ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Τουλάχιστον 500 νεκροί στην Ινδία από τον Η1Ν1

Περισσότεροι από 500 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Ινδία λόγω της νέας γρίπης Α/Η1Ν1 από τις 3 Αυγούστου, όταν καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος στη χώρα από τη νόσο, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Τα περισσότερα θανατηφόρα κρούσματα εντοπίστηκαν στο κρατίδιο Μαχαράστρα της δυτικής Ινδίας: 207 νεκροί σε σύνολο 502. Περίπου 14.500 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον ιό Η1Ν1 στην Ινδία. Τουλάχιστο

Πηγή: Ant1
Τουλάχιστον 500 νεκροί στην Ινδία από τον Η1Ν1

Περισσότεροι από 500 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Ινδία λόγω της νέας γρίπης Α/Η1Ν1 από τις 3 Αυγούστου, όταν καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος στη χώρα από τη νόσο, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. 

Τα περισσότερα θανατηφόρα κρούσματα εντοπίστηκαν στο κρατίδιο Μαχαράστρα της δυτικής Ινδίας: 207 νεκροί σε σύνολο 502. Περίπου 14.500 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον ιό Η1Ν1 στην Ινδία.

Τουλάχιστον 5.700 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε όλον τον κόσμο, η πλειοψηφία τους στην αμερικανική ήπειρο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. 

Στο μεταξύ, οι κινεζικές αρχές ανακοίνωσαν την Τρίτη πως εντατικοποίησαν την εκστρατεία εμβολιασμού εναντίον της νέας γρίπης, από την οποία έχουν χάσει τη ζωή τους τριάντα άνθρωποι. «Καθημερινά παρατηρούμε να αυξάνεται ανησυχητικά ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον ιό Η1Ν1», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Μάο Κουνάν και πρόσθεσε πως η επιδημία εξαπλώνεται σε περιοχές που μέχρι τώρα δεν είχαν καταγραφεί κρούσματα. 

Τη Δευτέρα τα θανατηφόρα κρούσματα της νόσου έφτασαν τα 30 από 16 που ήταν την Παρασκευή. Επίσης οι ασθενείς έχουν φτάσει τους 59.748, με 5.000 νέα κρούσματα μέσα σε τρεις ημέρες, διευκρινίζει το υπουργείο. Περισσότεροι από 240 άνθρωποι βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. 

Το υπουργείο αποφάσισε να αυξήσει την παραγωγή εμβολίων και των εμβολιασμών, ειδικά σε σχολεία και στις ευπαθείς ομάδες, διευκρίνισε ο Μάο. Τη Δευτέρα εμβολιάστηκαν 8,7 εκατομμύρια Κινέζοι. Στόχος της Κίνας είναι να εμβολιαστούν μέχρι το τέλος της χρονιάς 65 εκατομμύρια πολίτες και το πρώτο τρίμηνο του 2010 να έχουν παραχθεί 100 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Μια άδικη ειρήνη είναι προτιμότερη από έναν δίκαιο πόλεμο."

Κικέρων, Ρωμαίος ρήτορας & πολιτικός

  • 1952 - Ο Νικόλαος Πλαστήρας αναλαμβάνει Πρωθυπουργός της Ελλάδος

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v