ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Η έγκαιρη διάγνωση όπλο κατά του καρκίνου του μαστού

Παρά το γεγονός ότι αυξάνονται τα νέα κρούσματα καρκίνου του μαστού αλλά και τη διαπίστωση ότι μία στις τρεις γυναίκες εγκαταλείπουν έστω και προσωρινά τη θεραπεία τους για διαφορετικούς λόγους, ελπίδες για την αντιμετώπιση της ασθένειας δίνουν οι νεώτερες θεραπείες. Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί την πρώτη σε συχνότητα εμφάνισης μορφή καρκίνου, 27,4% στις γυναίκες καθώς εκτιμάται ότι κάθε μία εργ

Πηγή: Ant1
Η έγκαιρη διάγνωση όπλο κατά του καρκίνου του μαστού

Παρά το γεγονός ότι αυξάνονται τα νέα κρούσματα καρκίνου του μαστού αλλά και τη διαπίστωση ότι μία στις τρεις γυναίκες εγκαταλείπουν έστω και προσωρινά τη θεραπεία τους για διαφορετικούς λόγους, ελπίδες για την αντιμετώπιση της ασθένειας δίνουν οι νεώτερες θεραπείες.

Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί την πρώτη σε συχνότητα εμφάνισης μορφή καρκίνου, 27,4% στις γυναίκες καθώς εκτιμάται ότι κάθε μία εργάσιμη ώρα μία Ελληνίδα ανακαλύπτει ότι έχει καρκίνο του μαστού και κάθε έξι ώρες μία άλλη χάνει τη ζωή της εξαιτίας της νόσου. Η μαστογραφία που βοηθά στην έγκαιρη διάγνωση είναι ένας κρίσιμος παράγοντας σωτηρίας των ασθενών, καθώς μπορεί να εντοπίσει τον όγκο μόλις στο 1,1 εκατοστό όταν ο τυχαίος εντοπισμός του αποκαλύπτεται συνήθως σε υπερτριπλάσιο μέγεθος 3,6 εκατοστά.

Αυτά αναφέρει ο πρόεδρος της ελληνικής χειρουργικής εταιρείας μαστού, κ. Χρήστος Μαρκόπουλος, παρουσιάζοντας τα ευρήματα μεγάλης κλινικής μελέτης με το όνομα «TEAM» η οποία έγινε σε εννέα χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα με τη συμμετοχή 9.775 ασθενών.

«Τα αποτελέσματα της πρώτης προγραμματισμένης ανάλυσης ήταν εντυπωσιακά» επεσήμανε ο κ. Μαρκόπουλος, καθώς φάνηκε ότι η χορήγηση των νεώτερων φαρμάκων μείωσε τον κίνδυνο επανεμφάνισης της νόσου κατά 11% και των υποτροπών κατά 15%. Ενδιαφέρον είχε και η επισήμανση των επιστημόνων για την ανησυχία που εκφράζουν πολλές γυναίκες που μπαίνουν σε πρόγραμμα εξωσωματικής γονιμοποίησης, σχετικά με την ασφάλεια της ορμονοθεραπείας.

Ο κ. Μαρκόπουλος ήταν καθησυχαστικός επισημαίνοντας ότι με βάση όλα τα υπάρχοντα στοιχεία οι μέθοδοι ορμονοθεραπείας που χρησιμοποιούνται κατά την εξωσωματική γονιμοποίηση είναι σε γενικές γραμμές ασφαλείς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Το σεξ χωρίς έρωτα δεν είναι πάντα γελοίο. Αλλά είναι πολύ πιο γελοίος ο έρωτας χωρίς σεξ."

Βολίνσκι, Γάλλος σκιτσογράφος

  • 48 π.Χ. - Ο Ιούλιος Καίσαρας νικά τον Πομπήιο στην μάχη των Φαρσάλων.
    378 - Μάχη της Αδριανούπολης: Ο Ρωμαϊκός στρατός υπό τον Αυτοκράτορα Ουάλη ηττάται από τους Βισιγότθους. Ο Ουάλης σκοτώνεται μαζί με τα 2/3 του στρατού του.
    1945 - Η δεύτερη ατομική βόμβα πέφτει στο Ναγκασάκι

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v