ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Αγωνία για δίδυμες σιαμαίες

Η κοινή γνώμη της Αυστραλίας αγωνιά για την τύχη δυο δίδυμων σιαμαίων κοριτσιών από το Μπανγκλαντές, την Τρίσνα και την Κρίσνα, που εγχειρίζονται στο Νοσοκομείο Παίδων της Μελβούρνης, σε μια εγχείρηση που έχει μόλις 25% πιθανότητες επιτυχίας. Η εγχείριση, στην οποία συμμετέχουν 16 νευροχειρουργοί, ξεκίνησε στις 10 το πρωί της Δευτέρας και αναμένεται να διαρκέσει 16 ώρες. Η εγχείρηση αυτή θα είναι

Πηγή: Ant1
Αγωνία για δίδυμες σιαμαίες

Η κοινή γνώμη της Αυστραλίας αγωνιά για την τύχη δυο δίδυμων σιαμαίων κοριτσιών από το Μπανγκλαντές, την Τρίσνα και την Κρίσνα, που εγχειρίζονται στο Νοσοκομείο Παίδων της Μελβούρνης, σε μια εγχείρηση που έχει μόλις 25% πιθανότητες επιτυχίας.

Η εγχείριση, στην οποία συμμετέχουν 16 νευροχειρουργοί, ξεκίνησε στις 10 το πρωί της Δευτέρας και αναμένεται να διαρκέσει 16 ώρες.

Η εγχείρηση αυτή θα είναι η τελευταία αποχωρισμού των δυο κοριτσιών, τα οποία έχουν υποβληθεί σε πολλές  εγχειρήσεις και έχουν κερδίσει τις καρδιές των Αυστραλών.

Τα δύο κοριτσάκια που σήμερα είναι τριών χρόνων, από τότε που ξεκίνησε η προσπάθεια χωρισμού τους τον Νοέμβριο του 2007, έχουν ήδη υποβληθεί σε  πολλές εγχειρήσεις και η μεγάλη πρόκληση για την ιατρική ομάδα είναι πλέον να καταφέρει να χωρίσει τον εγκέφαλό τους, ο οποίος παραμένει ακόμα ενωμένος κατά 10%, με έναν ιδιαίτερα πολύπλοκο νευρολογικό τρόπο.

Οι γιατροί τοποθέτησαν μεταξύ του δέρματος και του οστού του κρανίου, στο σημείο που είναι ενωμένα τα δύο παιδιά, πέντε μηχανισμούς που μοιάζουν με ελατήρια.

Οι γιατροί «φούσκωσαν» αυτές τις μικρές συσκευές με υγρό, με σκοπό να μεγαλώσουν τα κεφάλια των κοριτσιών, προκειμένου να αναπτυχθούν και περισσότεροι επιδερμικοί ιστοί που στη συνέχεια θα χρησιμοποιηθούν ως επιδερμίδα που θα καλύψει το σημείο που θα μείνει κενό μετά την αποσύνδεσή τους.

Μέχρι τώρα η ομάδα των χειρουργών έχει καταφέρει να «αυτονομήσει» πολλές λειτουργίες και για τα δύο κοριτσάκια, όπως τη νεφρική αλλά και αυτή της ομιλίας και τώρα φιλοδοξεί να χωρίσει όλες πλέον τις λειτουργίες. Μέχρι στιγμής οι γιατροί λένε πως «όλα πάνε καλά, αλλά είναι νωρίς ακόμα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Ποιος είπε ότι δεν έχουν φτιαχτεί ακόμα μηχανές του χρόνου; Ήδη υπάρχουν. Λέγονται βιβλία."

Robert Benchley, Αμερικανός αρθρογράφος

 • 532 — Καταστέλλεται η Στάση του Νίκα.
  1823 — Το Ναύπλιο ορίζεται έδρα της ελληνικής κυβέρνησης.
  1896 — Γίνεται η παρουσίαση της πρώτης μηχανής ακτινών Χ στη Νέα Υόρκη.
  1923 — Η Ελλάδα γίνεται η τελευταία χώρα που υιοθετεί το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Τίθεται σε ισχύ την 16η Φεβρουαρίου, η οποία γίνεται η 1η Μαρτίου με το νέο ημερολόγιο.
  1965 — Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ παντρεύονται στους Δελφούς.
  1996 — Ο Κώστας Σημίτης εκλέγεται πρωθυπουργός, με 86 έναντι 75 ψήφους του Άκη Τσοχατζόπουλου, στο δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v