ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Η μαστογραφία ενάντια στον καρκίνο του μαστού

Οι γυναίκες οι οποίες δεν έχουν ποτέ υποβληθεί σε μαστογραφία είναι πολύ πιθανότερο να πεθάνουν από καρκίνο του μαστού σε σχέση με τις γυναίκες που υποβάλλονται τακτικά στην εξέταση, σύμφωνα με ανακοίνωση αμερικανών επιστημόνων. Οι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι το 75% από τις γυναίκες, οι οποίες συμμετείχαν στην έρευνα, αλλά στη συνέχεια πέθαναν από καρκίνο του μαστού, δεν είχαν κάνει ποτέ μαστογραφ

Πηγή: Ant1
Η μαστογραφία ενάντια στον καρκίνο του μαστού

Οι γυναίκες οι οποίες δεν έχουν ποτέ υποβληθεί σε μαστογραφία είναι πολύ πιθανότερο να πεθάνουν από καρκίνο του μαστού σε σχέση με τις γυναίκες που υποβάλλονται τακτικά στην εξέταση, σύμφωνα με ανακοίνωση αμερικανών επιστημόνων.
 
Οι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι το 75% από τις γυναίκες, οι οποίες συμμετείχαν στην έρευνα, αλλά στη συνέχεια πέθαναν από καρκίνο του μαστού, δεν είχαν κάνει ποτέ μαστογραφία ή διαγνώστηκαν με καρκίνο αμέσως μετά την πρώτη μαστογραφία.
 
Μόνο το 25% των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα και πέθαναν από καρκίνο του μαστού είχαν υποβληθεί σε περισσότερες από μία μαστογραφίες.
 
«Η πιο αποτελεσματική μέθοδος για να αποφύγουν οι γυναίκες τον θάνατο από καρκίνο του μαστού είναι να υποβάλλονται τακτικά σε μαστογραφίες», είπε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τους δημοσιογράφους ο δρ Μπλέικ Κάντι του Νοσοκομείου για τον Καρκίνο του Μαστού του Κέμπριτζ και της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ στη Μασαχουσέτη.
 
«Οι γυναίκες οι οποίες υποβάλλονται σε μαστογραφία έχουν μόνο 4,7% ποσοστό θνησιμότητας. Οι γυναίκες που δεν το κάνουν έχουν 56%», πρόσθεσε ο Κάντι, ο οποίος θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα της έρευνάς του αργότερα μέσα στην εβδομάδα σε συνάντηση της Αμερικανικής Οργάνωσης Κλινικής Ογκολογίας.
 
Η μαστογραφία είναι μία ακτινογραφία του μαστού που μπορεί να εντοπίσει τους όγκους πριν αναπτυχθούν αρκετά ώστε να γίνονται ορατοί και πιθανόν προτού κάνουν μετάσταση.
 
Ο Κάντι και οι συνεργάτες του εξέτασαν 6.997 ασθενείς με καρκίνο του μαστού από τη Μασαχουσέτη, κάποιες από τις οποίες υποβάλλονταν τακτικά σε μαστογραφία και κάποιες όχι, κατά το διάστημα 1990 - 1999. Οι ασθενείς στη συνέχεια παρακολουθήθηκαν μέχρι το 2007.
 
Μετά από 12,5 χρόνια παρακολούθησης, 461 από τις γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα, πέθαναν από καρκίνο του μαστού. Σχεδόν το 75% από αυτές δεν έκαναν τακτικά μαστογραφία.
 
Αναφορικά με την αξία της μαστογραφίας οι απόψεις διίστανται: οι περισσότεροι γιατροί και πολλές κυβερνήσεις συνιστούν οι γυναίκες να κάνουν τακτικά μαστογραφία, αλλά ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι η μαστογραφία έχει περιθώριο σφάλματος με αποτέλεσμα μια γυναίκα να μην έχει όγκο, αλλά να υποβληθεί σε περισσότερες εξετάσεις, ενδεχομένως και σε βιοψία.
 
Περισσότερες από 400.000 γυναίκες σε ολόκληρο τον κόσμο πεθαίνουν ετησίως από καρκίνο του μαστού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Ποιος είπε ότι δεν έχουν φτιαχτεί ακόμα μηχανές του χρόνου; Ήδη υπάρχουν. Λέγονται βιβλία."

Robert Benchley, Αμερικανός αρθρογράφος

 • 532 — Καταστέλλεται η Στάση του Νίκα.
  1823 — Το Ναύπλιο ορίζεται έδρα της ελληνικής κυβέρνησης.
  1896 — Γίνεται η παρουσίαση της πρώτης μηχανής ακτινών Χ στη Νέα Υόρκη.
  1923 — Η Ελλάδα γίνεται η τελευταία χώρα που υιοθετεί το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Τίθεται σε ισχύ την 16η Φεβρουαρίου, η οποία γίνεται η 1η Μαρτίου με το νέο ημερολόγιο.
  1965 — Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ παντρεύονται στους Δελφούς.
  1996 — Ο Κώστας Σημίτης εκλέγεται πρωθυπουργός, με 86 έναντι 75 ψήφους του Άκη Τσοχατζόπουλου, στο δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v