ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Επανεγκαταστάθηκε το σύστημα περιορισμού της διαρροής

Η BP Plc ανακοίνωσε ότι επανεγκατέστησε το σύστημα περιορισμού της διαρροής στο κοίτασμά της στον Κόλπο του Μεξικού την Τετάρτη και ξανάρχισε να συλλέγει το πετρέλαιο που βγαίνει από το πηγάδι χάρη στο «καπάκι» αυτό, που είχε τεθεί εκτός θέσης από υποβρύχιο ρομπότ. Παράλληλα, η κυβέρνηση Ομπάμα την Τετάρτη άσκησε έφεση σε απόφαση δικαστή που ακύρωσε με απόφασή του το εξαμηνιαίο μορατόριουμ στην απ

Πηγή: Ant1
Επανεγκαταστάθηκε το σύστημα περιορισμού της διαρροής

Η BP Plc ανακοίνωσε ότι επανεγκατέστησε το σύστημα περιορισμού της διαρροής στο κοίτασμά της στον Κόλπο του Μεξικού την Τετάρτη και ξανάρχισε να συλλέγει το πετρέλαιο που βγαίνει από το πηγάδι χάρη στο «καπάκι» αυτό, που είχε τεθεί εκτός θέσης από υποβρύχιο ρομπότ.

Παράλληλα, η κυβέρνηση Ομπάμα την Τετάρτη άσκησε έφεση σε απόφαση δικαστή που ακύρωσε με απόφασή του το εξαμηνιαίο μορατόριουμ στην απάντληση πετρελαίου από υποθαλάσσια κοιτάσματα στον Κόλπο. Κι ενώ το δράμα στον Κόλπο συνεχιζόταν, οι πολιτικοί κίνδυνοι που προκαλεί η καταστροφή υπογραμμίστηκαν από νέα δημοσκόπηση που κατέδειξε ότι το ποσοστό των πολιτών των ΗΠΑ που επικροτούν τις επιδόσεις του έχει πέσει στο χαμηλότερο επίπεδο της μέχρι σήμερα προεδρίας του.

Σύμφωνα με την έρευνα των Wall Street Journal/NBC News, το ποσοστό του μειώθηκε στο 45%, χάνοντας 5% μέσα σε ένα μήνα. Για πρώτη φορά, το ποσοστό όσων αποδοκιμάζουν τις επιδόσεις του ήταν υψηλότερο, φθάνοντας το 48%.

Η BP ανακοίνωσε ότι επανεγκατέστησε το σύστημα αρκετές ώρες μετά την πρόσκρουση του ρομπότ με αυτό στην διάρκεια των οποίων το αργό έρεε ανεξέλεγκτα. Το σύστημα αυτό από την 3η Ιουνίου έχει εμποδίσει την διαρροή 16.600 βαρελιών αργού. Επιστήμονες εκτιμούν ότι από το κοίτασμα διαρρέουν από 35.000 ως 60.000 βαρέλια την ημέρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Η ισχυρογνωμοσύνη είναι το αποτέλεσμα της προσπάθειας της θέλησης να υποκαταστήσει δια της βίας τη νοημοσύνη."

Άρθουρ Σοπενχάουερ, Γερμανός φιλόσοφος

  • 1756 - Γεννιέται ο Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, Αυστριακός συνθέτης.
    1832 - Γεννιέται ο Βρετανός συγγραφέας και φωτογράφος Λιούις Κάρολ.
    1945 - Ως πρώτο των κυρίων στρατοπέδων του στρατοπέδου συγκέντρωσης Άουσβιτς απελευθερώνεται το Άουσβιτς ΙΙΙ Μόνοβιτς από τον 60ο Στρατό, επικεφαλής του οποίου είναι ο συνταγματάρχης Πάβελ Κουρότσκιν.
    2006 - Ο Μανουέλ Σελάγια ορκίζεται Πρόεδρος της Ονδούρας.

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v