ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

«Η BP είναι οικονομικά υπεύθυνη για όλο το κόστος»

Τον τρίτο λογαριασμό, ύψους 51 εκατομμυρίων δολαρίων, απέστειλε τη Δευτέρα ο Λευκός Οίκος στην πετρελαϊκή εταιρεία ΒΡ, για τις δαπάνες στις οποίες έχει προβεί η αμερικανική κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει την πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού. Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να χρεώνουν στην ΒΡ όλα τα έξοδα που σχετίζονται με τη διαρροή πετρελαίου στην περιοχή, στο πλαίσιο του νόμου που ορίζει ότ

Πηγή: Ant1
«Η BP είναι οικονομικά υπεύθυνη για όλο το κόστος»

Τον τρίτο λογαριασμό, ύψους 51 εκατομμυρίων δολαρίων, απέστειλε τη Δευτέρα ο Λευκός Οίκος στην πετρελαϊκή εταιρεία ΒΡ, για τις δαπάνες στις οποίες έχει προβεί η αμερικανική κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει την πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού.

Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να χρεώνουν στην ΒΡ όλα τα έξοδα που σχετίζονται με τη διαρροή πετρελαίου στην περιοχή, στο πλαίσιο του νόμου που ορίζει ότι «όποιος ρυπαίνει, πληρώνει».

«Ως υπαίτια η ΒΡ είναι οικονομικά υπεύθυνη για όλο το κόστος που συνδέεται με τις επιχειρήσεις αντιμετώπισης της πετρελαιοκηλίδας, συμπεριλαμβανομένης και της προσπάθειας να σταματήσει η διαρροή, να περιοριστεί η επέκταση της πετρελαιοκηλίδας, να προστατευτούν οι ακτές και να περιοριστούν οι ζημίες, αλλά επίσης και της μακροπρόθεσμης προσπάθειας να αποζημιωθούν όλοι οι ιδιώτες ή οι επιχειρήσεις που έχουν πληγεί», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος.

Οι δύο προηγούμενοι λογαριασμοί, συνολικού ύψους 70,89 εκατομμυρίων δολαρίων, αποπληρώθηκαν στο σύνολό τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Ένα βιβλίο διαβασμένο από χίλιους διαφορετικούς ανθρώπους είναι χίλια διαφορετικά βιβλία."

Αντρέι Ταρκόφσκυ, Ρώσος σκηνοθέτης

 • 337 - Πεθαίνει ο Μέγας Κωνσταντίνος, αυτοκράτορας της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και ισαπόστολος.
  1813 - Γεννιέται ο Ρίχαρντ Βάγκνερ, Γερμανός μουσουργός.
  1825 Πεθαίνει η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, αγωνίστρια της Ελληνικής Επανάστασης.
  1885 - Πεθαίνει ο Βικτόρ Ουγκώ, Γάλλος συγγραφέας.
  1917 - Γεννιέται ο Στέλιος Ανεμοδουράς, συγγραφέας του Μικρού Ήρωα.
  1960 - Στη νότιο Χιλή σημειώνεται ο ισχυρότερος σεισμός που έχει καταγραφεί, 9,5 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ.
  1963 - Πραγματοποιείται δολοφονική επίθεση εναντίον του βουλευτή της Ε.Δ.Α., Γρηγόρη Λαμπράκη, στη Θεσσαλονίκη. Ο Λαμπράκης εξέπνευσε στις 27 Μαΐου.

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v