ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Ισχυρή για να δώσει αποζημιώσεις η BP

Η πετρελαϊκή εταιρία ΒΡ είναι οικονομικά αρκετά ισχυρή ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί και παράλληλα να καταβάλει τις αποζημιώσεις που πρέπει για την πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο. Σύμφωνα με τους New York Times, η ΒΡ συμφώνησε με το αίτημα του προέδρου των ΗΠΑ να τοποθετήσει σε έναν ειδικό λογαριασμό περίπου 20 δισεκατομμύρια δολάρια προκειμένου να καταβάλει τι

Πηγή: Ant1
Ισχυρή για να δώσει αποζημιώσεις η BP

Η πετρελαϊκή εταιρία ΒΡ είναι οικονομικά αρκετά ισχυρή ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί και παράλληλα να καταβάλει τις αποζημιώσεις που πρέπει για την πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Η σύμβουλος του προέδρου, Μπάρακ Ομπάμα για ενεργειακά θέματα, Κάρολ Μπράουνερ, δήλωσε ότι στη διάρκεια των επαφών που έγιναν στο Λευκό Οίκο με τα κορυφαία στελέχη της ΒΡ «δεν βγήκε τίποτα από το τραπέζι», σε ότι αφορά την έρευνα που διεξάγεται από το υπουργείο Δικαιοσύνης για τις ευθύνες της εταιρίας για την πετρελαιοκηλίδα. 

«Πιστεύουμε ότι η εταιρία έχει σημαντικά κεφάλαια», δήλωσε στους δημοσιογράφους η Κάρολ Μπράουνερ, επισημαίνοντας ότι η ΒΡ θα πρέπει να «εξακολουθήσει να λειτουργεί».

Σύμφωνα με τους New York Times, η ΒΡ συμφώνησε με το αίτημα του προέδρου των ΗΠΑ να τοποθετήσει σε έναν ειδικό λογαριασμό περίπου 20 δισεκατομμύρια δολάρια προκειμένου να καταβάλει τις αποζημιώσεις στα θύματα της ρύπανσης της θαλάσσιας περιοχής στον Κόλπο του Μεξικού.

Όπως τονίζει πηγή της αμερικανικής εφημερίδας, ο διάσημος δικηγόρος Κένεθ Φάινμπεργκ, ο οποίος είχε αναλάβει τις αποζημιώσεις των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου, θα επιβλέπει τον λογαριασμό της BP. Ο λογαριασμός αυτός θα λειτουργεί ανεξάρτητα για αρκετά χρόνια μέχρι να καταβληθούν όλες οι αποζημιώσεις.

Η ανακοίνωση για την συμφωνία πραγματοποιήθηκε μετά από τις συνομιλίες μεταξύ του προέδρου Ομπάμα και κορυφαίων αξιωματούχων της BP.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Το σεξ χωρίς έρωτα δεν είναι πάντα γελοίο. Αλλά είναι πολύ πιο γελοίος ο έρωτας χωρίς σεξ."

Βολίνσκι, Γάλλος σκιτσογράφος

  • 48 π.Χ. - Ο Ιούλιος Καίσαρας νικά τον Πομπήιο στην μάχη των Φαρσάλων.
    378 - Μάχη της Αδριανούπολης: Ο Ρωμαϊκός στρατός υπό τον Αυτοκράτορα Ουάλη ηττάται από τους Βισιγότθους. Ο Ουάλης σκοτώνεται μαζί με τα 2/3 του στρατού του.
    1945 - Η δεύτερη ατομική βόμβα πέφτει στο Ναγκασάκι

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v