ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Αγωνία για δίδυμες σιαμαίες

Η κοινή γνώμη της Αυστραλίας αγωνιά για την τύχη δυο δίδυμων σιαμαίων κοριτσιών από το Μπανγκλαντές, την Τρίσνα και την Κρίσνα, που εγχειρίζονται στο Νοσοκομείο Παίδων της Μελβούρνης, σε μια εγχείρηση που έχει μόλις 25% πιθανότητες επιτυχίας. Η εγχείριση, στην οποία συμμετέχουν 16 νευροχειρουργοί, ξεκίνησε στις 10 το πρωί της Δευτέρας και αναμένεται να διαρκέσει 16 ώρες. Η εγχείρηση αυτή θα είναι

Πηγή: Ant1
Αγωνία για δίδυμες σιαμαίες

Η κοινή γνώμη της Αυστραλίας αγωνιά για την τύχη δυο δίδυμων σιαμαίων κοριτσιών από το Μπανγκλαντές, την Τρίσνα και την Κρίσνα, που εγχειρίζονται στο Νοσοκομείο Παίδων της Μελβούρνης, σε μια εγχείρηση που έχει μόλις 25% πιθανότητες επιτυχίας.

Η εγχείριση, στην οποία συμμετέχουν 16 νευροχειρουργοί, ξεκίνησε στις 10 το πρωί της Δευτέρας και αναμένεται να διαρκέσει 16 ώρες.

Η εγχείρηση αυτή θα είναι η τελευταία αποχωρισμού των δυο κοριτσιών, τα οποία έχουν υποβληθεί σε πολλές  εγχειρήσεις και έχουν κερδίσει τις καρδιές των Αυστραλών.

Τα δύο κοριτσάκια που σήμερα είναι τριών χρόνων, από τότε που ξεκίνησε η προσπάθεια χωρισμού τους τον Νοέμβριο του 2007, έχουν ήδη υποβληθεί σε  πολλές εγχειρήσεις και η μεγάλη πρόκληση για την ιατρική ομάδα είναι πλέον να καταφέρει να χωρίσει τον εγκέφαλό τους, ο οποίος παραμένει ακόμα ενωμένος κατά 10%, με έναν ιδιαίτερα πολύπλοκο νευρολογικό τρόπο.

Οι γιατροί τοποθέτησαν μεταξύ του δέρματος και του οστού του κρανίου, στο σημείο που είναι ενωμένα τα δύο παιδιά, πέντε μηχανισμούς που μοιάζουν με ελατήρια.

Οι γιατροί «φούσκωσαν» αυτές τις μικρές συσκευές με υγρό, με σκοπό να μεγαλώσουν τα κεφάλια των κοριτσιών, προκειμένου να αναπτυχθούν και περισσότεροι επιδερμικοί ιστοί που στη συνέχεια θα χρησιμοποιηθούν ως επιδερμίδα που θα καλύψει το σημείο που θα μείνει κενό μετά την αποσύνδεσή τους.

Μέχρι τώρα η ομάδα των χειρουργών έχει καταφέρει να «αυτονομήσει» πολλές λειτουργίες και για τα δύο κοριτσάκια, όπως τη νεφρική αλλά και αυτή της ομιλίας και τώρα φιλοδοξεί να χωρίσει όλες πλέον τις λειτουργίες. Μέχρι στιγμής οι γιατροί λένε πως «όλα πάνε καλά, αλλά είναι νωρίς ακόμα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Μία είναι η απόδειξη του «μπορώ»: το «κάνω»"

Marie von Ebner-Eschenbach, Γερμανίδα γνωμικογράφος

 • 1640 - Τέλος της Ιβηρικής Ένωσης: η Πορτογαλία ανακηρύσσει βασιλιά τον Ιωάννη Δ' τερματίζοντας μία περίοδο 60 ετών προσωπικής ένωσης των στεμμάτων της Ισπανίας και της Πορτογαλίας
  1797 - Συλλαμβάνεται στην Τεργέστη ο Ρήγας Φεραίος μαζί με το συνεργάτη του Χριστόφορο Περραιβό.
  1913 - Η Κρητική Πολιτεία ενώνεται επισήμως με την Ελλάδα
  1988 - H Μπεναζίρ Μπούτο γίνεται η πρώτη γυναίκα ηγέτης μουσουλμανικής χώρας στο Πακιστάν
  2002 - Δημιουργία της Ελληνικής Βικιπαίδειας
  Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v