ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Πιέσεις στη BP για έλεγχο της διαρροής πετρελαίου

Οι ΗΠΑ αυξάνουν την πίεση προς τον ενεργειακό γίγαντα ΒΡ ώστε να επιταχύνει τις διαδικασίες για την κάλυψη της διαρροής πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού, καθώς ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα μεταβαίνει σήμερα για τέταρτη φορά στην πληγείσα περιοχή. Ενώ η δημόσια κατακραυγή εντείνεται, ο Ομπάμα θα επισκεφθεί σήμερα και την Τρίτη την Αλαμπάμα, το Μισισίππι και τη Φλόριντα, για πρώτη φορά αφότου ξεκίνησε

Πηγή: Ant1
Πιέσεις στη BP για έλεγχο της διαρροής πετρελαίου

Οι ΗΠΑ αυξάνουν την πίεση προς τον ενεργειακό γίγαντα ΒΡ ώστε να επιταχύνει τις διαδικασίες για την κάλυψη της διαρροής πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού, καθώς ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα μεταβαίνει σήμερα για τέταρτη φορά στην πληγείσα περιοχή.

Ενώ η δημόσια κατακραυγή εντείνεται, ο Ομπάμα θα επισκεφθεί σήμερα και την Τρίτη την Αλαμπάμα, το Μισισίππι και τη Φλόριντα, για πρώτη φορά αφότου ξεκίνησε η κρίση, ενώ την Τρίτη το απόγευμα θα απευθύνει διάγγελμα στον αμερικανικό λαό.
 
Το Σάββατο, ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου Ντέιβιντ Άξελροντ δήλωσε, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC, πως η ΒΡ οφείλει να ανοίξει εγγυητικό λογαριασμό -τον οποίο θα διαχειρίζεται μία ανεξάρτητη αρχή-για την αποζημίωση των εργαζομένων, των οποίων οι ζωές και η απασχόληση θα επηρεασθούν από τη χειρότερη πετρελαιοκηλίδα στην ιστορία των ΗΠΑ.

Οι ΗΠΑ έχουν δώσει διορία 48 ωρών στη ΒΡ να καταβάλει μεγαλύτερες προσπάθειες για τη συγκράτηση της διαρροής, έπειτα από την γνωμοδότηση αμερικανών ειδικών πως η πετρελαιοκηλίδα μπορεί να είναι διπλάσια από τις αρχικές εκτιμήσεις.

Την Κυριακή, η ΒΡ αναμενόταν να δώσει απαντήσεις στα αιτήματα της αμερικανικής ακτοφυλακής για να αναπτύξει τις απαραίτητες τεχνικές συγκράτησης της διαρροής με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία για την πετρελαιοκηλίδα.

Μάλιστα, την Τετάρτη, ο Ομπάμα θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΒΡ Καρλ -Χένρικ Σβάνμπεργκ στην Ουάσιγκτον. Σημειώνεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος είχε δεχθεί κριτικές διότι δεν είχε σπεύσει να συναντηθεί με τους υπευθύνους της εταιρείας αφότου η έκρηξη σε πλατφόρμα άντλησής της είχε προκαλέσει τη διαρροή.

Την στιγμή που η αμερικανική κυβέρνηση μελετά τις ποινές που θα επιβάλλει στην ΒΡ για τις ευθύνες της, αναλυτές του δικτύου Bloomberg εκτιμούν η εταιρεία ενδέχεται να χάσει τον έλεγχο των πετρελαιοπηγών της και των πηγών φυσικού αερίου στις ΗΠΑ και πως επίσης θα αποκλεισθεί από τα συμβόλαια με το αμερικανικό κράτος.

Στο μεταξύ, η βρετανική BP ανακοίνωσε ότι η πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού τής έχει ήδη κοστίσει 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια ενώ ανέφερε επίσης ότι μέσα στις επόμενες θα θέσει σε λειτουργία έναν επιπλέον μηχανισμό ώστε να μπορέσει να συγκεντρώνει μεγαλύτερες ποσότητες αργού πετρελαίου που διαρρέει στη θάλασσα. 

Η εταιρία επισήμανε πως έχουν κατατεθεί 51.000 αγωγές για αποζημιώσεις και έχουν ικανοποιηθεί περισσότερες από 26.500. Στα 1,6 δισεκατομμύρια περιλαμβάνονται μόλις 60 από τα 360 εκατομμύρια που η BP έχει δεσμευτεί ότι θα καταβάλλει για την κατασκευή νησίδων-φραγμάτων στα ανοικτά της Λουιζιάνας. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Το σεξ χωρίς έρωτα δεν είναι πάντα γελοίο. Αλλά είναι πολύ πιο γελοίος ο έρωτας χωρίς σεξ."

Βολίνσκι, Γάλλος σκιτσογράφος

  • 48 π.Χ. - Ο Ιούλιος Καίσαρας νικά τον Πομπήιο στην μάχη των Φαρσάλων.
    378 - Μάχη της Αδριανούπολης: Ο Ρωμαϊκός στρατός υπό τον Αυτοκράτορα Ουάλη ηττάται από τους Βισιγότθους. Ο Ουάλης σκοτώνεται μαζί με τα 2/3 του στρατού του.
    1945 - Η δεύτερη ατομική βόμβα πέφτει στο Ναγκασάκι

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v