ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Έγκυος πέθανε από τη νέα γρίπη στην Ιορδανία

Μία 20χρονη έγκυος έγινε την Κυριακή το 11ο θύμα από τη νέα γρίπη Α (Η1Ν1) στην Ιορδανία, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Ναγιέφ αλ Φαγιέζ. «Για τον λόγο αυτό το υπουργείο θα στοχεύσει στον εμβολιασμό των εγκύων, ως μία από τις ομάδες υψηλού κινδύνου, στην εκστρατεία εμβολιασμού κατά του ιού Η1Ν1, που πρόκειται να ξεκινήσει την Τρίτη», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο αλ-Φαγιέζ. Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος

Πηγή: Ant1
Έγκυος πέθανε από τη νέα γρίπη στην Ιορδανία

Μία 20χρονη έγκυος έγινε την Κυριακή το 11ο θύμα από τη νέα γρίπη Α (Η1Ν1) στην Ιορδανία, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Ναγιέφ αλ Φαγιέζ.

«Για τον λόγο αυτό το υπουργείο θα στοχεύσει στον εμβολιασμό των εγκύων, ως μία από τις ομάδες υψηλού κινδύνου, στην εκστρατεία εμβολιασμού κατά του ιού Η1Ν1, που πρόκειται να ξεκινήσει την Τρίτη», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο αλ-Φαγιέζ.

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, ο αριθμός των κρουσμάτων της νέας γρίπης τις τελευταίες τέσσερις μέρες αυξήθηκε από 143 σε 2.747. Από αυτούς, σύμφωνα με τον υπουργό, οι 85 παραμένουν στο νοσοκομείο, όπου υποβάλλονται σε θεραπεία.

Όπως είπε, 500 ιορδανοί προσκυνητές έκαναν πρώτοι το εμβόλιο τη Δευτέρα προτού αναχωρήσουν για τη Σαουδική Αραβία. Η εκστρατεία εμβολιασμού θα ξεκινήσει την Τρίτη και «θα είναι εθελοντική, όχι υποχρεωτική», τόνισε ο υπουργός.

Στην πρώτη φάση εμβολιασμού περιλαμβάνονται περίπου 30.000 γυναίκες στο τρίτο τρίμηνο κύησης, παιδιά και βρέφη, από έξι μηνών έως τριών ετών, 3.100 πάσχοντες από νεφρική ανεπάρκεια και 10.000 πάσχοντες από βαριά μορφή άσθματος, εξήγησε ο υπουργός.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Μία είναι η απόδειξη του «μπορώ»: το «κάνω»"

Marie von Ebner-Eschenbach, Γερμανίδα γνωμικογράφος

 • 1640 - Τέλος της Ιβηρικής Ένωσης: η Πορτογαλία ανακηρύσσει βασιλιά τον Ιωάννη Δ' τερματίζοντας μία περίοδο 60 ετών προσωπικής ένωσης των στεμμάτων της Ισπανίας και της Πορτογαλίας
  1797 - Συλλαμβάνεται στην Τεργέστη ο Ρήγας Φεραίος μαζί με το συνεργάτη του Χριστόφορο Περραιβό.
  1913 - Η Κρητική Πολιτεία ενώνεται επισήμως με την Ελλάδα
  1988 - H Μπεναζίρ Μπούτο γίνεται η πρώτη γυναίκα ηγέτης μουσουλμανικής χώρας στο Πακιστάν
  2002 - Δημιουργία της Ελληνικής Βικιπαίδειας
  Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v