ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Νέοι γιατροί καπνίζουν σε ποσοστό 71%

«Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις». Η ρήση ταιριάζει «γάντι» στους νέους γιατρούς στην Ελλάδα, οι οποίοι, σύμφωνα με έρευνα, καπνίζουν σε ποσοστό 71% αν και συμβουλεύουν τους ασθενείς τους να το κόψουν. Η μελέτη, που βασίστηκε στις απαντήσεις τυχαίου δείγματος 378 γιατρών, ηλικίας έως 47 χρόνων, θα παρουσιαστεί στο 22ο ιατρικό συνέδριο Ενόπλων Δυνάμεων που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη. Οπω

Πηγή: Ant1
Νέοι γιατροί καπνίζουν σε ποσοστό 71%

«Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις». Η ρήση ταιριάζει «γάντι» στους νέους γιατρούς στην Ελλάδα, οι οποίοι, σύμφωνα με έρευνα, καπνίζουν σε ποσοστό 71% αν και συμβουλεύουν τους ασθενείς τους να το κόψουν.

Η μελέτη, που βασίστηκε στις απαντήσεις τυχαίου δείγματος 378 γιατρών, ηλικίας έως 47 χρόνων, θα παρουσιαστεί στο 22ο ιατρικό συνέδριο Ενόπλων Δυνάμεων που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη. Οπως προκύπτει, το ποσοστό των νέων γιατρών που καπνίζει αγγίζει το 71% του συνόλου, ενώ 2 στους 3 παραδέχονται ότι καπνίζουν και στο χώρο του νοσοκομείου. Αρκετά συχνά μάλιστα καπνίζουν και μπροστά στους ασθενείς τους.

Οσον αφορά την κατανάλωση αλκοόλ, 38% δηλώνει ότι δεν καταναλώνει καθόλου αλκοόλ, 44% κάνει χρήση μέτριας ποσότητας, αλλά 18%, στην πλειονότητα άνδρες, παραδέχεται αυξημένη κατανάλωση εβδομαδιαίως. Από την άλλη, μόνο 12% δηλώνει ότι δεν πίνει καφέ σε αντίθεση με το 55% των ερωτηθέντων που καταναλώνει δύο φλιτζάνια καφέ ημερησίως.

Οπως συμπεραίνουν οι μελετητές, αν και οι συνήθειες των γιατρών δεν διαφέρουν σημαντικά από αυτές του υπόλοιπου πληθυσμού, ωστόσο «οφείλουν να μας προβληματίσουν τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την εικόνα και το παράδειγμα που δίνουν οι γιατροί στο κοινωνικό σύνολο».

Η μελέτη διενεργήθηκε από τους γιατρούς Σ.Πατιάκα, Α.Ζέρβα, Σ.Τσούκη, Θ.Γκοράνη, Ν.Σύρμο, Δ.Οπλοποιάδη, Ε.Τσούκη, Α.Τριανταφυλλοπούλου, Χ.Χαραλάμπους, Α.Μαριόλη, Σ.Ηλιοπούλου, Ε.Παυλίδου, Ε.Ξηροπούλου και Κ.Γρίβα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Ζει κανείς μονάχα μια φορά και, για τον τρόπο που ζω εγώ, μια φορά είναι αρκετή."

Frank Sinatra

 • 610 - Ο Ηράκλειος φτάνει με πλοίο από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Φωκά.
  1883 - Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές.
  1908 - Φονεύεται στο χωριό Ράκοβο Φλώρινας ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Ρακοβίτης.
  1916 -Ολοκληρώνεται η Ιταλική κατοχή στη Βόρειο Ήπειρο.
  1919 - Απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό (ΙΧ Μεραρχία).
  1943 - Σε τρίωρη ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση των Γερμανών τοποτηρητών στο κατεχόμενο Πόζναν, ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρεια. Η ομιλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και σώζεται μέχρι σήμερα. Στη δίκη της Νυρεμβέργης αποτέλεσε σημαντικότατο αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.
  1944 - Η Ιταλική Φρουρά της Σάμου παραδίδεται στο διοικητή του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε.
  1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, τον Σπούτνικ 1.
  2005 - Επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2009 - Νίκη του ΠΑΣΟΚ με 10,5 μονάδες διαφορά και 160 έδρες «έβγαλε» η κάλπη. Πεντακομματική Βουλή με ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48% 91, Κ.Κ.Ε. 7,54% 21, ΛΑ.Ο.Σ 5,63% 15 και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4,60% 13 να την αποτελούν. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2