ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Η χολέρα πλήττει το Ιράκ

Ο αριθμός των ατόμων που πάσχουν από χολέρα και εισάγονται σε νοσοκομεία του Κιρκούκ, στο βόρειο Ιράκ, προσεγγίζει τους εκατό σε καθημερινή βάση.

Πηγή: Α.Π.Ε.
Η χολέρα πλήττει το Ιράκ

γιατροι, χολέραΟ αριθμός των ατόμων που πάσχουν από χολέρα και εισάγονται σε νοσοκομεία του Κιρκούκ, στο βόρειο Ιράκ, προσεγγίζει τους εκατό σε καθημερινή βάση, δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ο ιρακινός υφυπουργός Υγείας Αμίρ αλ-Χουζάι.

"Υπάρχουν σήμερα περί τα εκατό άτομα που έχουν ασθενήσει και νοσηλεύονται σε νοσοκομεία στο Κιρκούκ", είπε ο υφυπουργός σε τηλεφωνική επικοινωνία.

Η κατάσταση στο Κιρκούκ είναι ιδιαίτερα ανησυχητική με τον αριθμό των κρουσμάτων από 1.671 στις 25 Σεπτεμβρίου να έχει φθάσει τα 2.069, σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία, με χθεσινή ημερομηνία, υπογράμμισε ο Χουζάι.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Υγείας,12 άτομα πέθαναν από χολέρα στο Ιράκ από την εμφάνιση της νόσου στο τέλος του Αυγούστου, ενώ συνολικά 2.839 κρούσματα έχουν αναφερθεί σε όλη την χώρα. Σύμφωνα με άλλες πηγές, οι νεκροί από χολέρα ανέρχονται σε τουλάχιστον 16.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Μία είναι η απόδειξη του «μπορώ»: το «κάνω»"

Marie von Ebner-Eschenbach, Γερμανίδα γνωμικογράφος

 • 1640 - Τέλος της Ιβηρικής Ένωσης: η Πορτογαλία ανακηρύσσει βασιλιά τον Ιωάννη Δ' τερματίζοντας μία περίοδο 60 ετών προσωπικής ένωσης των στεμμάτων της Ισπανίας και της Πορτογαλίας
  1797 - Συλλαμβάνεται στην Τεργέστη ο Ρήγας Φεραίος μαζί με το συνεργάτη του Χριστόφορο Περραιβό.
  1913 - Η Κρητική Πολιτεία ενώνεται επισήμως με την Ελλάδα
  1988 - H Μπεναζίρ Μπούτο γίνεται η πρώτη γυναίκα ηγέτης μουσουλμανικής χώρας στο Πακιστάν
  2002 - Δημιουργία της Ελληνικής Βικιπαίδειας
  Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v