ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Έγκυος πέθανε από τη νέα γρίπη στην Ιορδανία

Μία 20χρονη έγκυος έγινε την Κυριακή το 11ο θύμα από τη νέα γρίπη Α (Η1Ν1) στην Ιορδανία, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Ναγιέφ αλ Φαγιέζ. «Για τον λόγο αυτό το υπουργείο θα στοχεύσει στον εμβολιασμό των εγκύων, ως μία από τις ομάδες υψηλού κινδύνου, στην εκστρατεία εμβολιασμού κατά του ιού Η1Ν1, που πρόκειται να ξεκινήσει την Τρίτη», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο αλ-Φαγιέζ. Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος

Πηγή: Ant1
Έγκυος πέθανε από τη νέα γρίπη στην Ιορδανία

Μία 20χρονη έγκυος έγινε την Κυριακή το 11ο θύμα από τη νέα γρίπη Α (Η1Ν1) στην Ιορδανία, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Ναγιέφ αλ Φαγιέζ.

«Για τον λόγο αυτό το υπουργείο θα στοχεύσει στον εμβολιασμό των εγκύων, ως μία από τις ομάδες υψηλού κινδύνου, στην εκστρατεία εμβολιασμού κατά του ιού Η1Ν1, που πρόκειται να ξεκινήσει την Τρίτη», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο αλ-Φαγιέζ.

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, ο αριθμός των κρουσμάτων της νέας γρίπης τις τελευταίες τέσσερις μέρες αυξήθηκε από 143 σε 2.747. Από αυτούς, σύμφωνα με τον υπουργό, οι 85 παραμένουν στο νοσοκομείο, όπου υποβάλλονται σε θεραπεία.

Όπως είπε, 500 ιορδανοί προσκυνητές έκαναν πρώτοι το εμβόλιο τη Δευτέρα προτού αναχωρήσουν για τη Σαουδική Αραβία. Η εκστρατεία εμβολιασμού θα ξεκινήσει την Τρίτη και «θα είναι εθελοντική, όχι υποχρεωτική», τόνισε ο υπουργός.

Στην πρώτη φάση εμβολιασμού περιλαμβάνονται περίπου 30.000 γυναίκες στο τρίτο τρίμηνο κύησης, παιδιά και βρέφη, από έξι μηνών έως τριών ετών, 3.100 πάσχοντες από νεφρική ανεπάρκεια και 10.000 πάσχοντες από βαριά μορφή άσθματος, εξήγησε ο υπουργός.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Ποιος είπε ότι δεν έχουν φτιαχτεί ακόμα μηχανές του χρόνου; Ήδη υπάρχουν. Λέγονται βιβλία."

Robert Benchley, Αμερικανός αρθρογράφος

 • 532 — Καταστέλλεται η Στάση του Νίκα.
  1823 — Το Ναύπλιο ορίζεται έδρα της ελληνικής κυβέρνησης.
  1896 — Γίνεται η παρουσίαση της πρώτης μηχανής ακτινών Χ στη Νέα Υόρκη.
  1923 — Η Ελλάδα γίνεται η τελευταία χώρα που υιοθετεί το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Τίθεται σε ισχύ την 16η Φεβρουαρίου, η οποία γίνεται η 1η Μαρτίου με το νέο ημερολόγιο.
  1965 — Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ παντρεύονται στους Δελφούς.
  1996 — Ο Κώστας Σημίτης εκλέγεται πρωθυπουργός, με 86 έναντι 75 ψήφους του Άκη Τσοχατζόπουλου, στο δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v