ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Αντίστροφη μέτρηση για τη διάσκεψη της Κοπεγχάγης

Επίσημες προσκλήσεις προς 191 επικεφαλής κρατών και κυβερνήσεων να μετάσχουν στη σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα που θα ξεκινήσει τις εργασίες της στις 7 Δεκεμβρίου στην Κοπεγχάγη απηύθυνε ο πρωθυπουργός της Δανίας Λαρς Λόκε Ράσμουσεν. «Η προσωπική σας παρουσία συνιστά μια σημαντική συμβολή για καρποφόρα αποτελέσματα» στη σύνοδο αυτή, αναφέρει στην γραπτή του πρόσκληση ο Δανός πρωθυπουργός. «Οι κοινές

Πηγή: Ant1
Αντίστροφη μέτρηση για τη διάσκεψη της Κοπεγχάγης

Επίσημες προσκλήσεις προς 191 επικεφαλής κρατών και κυβερνήσεων να μετάσχουν στη σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα που θα ξεκινήσει τις εργασίες της στις 7 Δεκεμβρίου στην Κοπεγχάγη απηύθυνε ο πρωθυπουργός της Δανίας Λαρς Λόκε Ράσμουσεν.

«Η προσωπική σας παρουσία συνιστά μια σημαντική συμβολή για καρποφόρα αποτελέσματα» στη σύνοδο αυτή, αναφέρει στην γραπτή του πρόσκληση ο Δανός πρωθυπουργός. «Οι κοινές μας προσπάθειες θα κριθούν από τους πολίτες της γης κατά το κλείσιμο της συνόδου που θα γίνει στις 18 Δεκεμβρίου», προστίθεται στην πρόσκληση.

Στη σύνοδο οι μετέχοντες θα προσπαθήσουν να βρουν λύσεις και μια παγκόσμια συμφωνία για τη μείωση των εκπομπών αερίου που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου .

Από πλευράς του, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν ενθάρρυνε τους ηγέτες του κόσμου να ανταποκριθούν θετικά στην πρόσκληση της Δανίας. Ο Μπαν «εξέφρασε ικανοποίηση για την πρόσκληση που απηύθυνε ο Δανός πρωθυπουργός Λαρς Λόκε Ράσμουσεν στους ηγέτες των κρατών και κυβερνήσεων να μετάσχουν στην τελική φάση της διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα, που θα διεξαχθεί στην Κοπεγχάγη».

Ο Μπαν είναι πεπεισμένος ότι η άμεση εμπλοκή των ηγετών του κόσμου «θα είναι καθοριστική για τις συμφωνίες που θα αποφασιστούν για όλα τα σοβαρά ζητήματα που σχετίζονται με την παγκόσμια κλιματική αλλαγή», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Καταλήγοντας «ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ δηλώνει αισιόδοξος  ότι η σύνοδος της Κοπεγχάγη θα μπορέσει να καταλήξει σε μια συμφωνία φιλόδοξη, δίκαιη και αποτελεσματική».

Η σύνοδος για το κλίμα θα διεξαχθεί στην πρωτεύουσα της Δανίας από τις 7 έως τις 18 Δεκεμβρίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Ένα βιβλίο διαβασμένο από χίλιους διαφορετικούς ανθρώπους είναι χίλια διαφορετικά βιβλία."

Αντρέι Ταρκόφσκυ, Ρώσος σκηνοθέτης

 • 337 - Πεθαίνει ο Μέγας Κωνσταντίνος, αυτοκράτορας της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και ισαπόστολος.
  1813 - Γεννιέται ο Ρίχαρντ Βάγκνερ, Γερμανός μουσουργός.
  1825 Πεθαίνει η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, αγωνίστρια της Ελληνικής Επανάστασης.
  1885 - Πεθαίνει ο Βικτόρ Ουγκώ, Γάλλος συγγραφέας.
  1917 - Γεννιέται ο Στέλιος Ανεμοδουράς, συγγραφέας του Μικρού Ήρωα.
  1960 - Στη νότιο Χιλή σημειώνεται ο ισχυρότερος σεισμός που έχει καταγραφεί, 9,5 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ.
  1963 - Πραγματοποιείται δολοφονική επίθεση εναντίον του βουλευτή της Ε.Δ.Α., Γρηγόρη Λαμπράκη, στη Θεσσαλονίκη. Ο Λαμπράκης εξέπνευσε στις 27 Μαΐου.

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v