ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Σημείο διαφωνίας τα κοιτάσματα στον Κόλπο του Μεξικού

Ο υπουργός Εσωτερικών των ΗΠΑ Κεν Σαλασάρ δήλωσε ότι θα ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες το νέο σαφέστερο πλαίσιο για το πάγωμα της άντλησης πετρελαίου από κοιτάσματα σε μεγάλα βάθη στον Κόλπο του Μεξικού, ενώ η καταστροφή που προκαλεί η διαρροή από κοίτασμα της BP συνεχίζεται. Ο Σαλασάρ έκανε την δήλωση αυτή, αντιδρώντας στην απόφαση περιφερειακού δικαστή να εμποδίσει την επιβολή του εξαμηνιαίου μ

Πηγή: Ant1
Σημείο διαφωνίας τα κοιτάσματα στον Κόλπο του Μεξικού

Ο υπουργός Εσωτερικών των ΗΠΑ Κεν Σαλασάρ δήλωσε ότι θα ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες το νέο σαφέστερο πλαίσιο για το πάγωμα της άντλησης πετρελαίου από κοιτάσματα σε μεγάλα βάθη στον Κόλπο του Μεξικού, ενώ η καταστροφή που προκαλεί η διαρροή από κοίτασμα της BP συνεχίζεται.

Ο Σαλασάρ έκανε την δήλωση αυτή, αντιδρώντας στην απόφαση περιφερειακού δικαστή να εμποδίσει την επιβολή του εξαμηνιαίου μορατόριουμ που είχε ανακοινώσει ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα το Μάιο.

«Βλέπουμε ξεκάθαρες αποδείξεις καθημερινά, καθώς το πετρέλαιο διαρρέει από το κοίτασμα της BP, ότι χρειάζεται παύση της άντλησης από μεγάλα βάθη. Αυτές οι αποδείξεις συσσωρεύονται, ενώ η BP συνεχίζει να μην είναι ικανή να σταματήσει τη διαρροή», ανέφερε ανακοινωθέν του Σαλασάρ.

«Επίσης, αποδείξεις συνεχίζουν να συσσωρεύονται για το ότι η βιομηχανία πρέπει να υψώσει τον πήχυ όσον αφορά την πρόληψη των διαρροών, τον περιορισμό τους, και το σχεδιασμό αντίδρασης σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, πριν συνεχιστεί η άντληση πετρελαίου από μεγάλα βάθη». «Βάσει αυτών των συνεχώς μεγεθυνόμενων αποδείξεων, θα εκδώσω μια νέα εντολή τις επόμενες ημέρες που θα εξαλείψει κάθε αμφιβολία ότι το μορατόριουμ είναι απαραίτητο, πρέπον και εντός της δικαιοδοσίας μας».

Ο Λευκός Οίκος είχε ήδη κάνει σαφές ότι επρόκειτο να εφεσιβάλει την απόφαση του δικαστή Μάρτιν Φέλντμαν, ο οποίος δικαίωσε τις 32 πετρελαϊκές εταιρίες που αμφισβήτησαν την κυβερνητική εντολή αναστολής της άντλησης πετρελαίου τη Δευτέρα σε δικαστήριο της Νέας Ορλεάνης, κρίνοντάς την υπερβολικά ευρεία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Ποιος είπε ότι δεν έχουν φτιαχτεί ακόμα μηχανές του χρόνου; Ήδη υπάρχουν. Λέγονται βιβλία."

Robert Benchley, Αμερικανός αρθρογράφος

 • 532 — Καταστέλλεται η Στάση του Νίκα.
  1823 — Το Ναύπλιο ορίζεται έδρα της ελληνικής κυβέρνησης.
  1896 — Γίνεται η παρουσίαση της πρώτης μηχανής ακτινών Χ στη Νέα Υόρκη.
  1923 — Η Ελλάδα γίνεται η τελευταία χώρα που υιοθετεί το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Τίθεται σε ισχύ την 16η Φεβρουαρίου, η οποία γίνεται η 1η Μαρτίου με το νέο ημερολόγιο.
  1965 — Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ παντρεύονται στους Δελφούς.
  1996 — Ο Κώστας Σημίτης εκλέγεται πρωθυπουργός, με 86 έναντι 75 ψήφους του Άκη Τσοχατζόπουλου, στο δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v