ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Η μαστογραφία ενάντια στον καρκίνο του μαστού

Οι γυναίκες οι οποίες δεν έχουν ποτέ υποβληθεί σε μαστογραφία είναι πολύ πιθανότερο να πεθάνουν από καρκίνο του μαστού σε σχέση με τις γυναίκες που υποβάλλονται τακτικά στην εξέταση, σύμφωνα με ανακοίνωση αμερικανών επιστημόνων. Οι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι το 75% από τις γυναίκες, οι οποίες συμμετείχαν στην έρευνα, αλλά στη συνέχεια πέθαναν από καρκίνο του μαστού, δεν είχαν κάνει ποτέ μαστογραφ

Πηγή: Ant1
Η μαστογραφία ενάντια στον καρκίνο του μαστού

Οι γυναίκες οι οποίες δεν έχουν ποτέ υποβληθεί σε μαστογραφία είναι πολύ πιθανότερο να πεθάνουν από καρκίνο του μαστού σε σχέση με τις γυναίκες που υποβάλλονται τακτικά στην εξέταση, σύμφωνα με ανακοίνωση αμερικανών επιστημόνων.
 
Οι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι το 75% από τις γυναίκες, οι οποίες συμμετείχαν στην έρευνα, αλλά στη συνέχεια πέθαναν από καρκίνο του μαστού, δεν είχαν κάνει ποτέ μαστογραφία ή διαγνώστηκαν με καρκίνο αμέσως μετά την πρώτη μαστογραφία.
 
Μόνο το 25% των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα και πέθαναν από καρκίνο του μαστού είχαν υποβληθεί σε περισσότερες από μία μαστογραφίες.
 
«Η πιο αποτελεσματική μέθοδος για να αποφύγουν οι γυναίκες τον θάνατο από καρκίνο του μαστού είναι να υποβάλλονται τακτικά σε μαστογραφίες», είπε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τους δημοσιογράφους ο δρ Μπλέικ Κάντι του Νοσοκομείου για τον Καρκίνο του Μαστού του Κέμπριτζ και της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ στη Μασαχουσέτη.
 
«Οι γυναίκες οι οποίες υποβάλλονται σε μαστογραφία έχουν μόνο 4,7% ποσοστό θνησιμότητας. Οι γυναίκες που δεν το κάνουν έχουν 56%», πρόσθεσε ο Κάντι, ο οποίος θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα της έρευνάς του αργότερα μέσα στην εβδομάδα σε συνάντηση της Αμερικανικής Οργάνωσης Κλινικής Ογκολογίας.
 
Η μαστογραφία είναι μία ακτινογραφία του μαστού που μπορεί να εντοπίσει τους όγκους πριν αναπτυχθούν αρκετά ώστε να γίνονται ορατοί και πιθανόν προτού κάνουν μετάσταση.
 
Ο Κάντι και οι συνεργάτες του εξέτασαν 6.997 ασθενείς με καρκίνο του μαστού από τη Μασαχουσέτη, κάποιες από τις οποίες υποβάλλονταν τακτικά σε μαστογραφία και κάποιες όχι, κατά το διάστημα 1990 - 1999. Οι ασθενείς στη συνέχεια παρακολουθήθηκαν μέχρι το 2007.
 
Μετά από 12,5 χρόνια παρακολούθησης, 461 από τις γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα, πέθαναν από καρκίνο του μαστού. Σχεδόν το 75% από αυτές δεν έκαναν τακτικά μαστογραφία.
 
Αναφορικά με την αξία της μαστογραφίας οι απόψεις διίστανται: οι περισσότεροι γιατροί και πολλές κυβερνήσεις συνιστούν οι γυναίκες να κάνουν τακτικά μαστογραφία, αλλά ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι η μαστογραφία έχει περιθώριο σφάλματος με αποτέλεσμα μια γυναίκα να μην έχει όγκο, αλλά να υποβληθεί σε περισσότερες εξετάσεις, ενδεχομένως και σε βιοψία.
 
Περισσότερες από 400.000 γυναίκες σε ολόκληρο τον κόσμο πεθαίνουν ετησίως από καρκίνο του μαστού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Το σεξ χωρίς έρωτα δεν είναι πάντα γελοίο. Αλλά είναι πολύ πιο γελοίος ο έρωτας χωρίς σεξ."

Βολίνσκι, Γάλλος σκιτσογράφος

  • 48 π.Χ. - Ο Ιούλιος Καίσαρας νικά τον Πομπήιο στην μάχη των Φαρσάλων.
    378 - Μάχη της Αδριανούπολης: Ο Ρωμαϊκός στρατός υπό τον Αυτοκράτορα Ουάλη ηττάται από τους Βισιγότθους. Ο Ουάλης σκοτώνεται μαζί με τα 2/3 του στρατού του.
    1945 - Η δεύτερη ατομική βόμβα πέφτει στο Ναγκασάκι

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v