ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Σε γήινη τροχιά το Atlantis

Το αμερικανικό διαστημικό λεωφορείο Atlantis, με εξαμελές πλήρωμα, ετέθη σε γήινη τροχιά οκτώμισι λεπτά μετά την εκτόξευσή τους από το διαστημικό κέντρο στη Φλόριδα, με αποστολή να φθάσει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), όπως επιβεβαιώθηκε από τη NASA. Λίγο νωρίτερα, η εξωτερική δεξαμενή καυσίμων αποκολλήθηκε από το στέλεχος του λεωφορείου για να πέσει στην ατμόσφαιρα, όπου και θα διαλυθεί.

Πηγή: Ant1
Σε γήινη τροχιά το Atlantis

Το αμερικανικό διαστημικό λεωφορείο Atlantis, με εξαμελές πλήρωμα, ετέθη σε γήινη τροχιά οκτώμισι λεπτά μετά την εκτόξευσή τους από το διαστημικό κέντρο στη Φλόριδα, με αποστολή να φθάσει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), όπως επιβεβαιώθηκε από τη NASA.

Λίγο νωρίτερα, η εξωτερική δεξαμενή καυσίμων αποκολλήθηκε από το στέλεχος του λεωφορείου για να πέσει στην ατμόσφαιρα, όπου και θα διαλυθεί.

Αφότου θα έχει φθάσει στην τροχιά των 225 χλμ πάνω από τη Γη, το Atlantis θα αρχίσει την πορεία του για να ενωθεί με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, στον οποίο είναι προγραμματισμένο να προσκολληθεί την Τετάρτη στις 18.53 ώρα Ελλάδος. Ο ISS βρίσκεται σε τροχιά σε ύψος 354 χλμ πάνω από τη Γη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Πρέπει να είσαι λέρα για να κυβερνάς γαλέρα"

Ισπανική παροιμία

  • 1768 - Εκδίδεται για πρώτη φορά η εγκυκλοπαίδεια Britannica
    1903 - Η Κυβέρνηση Γεωργίου Θεοτόκη, αναλαμβάνει, στις 6 Δεκεμβρίου 1903 την εξουσία από την απερχόμενη Κυβέρνηση Δημητρίου Ράλλη
    1936 - Θεμελίωση του Σισμανογλείου Νοσοκομείου
    η ορθόδοξη εκκλησία εορτάζει τη μνήμη του Αγίου Νικολάου (270 - 6 Δεκεμβρίου 343), επισκόπου στα Μύρα της Λυκίας]

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v