ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

«Φρένο» σε τσιγάρα και ποτά σε ανηλίκους

Τέλος σε τσιγάρα και ποτά για τους ενηλίκους βάζει το υπουργείο Υγείας. Δια νόμου θα απαγορεύεται εφ εξής η είσοδος των ανηλίκων σε μπαρ και κέντρα διασκέδασης, ενώ προβλέπεται και η απαγόρευση πώλησης καπνού σε άτομα κάτω των 18 ετών. Εν τω μεταξύ, στο αντικαπνιστικό μπλοκ των υπόλοιπων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης εντάσσεται από 1.1.2010 και η χώρα μας, με βάση το νομοσχέδιο που κατατέθηκε

Πηγή: Ant1
«Φρένο» σε τσιγάρα και ποτά σε ανηλίκους

Τέλος σε τσιγάρα και ποτά για τους ενηλίκους βάζει το υπουργείο Υγείας. Δια νόμου θα απαγορεύεται εφ εξής η είσοδος των ανηλίκων σε μπαρ και κέντρα διασκέδασης, ενώ προβλέπεται και η απαγόρευση πώλησης καπνού σε άτομα κάτω των 18 ετών.

Εν τω μεταξύ, στο αντικαπνιστικό μπλοκ των υπόλοιπων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης εντάσσεται από 1.1.2010 και η χώρα μας, με βάση το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή και θα συζητηθεί στην αρμόδια επιτροπή την ερχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νομοσχεδίου, απαγορεύεται πλήρως το κάπνισμα σε δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους (κλειστούς ή στεγασμένους), που χρησιμοποιούνται για εργασία, σε όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστιατόρια, ταβέρνες, μπαρ, μεζεδοπωλεία, κέντρα διασκέδασης-μουσικής κ.α.) και σε όλους τους κλειστούς χώρους αναμονής (αεροδρόμια, σταθμοί μεταφορικών μέσων), όπως επίσης και στα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα ταξί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Ζει κανείς μονάχα μια φορά και, για τον τρόπο που ζω εγώ, μια φορά είναι αρκετή."

Frank Sinatra

 • 610 - Ο Ηράκλειος φτάνει με πλοίο από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Φωκά.
  1883 - Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές.
  1908 - Φονεύεται στο χωριό Ράκοβο Φλώρινας ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Ρακοβίτης.
  1916 -Ολοκληρώνεται η Ιταλική κατοχή στη Βόρειο Ήπειρο.
  1919 - Απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό (ΙΧ Μεραρχία).
  1943 - Σε τρίωρη ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση των Γερμανών τοποτηρητών στο κατεχόμενο Πόζναν, ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρεια. Η ομιλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και σώζεται μέχρι σήμερα. Στη δίκη της Νυρεμβέργης αποτέλεσε σημαντικότατο αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.
  1944 - Η Ιταλική Φρουρά της Σάμου παραδίδεται στο διοικητή του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε.
  1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, τον Σπούτνικ 1.
  2005 - Επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2009 - Νίκη του ΠΑΣΟΚ με 10,5 μονάδες διαφορά και 160 έδρες «έβγαλε» η κάλπη. Πεντακομματική Βουλή με ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48% 91, Κ.Κ.Ε. 7,54% 21, ΛΑ.Ο.Σ 5,63% 15 και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4,60% 13 να την αποτελούν. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2