ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Έρχονται γυαλιά-μεταφραστές

Ιαπωνική εταιρία υπολογιστών κατασκεύασε ένα ζευγάρι γυαλιών που μεταφράζουν, ένα προϊόν που απευθύνεται κυρίως σε όσους έχουν πρόβλημα με τις ξένες γλώσσες. Τα γυαλιά, που ονομάστηκαν Tele Scouter, διαθέτουν φακούς με ενσωματωμένο ένα μικροσκοπικό κομπιούτερ και  μία μονάδα προβολής που τοποθετείται στο κεφάλι και επιτρέπει σε δύο ή περισσότερους ανθρώπους οι οποίοι δεν μιλούν την ίδια γλώσσα να

Πηγή: Ant1
Έρχονται γυαλιά-μεταφραστές

Ιαπωνική εταιρία υπολογιστών κατασκεύασε ένα ζευγάρι γυαλιών που μεταφράζουν, ένα προϊόν που απευθύνεται κυρίως σε όσους έχουν πρόβλημα με τις ξένες γλώσσες.

Τα γυαλιά, που ονομάστηκαν Tele Scouter, διαθέτουν φακούς με ενσωματωμένο ένα μικροσκοπικό κομπιούτερ και μία μονάδα προβολής που τοποθετείται στο κεφάλι και επιτρέπει σε δύο ή περισσότερους ανθρώπους οι οποίοι δεν μιλούν την ίδια γλώσσα να επικοινωνήσουν.

Η συνομιλία γίνεται με το πάτημα ενός κουμπιού το οποίο μεταφέρει ό,τι έχει καταγραφεί σε έναν server, ο οποίος το αναλύει και το μεταφράζει.

Στη συνέχεια ο server στέλνει τη μετάφραση στο χρήστη των γυαλιών που τη διαβάζει στη γλώσσα του, ενώ εκείνη προβάλλεται στη μονάδα προβολής.

Ωστόσο, το προϊόν αυτό δεν θα είναι και φθηνό, καθώς όταν τα Tele Scouter κυκλοφορήσουν στην αγορά θα κοστίζουν 83.000 δολάρια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Η ισχυρογνωμοσύνη είναι το αποτέλεσμα της προσπάθειας της θέλησης να υποκαταστήσει δια της βίας τη νοημοσύνη."

Άρθουρ Σοπενχάουερ, Γερμανός φιλόσοφος

  • 1756 - Γεννιέται ο Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, Αυστριακός συνθέτης.
    1832 - Γεννιέται ο Βρετανός συγγραφέας και φωτογράφος Λιούις Κάρολ.
    1945 - Ως πρώτο των κυρίων στρατοπέδων του στρατοπέδου συγκέντρωσης Άουσβιτς απελευθερώνεται το Άουσβιτς ΙΙΙ Μόνοβιτς από τον 60ο Στρατό, επικεφαλής του οποίου είναι ο συνταγματάρχης Πάβελ Κουρότσκιν.
    2006 - Ο Μανουέλ Σελάγια ορκίζεται Πρόεδρος της Ονδούρας.

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v