ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Επιβεβαίωση νέων κρουσμάτων του Η1Ν1

Αξιωματούχοι του τομέα Υγείας στο Λάος επιβεβαίωσαν έξι νέα κρούσματα της νέας γρίπης σε επαρχία στο νότο, οι κάτοικοι της οποίας εξακολουθούν να υποφέρουν μετά το πέρασμα του τυφώνα Κετσάνα, όπως μετέδωσαν την Τετάρτη τα κρατικά ΜΜΕ. Το υπουργείο ανέφερε ότι 11 άνθρωποι από την επαρχία Ατταπέου πιθανολογείται ότι έχουν προσβληθεί από τον Η1Ν1, έγραψαν οι Τάιμς της Βιεντιάν. Επίσης, η Τουρκία έχει

Πηγή: Ant1
Επιβεβαίωση νέων κρουσμάτων του Η1Ν1

Αξιωματούχοι του τομέα Υγείας στο Λάος επιβεβαίωσαν έξι νέα κρούσματα της νέας γρίπης σε επαρχία στο νότο, οι κάτοικοι της οποίας εξακολουθούν να υποφέρουν μετά το πέρασμα του τυφώνα Κετσάνα, όπως μετέδωσαν την Τετάρτη τα κρατικά ΜΜΕ.

Το υπουργείο ανέφερε ότι 11 άνθρωποι από την επαρχία Ατταπέου πιθανολογείται ότι έχουν προσβληθεί από τον Η1Ν1, έγραψαν οι Τάιμς της Βιεντιάν. Ο δρ Ινπάνχ Ιντιράθ της Δημόσιας Υπηρεσίας Υγείας δήλωσε ότι μετά το πέρασμα του τυφώνα Κετσάνα τον περασμένο μήνα, οι αξιωματούχοι Υγείας είχαν καταγράψει κρούσματα διαφόρων νόσων, που σχετίζονται κυρίως με το μολυσμένο νερό, αλλά και της γρίπης Α.

Εκείνοι που είχαν πληγεί περισσότερο ήταν μαθητές που φοιτούσαν σε σχολεία κοντά στα σύνορα του Βιετνάμ και της Καμπότζης, αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Δημόσιας Υγείας του Λάος, με τα νέα κρούσματα στην επαρχία Αταπέου, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων της αποκαλούμενης γρίπης των χοίρων έφθασε τους 275, ενώ έχουν καταγραφεί δύο θάνατοι. Η νέα γρίπη έχει εμφανιστεί σε 11 επαρχίες, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Βιεντιάν.

Το υπουργείο προειδοποίησε ότι επειδή ο ιός Η1Ν1 ενισχύεται όταν ο καιρός είναι δροσερός, η νόσος είναι πιθανό να εξαπλωθεί τους προσεχείς μήνες. Ας σημειωθεί ότι η ψυχρή περίοδος στο Λάος διαρκεί από το Νοέμβριο ως το Φεβρουάριο.

Επίσης, η Τουρκία έχει έξι νέα θανατηφόρα κρούσματα του ιού Η1Ν1 της νέας γρίπης, αυξάνοντας σε 36 τον αριθμό των θανάτων από τη νόσο, και μεταξύ των νέων θυμάτων είναι τρία παιδιά, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη το υπουργείο Υγείας.

Ο αριθμός των θανάτων που οφείλονται στη νέα γρίπη αυξήθηκε στην Τουρκία τις τελευταίες ημέρες, με τον πρώτο θάνατο να έχει καταγραφεί στις 24 Οκτωβρίου.

Στις 2 Νοεμβρίου τα νοσοκομεία άρχισαν τον εμβολιασμό του νοσηλευτικού προσωπικού και των προσκυνητών που μεταβαίνουν στη Μέκκα της Σαουδικής Αραβίας. Στο πλαίσιο της εκστρατείας για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης, θα εμβολιαστούν 28 εκατομμύρια Τούρκοι από τα 71 του πληθυσμού. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Μια άδικη ειρήνη είναι προτιμότερη από έναν δίκαιο πόλεμο."

Κικέρων, Ρωμαίος ρήτορας & πολιτικός

  • 1952 - Ο Νικόλαος Πλαστήρας αναλαμβάνει Πρωθυπουργός της Ελλάδος

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v