ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Δυσφορία λίγο πριν τη σύνοδο της Κοπεγχάγης για το κλίμα

Ο πρόεδρος της επιτροπής Περιβάλλοντος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατήγγειλε την Δευτέρα την άρνηση των χωρών του ομίλου Ασίας-Ειρηνικού να θέσουν δεσμευτικούς στόχους πριν την σύνοδο της Κοπεγχάγης για το κλίμα, εκτιμώντας πως η Κίνα και οι ΗΠΑ «παραπλανούν τον κόσμο». «Οι μεγαλύτεροι ρυπαντές αντιπροσωπεύουν τους μεγαλύτερους παραπλανητές στο θέμα της προστασίας του κλίματος», τόνισε ο Γερμανός

Πηγή: Ant1
Δυσφορία λίγο πριν τη σύνοδο της Κοπεγχάγης για το κλίμα

Ο πρόεδρος της επιτροπής Περιβάλλοντος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατήγγειλε την Δευτέρα την άρνηση των χωρών του ομίλου Ασίας-Ειρηνικού να θέσουν δεσμευτικούς στόχους πριν την σύνοδο της Κοπεγχάγης για το κλίμα, εκτιμώντας πως η Κίνα και οι ΗΠΑ «παραπλανούν τον κόσμο».

«Οι μεγαλύτεροι ρυπαντές αντιπροσωπεύουν τους μεγαλύτερους παραπλανητές στο θέμα της προστασίας του κλίματος», τόνισε ο Γερμανός ευρωβουλευτής Γιο Λάινεν.

«Θα αποτελούσε μία πραγματική οπισθοδρόμηση για την προστασία του κλίματος εάν η Κίνα και οι ΗΠΑ, οι δύο μεγαλύτεροι ρυπαντές, δεν δεσμεύονταν να επιτύχουν συγκεκριμένους στόχους όσον αφορά τη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου, αλλά απεναντίας ετοιμάζονται, όπως είχε γίνει προ διετίας στο Μπαλί, να προβούν σε μία πολιτική διακήρυξη για την προστασία του κλίματος σε ένα μέλλον απώτερο», πρόσθεσε.

Ο ίδιος ανέφερε πως «εάν οι δύο υπερδυνάμεις δεν αναλάβουν επαρκώς τις ευθύνες τους για τη μείωση του CO2, θα υπάρξουν δυστυχώς «μιμητές» και «αντιγραφείς» και μεταξύ των άλλων χωρών που εκπέμπουν υψηλά ποσοστά διοξειδίου του άνθρακα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Πρέπει να είσαι λέρα για να κυβερνάς γαλέρα"

Ισπανική παροιμία

  • 1768 - Εκδίδεται για πρώτη φορά η εγκυκλοπαίδεια Britannica
    1903 - Η Κυβέρνηση Γεωργίου Θεοτόκη, αναλαμβάνει, στις 6 Δεκεμβρίου 1903 την εξουσία από την απερχόμενη Κυβέρνηση Δημητρίου Ράλλη
    1936 - Θεμελίωση του Σισμανογλείου Νοσοκομείου
    η ορθόδοξη εκκλησία εορτάζει τη μνήμη του Αγίου Νικολάου (270 - 6 Δεκεμβρίου 343), επισκόπου στα Μύρα της Λυκίας]

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v