ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Πετρελαιοκηλίδα καταστρέφει προστατευόμενες περιοχές

Μια περιβαλλοντική οργάνωση ανακοίνωσε την Τρίτη ότι διαρροή πετρελαίου στα ανοικτά της πόλης Χουργκάντα, στις Αιγυπτιακές ακτές στην Ερυθρά Θάλασσα, προκαλεί τεράστια ζημιά σε προστατευόμενες περιοχές, παρότι η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι έχει περιοριστεί. Η διαρροή εντοπίστηκε την περασμένη εβδομάδα, αλλά ως σήμερα δεν έχει αναλάβει την ευθύνη γι' αυτήν καμιά από τις εταιρίες που αντλούν αργό από τ

Πηγή: Ant1
Πετρελαιοκηλίδα καταστρέφει προστατευόμενες περιοχές

Μια περιβαλλοντική οργάνωση ανακοίνωσε την Τρίτη ότι διαρροή πετρελαίου στα ανοικτά της πόλης Χουργκάντα, στις Αιγυπτιακές ακτές στην Ερυθρά Θάλασσα, προκαλεί τεράστια ζημιά σε προστατευόμενες περιοχές, παρότι η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι έχει περιοριστεί.

Η διαρροή εντοπίστηκε την περασμένη εβδομάδα, αλλά ως σήμερα δεν έχει αναλάβει την ευθύνη γι' αυτήν καμιά από τις εταιρίες που αντλούν αργό από την περιοχή. Κρατικά ΜΜΕ ανέφεραν, επικαλούμενα μια πηγή στην Υπηρεσία Περιβάλλοντος της Αιγύπτου, ότι το 95% της πετρελαιοκηλίδας που σχηματίστηκε έχει «καθαριστεί».

«Αυτό αληθεύει μόνο για τις περιοχές κοντά στα τουριστικά θέρετρα και στις ακτές. Το πρόβλημα εμμένει καθώς [η πετρελαιοκηλίδα] πλησιάζει τις βόρειες, προστατευόμενες περιοχές της Ερυθράς Θάλασσας», αντέτεινε ο Αμρ Άλι, διευθύνων σύμβουλος της υπηρεσίας περιβαλλοντικής προστασίας στη Χουργκάντα.

«Περιμένουμε τα αποτελέσματα των Ερευνών, καθώς η Υπηρεσία Περιβάλλοντος της Αιγύπτου συνέλεξε δείγματα από τις πλατφόρμες στην περιοχή και το πετρέλαιο που έχει διαρρεύσει ώστε να εξακριβώσει την πηγή» της διαρροής, είπε ο Άλι.

Ο Άλι πρόσθεσε ότι «έχουν περάσει οκτώ ημέρες αφότου η διαρροή εντοπίστηκε για πρώτη φορά και ακόμα η πηγή δεν έχει καθοριστεί. Και καμιά εταιρία δεν είχε την αξιοπρέπεια να δηλώσει ότι είναι υπεύθυνη».
 
Ο ίδιος είπε ακόμα ότι περιμένει μια εκτίμηση για το πόσο μεγάλη ζημιά έχει προκληθεί στις προστατευόμενες περιοχές, και προανήγγειλε ότι η οργάνωση της οποίας προεδρεύει θα αναλάβει νομική δράση κατά των υπευθύνων. Τόνισε ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία για το πόσο μεγάλη είναι η διαρροή αργού.

Η Αιγυπτιακή κυβέρνηση διαβεβαίωσε ότι η διαρροή ήταν «περιορισμένη» και ότι πλέον έχει σταματήσει - χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για το σε ποιο βαθμό έπληξε τις ακτές.

Η εφημερίδα αλ Μάσρι αλ Γιουμ ανέφερε το Σάββατο ότι η κηλίδα είχε καλύψει 20 χιλιόμετρα κατά μήκος των ακτών στη Χουργκάντα, πόλη που αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην Αίγυπτο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Ποιος είπε ότι δεν έχουν φτιαχτεί ακόμα μηχανές του χρόνου; Ήδη υπάρχουν. Λέγονται βιβλία."

Robert Benchley, Αμερικανός αρθρογράφος

 • 532 — Καταστέλλεται η Στάση του Νίκα.
  1823 — Το Ναύπλιο ορίζεται έδρα της ελληνικής κυβέρνησης.
  1896 — Γίνεται η παρουσίαση της πρώτης μηχανής ακτινών Χ στη Νέα Υόρκη.
  1923 — Η Ελλάδα γίνεται η τελευταία χώρα που υιοθετεί το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Τίθεται σε ισχύ την 16η Φεβρουαρίου, η οποία γίνεται η 1η Μαρτίου με το νέο ημερολόγιο.
  1965 — Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ παντρεύονται στους Δελφούς.
  1996 — Ο Κώστας Σημίτης εκλέγεται πρωθυπουργός, με 86 έναντι 75 ψήφους του Άκη Τσοχατζόπουλου, στο δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v