ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη

Η 14η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη και σύμφωνα με έρευνες επιστημόνων, χιλιάδες Έλληνες υποφέρουν από την ασθένεια αυτή, χωρίς πολλοί να το γνωρίζουν. Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, αυξάνονται όλο και περισσότερο οι ασθενείς, ακόμα και μικρότερων ηλικιών. Η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία παρουσίασε προ ημερών, σε συνέντευξη Τύπου, τις προτεραιότητες του Σχεδίου Δράσης για τ

Πηγή: Ant1
Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη

Η 14η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη και σύμφωνα με έρευνες επιστημόνων, χιλιάδες Έλληνες υποφέρουν από την ασθένεια αυτή, χωρίς πολλοί να το γνωρίζουν.

Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, αυξάνονται όλο και περισσότερο οι ασθενείς, ακόμα και μικρότερων ηλικιών.

Η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία (EΔE) παρουσίασε προ ημερών, σε συνέντευξη Τύπου, τις προτεραιότητες του Σχεδίου Δράσης για το Διαβήτη, σύμφωνα με τις οποίες η πρόληψη του Διαβήτη τύπου 2 αποτελεί κλειδί για τον περιορισμό της παγκόσμιας πανδημίας του διαβήτη, ενώ η εκπαίδευση των διαβητικών είναι επιτακτική ανάγκη για την πρόληψη των επιπλοκών που συνδέονται με τη νόσο.

O διαβήτης τύπου 2 αφορά εννιά στους δέκα διαβητικούς. Χωρίς τη λήψη μέτρων για τον έλεγχο και την πρόληψη της νόσου οι διαβητικοί από 250 εκατομμύρια που είναι σήμερα, αναμένεται να ξεπεράσουν τα 340 εκατομμύρια μέχρι το 2025. Γι αυτό και τα άτομα που διατρέχουν κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη πρέπει, όταν αντιληφθούν τα συμπτώματα, να επισκεφθούν το γιατρό τους προκειμένου να υποβληθούν σε μέτρηση σακχάρου αίματος νηστείας ή δοκιμασία ανοχής γλυκόζης (όπου απαιτείται), οι οποίες δείχνουν την ύπαρξη ή τον αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2.

Επίσης στόχος κάθε ανθρώπου πρέπει να είναι η διατήρηση φυσιολογικού σωματικού βάρους, καθώς σημαντικές έρευνες έδειξαν ότι μπορεί να συμβάλλει στην πρόληψη του διαβήτη τύπου 2.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Η ισχυρογνωμοσύνη είναι το αποτέλεσμα της προσπάθειας της θέλησης να υποκαταστήσει δια της βίας τη νοημοσύνη."

Άρθουρ Σοπενχάουερ, Γερμανός φιλόσοφος

  • 1756 - Γεννιέται ο Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, Αυστριακός συνθέτης.
    1832 - Γεννιέται ο Βρετανός συγγραφέας και φωτογράφος Λιούις Κάρολ.
    1945 - Ως πρώτο των κυρίων στρατοπέδων του στρατοπέδου συγκέντρωσης Άουσβιτς απελευθερώνεται το Άουσβιτς ΙΙΙ Μόνοβιτς από τον 60ο Στρατό, επικεφαλής του οποίου είναι ο συνταγματάρχης Πάβελ Κουρότσκιν.
    2006 - Ο Μανουέλ Σελάγια ορκίζεται Πρόεδρος της Ονδούρας.

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v