μανουέλ Σελάγια ορκίζεται Πρόεδρος της Ονδούρας.

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v