ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Η χολέρα πλήττει το Ιράκ

Ο αριθμός των ατόμων που πάσχουν από χολέρα και εισάγονται σε νοσοκομεία του Κιρκούκ, στο βόρειο Ιράκ, προσεγγίζει τους εκατό σε καθημερινή βάση.

Πηγή: Α.Π.Ε.
Η χολέρα πλήττει το Ιράκ

γιατροι, χολέραΟ αριθμός των ατόμων που πάσχουν από χολέρα και εισάγονται σε νοσοκομεία του Κιρκούκ, στο βόρειο Ιράκ, προσεγγίζει τους εκατό σε καθημερινή βάση, δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ο ιρακινός υφυπουργός Υγείας Αμίρ αλ-Χουζάι.

"Υπάρχουν σήμερα περί τα εκατό άτομα που έχουν ασθενήσει και νοσηλεύονται σε νοσοκομεία στο Κιρκούκ", είπε ο υφυπουργός σε τηλεφωνική επικοινωνία.

Η κατάσταση στο Κιρκούκ είναι ιδιαίτερα ανησυχητική με τον αριθμό των κρουσμάτων από 1.671 στις 25 Σεπτεμβρίου να έχει φθάσει τα 2.069, σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία, με χθεσινή ημερομηνία, υπογράμμισε ο Χουζάι.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Υγείας,12 άτομα πέθαναν από χολέρα στο Ιράκ από την εμφάνιση της νόσου στο τέλος του Αυγούστου, ενώ συνολικά 2.839 κρούσματα έχουν αναφερθεί σε όλη την χώρα. Σύμφωνα με άλλες πηγές, οι νεκροί από χολέρα ανέρχονται σε τουλάχιστον 16.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Ποιος είπε ότι δεν έχουν φτιαχτεί ακόμα μηχανές του χρόνου; Ήδη υπάρχουν. Λέγονται βιβλία."

Robert Benchley, Αμερικανός αρθρογράφος

 • 532 — Καταστέλλεται η Στάση του Νίκα.
  1823 — Το Ναύπλιο ορίζεται έδρα της ελληνικής κυβέρνησης.
  1896 — Γίνεται η παρουσίαση της πρώτης μηχανής ακτινών Χ στη Νέα Υόρκη.
  1923 — Η Ελλάδα γίνεται η τελευταία χώρα που υιοθετεί το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Τίθεται σε ισχύ την 16η Φεβρουαρίου, η οποία γίνεται η 1η Μαρτίου με το νέο ημερολόγιο.
  1965 — Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ παντρεύονται στους Δελφούς.
  1996 — Ο Κώστας Σημίτης εκλέγεται πρωθυπουργός, με 86 έναντι 75 ψήφους του Άκη Τσοχατζόπουλου, στο δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v