ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Η έγκαιρη διάγνωση όπλο κατά του καρκίνου του μαστού

Παρά το γεγονός ότι αυξάνονται τα νέα κρούσματα καρκίνου του μαστού αλλά και τη διαπίστωση ότι μία στις τρεις γυναίκες εγκαταλείπουν έστω και προσωρινά τη θεραπεία τους για διαφορετικούς λόγους, ελπίδες για την αντιμετώπιση της ασθένειας δίνουν οι νεώτερες θεραπείες. Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί την πρώτη σε συχνότητα εμφάνισης μορφή καρκίνου, 27,4% στις γυναίκες καθώς εκτιμάται ότι κάθε μία εργ

Πηγή: Ant1
Η έγκαιρη διάγνωση όπλο κατά του καρκίνου του μαστού

Παρά το γεγονός ότι αυξάνονται τα νέα κρούσματα καρκίνου του μαστού αλλά και τη διαπίστωση ότι μία στις τρεις γυναίκες εγκαταλείπουν έστω και προσωρινά τη θεραπεία τους για διαφορετικούς λόγους, ελπίδες για την αντιμετώπιση της ασθένειας δίνουν οι νεώτερες θεραπείες.

Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί την πρώτη σε συχνότητα εμφάνισης μορφή καρκίνου, 27,4% στις γυναίκες καθώς εκτιμάται ότι κάθε μία εργάσιμη ώρα μία Ελληνίδα ανακαλύπτει ότι έχει καρκίνο του μαστού και κάθε έξι ώρες μία άλλη χάνει τη ζωή της εξαιτίας της νόσου. Η μαστογραφία που βοηθά στην έγκαιρη διάγνωση είναι ένας κρίσιμος παράγοντας σωτηρίας των ασθενών, καθώς μπορεί να εντοπίσει τον όγκο μόλις στο 1,1 εκατοστό όταν ο τυχαίος εντοπισμός του αποκαλύπτεται συνήθως σε υπερτριπλάσιο μέγεθος 3,6 εκατοστά.

Αυτά αναφέρει ο πρόεδρος της ελληνικής χειρουργικής εταιρείας μαστού, κ. Χρήστος Μαρκόπουλος, παρουσιάζοντας τα ευρήματα μεγάλης κλινικής μελέτης με το όνομα «TEAM» η οποία έγινε σε εννέα χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα με τη συμμετοχή 9.775 ασθενών.

«Τα αποτελέσματα της πρώτης προγραμματισμένης ανάλυσης ήταν εντυπωσιακά» επεσήμανε ο κ. Μαρκόπουλος, καθώς φάνηκε ότι η χορήγηση των νεώτερων φαρμάκων μείωσε τον κίνδυνο επανεμφάνισης της νόσου κατά 11% και των υποτροπών κατά 15%. Ενδιαφέρον είχε και η επισήμανση των επιστημόνων για την ανησυχία που εκφράζουν πολλές γυναίκες που μπαίνουν σε πρόγραμμα εξωσωματικής γονιμοποίησης, σχετικά με την ασφάλεια της ορμονοθεραπείας.

Ο κ. Μαρκόπουλος ήταν καθησυχαστικός επισημαίνοντας ότι με βάση όλα τα υπάρχοντα στοιχεία οι μέθοδοι ορμονοθεραπείας που χρησιμοποιούνται κατά την εξωσωματική γονιμοποίηση είναι σε γενικές γραμμές ασφαλείς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Ποιος είπε ότι δεν έχουν φτιαχτεί ακόμα μηχανές του χρόνου; Ήδη υπάρχουν. Λέγονται βιβλία."

Robert Benchley, Αμερικανός αρθρογράφος

 • 532 — Καταστέλλεται η Στάση του Νίκα.
  1823 — Το Ναύπλιο ορίζεται έδρα της ελληνικής κυβέρνησης.
  1896 — Γίνεται η παρουσίαση της πρώτης μηχανής ακτινών Χ στη Νέα Υόρκη.
  1923 — Η Ελλάδα γίνεται η τελευταία χώρα που υιοθετεί το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Τίθεται σε ισχύ την 16η Φεβρουαρίου, η οποία γίνεται η 1η Μαρτίου με το νέο ημερολόγιο.
  1965 — Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ παντρεύονται στους Δελφούς.
  1996 — Ο Κώστας Σημίτης εκλέγεται πρωθυπουργός, με 86 έναντι 75 ψήφους του Άκη Τσοχατζόπουλου, στο δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v