ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Παγκόσμια πρωτιά στο κάπνισμα για την Ελλάδα

Μια θλιβερή πρωτιά κατέκτησε η Ελλάδα, αυτή την φορά σχετικά με το κάπνισμα, αφού η χώρα μας είναι πρώτη παγκοσμίως σε κατανάλωση τσιγάρων και τελευταία, στην Ευρώπη, στα μέτρα αντιμετώπισης του προβλήματος. Η δυσάρεστη αυτή πρωτιά, οφείλεται κυρίως στον γυναικείο πληθυσμό της χώρας μας, αφού οι καπνίστριες αυξήθηκαν κατά 20% τα τελευταία 15 χρόνια, σε αντίθεση με τους άνδρες καπνιστές, οι οποίοι

Πηγή: Ant1
Παγκόσμια πρωτιά στο κάπνισμα για την Ελλάδα

Μια θλιβερή πρωτιά κατέκτησε η Ελλάδα, αυτή την φορά σχετικά με το κάπνισμα, αφού η χώρα μας είναι πρώτη παγκοσμίως σε κατανάλωση τσιγάρων και τελευταία, στην Ευρώπη, στα μέτρα αντιμετώπισης του προβλήματος.

Η δυσάρεστη αυτή πρωτιά, οφείλεται κυρίως στον γυναικείο πληθυσμό της χώρας μας, αφού οι καπνίστριες αυξήθηκαν κατά 20% τα τελευταία 15 χρόνια, σε αντίθεση με τους άνδρες καπνιστές, οι οποίοι μειώθηκαν κατά 10%.

Συνολικά οι καπνιστές στην Ελλάδα αποτελούν το 40% του συνολικού πληθυσμού.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μεγάλης επιστημονικής έρευνας που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της πανευρωπαϊκής εκστρατείας κατά του καπνίσματος, οι μισοί περίπου Έλληνες καπνιστές έχουν στον οργανισμό τους ποσότητες μονοξειδίου του άνθρακα πάνω από τα όρια ασφαλείας.

Ακόμη όμως και στους μη καπνιστές, οι Έλληνες έχουν μιάμιση φορές υψηλότερα ποσοστά μονοξειδίου του άνθρακα από τους υπόλοιπους ευρωπαίους εξαιτίας του παθητικού καπνίσματος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Ζει κανείς μονάχα μια φορά και, για τον τρόπο που ζω εγώ, μια φορά είναι αρκετή."

Frank Sinatra

 • 610 - Ο Ηράκλειος φτάνει με πλοίο από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Φωκά.
  1883 - Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές.
  1908 - Φονεύεται στο χωριό Ράκοβο Φλώρινας ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Ρακοβίτης.
  1916 -Ολοκληρώνεται η Ιταλική κατοχή στη Βόρειο Ήπειρο.
  1919 - Απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό (ΙΧ Μεραρχία).
  1943 - Σε τρίωρη ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση των Γερμανών τοποτηρητών στο κατεχόμενο Πόζναν, ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρεια. Η ομιλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και σώζεται μέχρι σήμερα. Στη δίκη της Νυρεμβέργης αποτέλεσε σημαντικότατο αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.
  1944 - Η Ιταλική Φρουρά της Σάμου παραδίδεται στο διοικητή του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε.
  1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, τον Σπούτνικ 1.
  2005 - Επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2009 - Νίκη του ΠΑΣΟΚ με 10,5 μονάδες διαφορά και 160 έδρες «έβγαλε» η κάλπη. Πεντακομματική Βουλή με ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48% 91, Κ.Κ.Ε. 7,54% 21, ΛΑ.Ο.Σ 5,63% 15 και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4,60% 13 να την αποτελούν. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2