ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Επανεγκαταστάθηκε το σύστημα περιορισμού της διαρροής

Η BP Plc ανακοίνωσε ότι επανεγκατέστησε το σύστημα περιορισμού της διαρροής στο κοίτασμά της στον Κόλπο του Μεξικού την Τετάρτη και ξανάρχισε να συλλέγει το πετρέλαιο που βγαίνει από το πηγάδι χάρη στο «καπάκι» αυτό, που είχε τεθεί εκτός θέσης από υποβρύχιο ρομπότ. Παράλληλα, η κυβέρνηση Ομπάμα την Τετάρτη άσκησε έφεση σε απόφαση δικαστή που ακύρωσε με απόφασή του το εξαμηνιαίο μορατόριουμ στην απ

Πηγή: Ant1
Επανεγκαταστάθηκε το σύστημα περιορισμού της διαρροής

Η BP Plc ανακοίνωσε ότι επανεγκατέστησε το σύστημα περιορισμού της διαρροής στο κοίτασμά της στον Κόλπο του Μεξικού την Τετάρτη και ξανάρχισε να συλλέγει το πετρέλαιο που βγαίνει από το πηγάδι χάρη στο «καπάκι» αυτό, που είχε τεθεί εκτός θέσης από υποβρύχιο ρομπότ.

Παράλληλα, η κυβέρνηση Ομπάμα την Τετάρτη άσκησε έφεση σε απόφαση δικαστή που ακύρωσε με απόφασή του το εξαμηνιαίο μορατόριουμ στην απάντληση πετρελαίου από υποθαλάσσια κοιτάσματα στον Κόλπο. Κι ενώ το δράμα στον Κόλπο συνεχιζόταν, οι πολιτικοί κίνδυνοι που προκαλεί η καταστροφή υπογραμμίστηκαν από νέα δημοσκόπηση που κατέδειξε ότι το ποσοστό των πολιτών των ΗΠΑ που επικροτούν τις επιδόσεις του έχει πέσει στο χαμηλότερο επίπεδο της μέχρι σήμερα προεδρίας του.

Σύμφωνα με την έρευνα των Wall Street Journal/NBC News, το ποσοστό του μειώθηκε στο 45%, χάνοντας 5% μέσα σε ένα μήνα. Για πρώτη φορά, το ποσοστό όσων αποδοκιμάζουν τις επιδόσεις του ήταν υψηλότερο, φθάνοντας το 48%.

Η BP ανακοίνωσε ότι επανεγκατέστησε το σύστημα αρκετές ώρες μετά την πρόσκρουση του ρομπότ με αυτό στην διάρκεια των οποίων το αργό έρεε ανεξέλεγκτα. Το σύστημα αυτό από την 3η Ιουνίου έχει εμποδίσει την διαρροή 16.600 βαρελιών αργού. Επιστήμονες εκτιμούν ότι από το κοίτασμα διαρρέουν από 35.000 ως 60.000 βαρέλια την ημέρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Ένα βιβλίο διαβασμένο από χίλιους διαφορετικούς ανθρώπους είναι χίλια διαφορετικά βιβλία."

Αντρέι Ταρκόφσκυ, Ρώσος σκηνοθέτης

 • 337 - Πεθαίνει ο Μέγας Κωνσταντίνος, αυτοκράτορας της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και ισαπόστολος.
  1813 - Γεννιέται ο Ρίχαρντ Βάγκνερ, Γερμανός μουσουργός.
  1825 Πεθαίνει η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, αγωνίστρια της Ελληνικής Επανάστασης.
  1885 - Πεθαίνει ο Βικτόρ Ουγκώ, Γάλλος συγγραφέας.
  1917 - Γεννιέται ο Στέλιος Ανεμοδουράς, συγγραφέας του Μικρού Ήρωα.
  1960 - Στη νότιο Χιλή σημειώνεται ο ισχυρότερος σεισμός που έχει καταγραφεί, 9,5 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ.
  1963 - Πραγματοποιείται δολοφονική επίθεση εναντίον του βουλευτή της Ε.Δ.Α., Γρηγόρη Λαμπράκη, στη Θεσσαλονίκη. Ο Λαμπράκης εξέπνευσε στις 27 Μαΐου.

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v