ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Η χολέρα πλήττει το Ιράκ

Ο αριθμός των ατόμων που πάσχουν από χολέρα και εισάγονται σε νοσοκομεία του Κιρκούκ, στο βόρειο Ιράκ, προσεγγίζει τους εκατό σε καθημερινή βάση.

Πηγή: Α.Π.Ε.
Η χολέρα πλήττει το Ιράκ

γιατροι, χολέραΟ αριθμός των ατόμων που πάσχουν από χολέρα και εισάγονται σε νοσοκομεία του Κιρκούκ, στο βόρειο Ιράκ, προσεγγίζει τους εκατό σε καθημερινή βάση, δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ο ιρακινός υφυπουργός Υγείας Αμίρ αλ-Χουζάι.

"Υπάρχουν σήμερα περί τα εκατό άτομα που έχουν ασθενήσει και νοσηλεύονται σε νοσοκομεία στο Κιρκούκ", είπε ο υφυπουργός σε τηλεφωνική επικοινωνία.

Η κατάσταση στο Κιρκούκ είναι ιδιαίτερα ανησυχητική με τον αριθμό των κρουσμάτων από 1.671 στις 25 Σεπτεμβρίου να έχει φθάσει τα 2.069, σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία, με χθεσινή ημερομηνία, υπογράμμισε ο Χουζάι.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Υγείας,12 άτομα πέθαναν από χολέρα στο Ιράκ από την εμφάνιση της νόσου στο τέλος του Αυγούστου, ενώ συνολικά 2.839 κρούσματα έχουν αναφερθεί σε όλη την χώρα. Σύμφωνα με άλλες πηγές, οι νεκροί από χολέρα ανέρχονται σε τουλάχιστον 16.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Μια άδικη ειρήνη είναι προτιμότερη από έναν δίκαιο πόλεμο."

Κικέρων, Ρωμαίος ρήτορας & πολιτικός

  • 1952 - Ο Νικόλαος Πλαστήρας αναλαμβάνει Πρωθυπουργός της Ελλάδος

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v