ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Θανάτωση κοπαδιού βοοειδών στο Σάρεϊ

Οι κτηνιατρικές υπηρεσίες της Βρετανίας έδωσαν εντολή για τη θανάτωση ενός κοπαδιού βοοειδών υπό το φόβο του αφθώδους πυρετού.

Πηγή: Α.Π.Ε.
Θανάτωση κοπαδιού βοοειδών στο Σάρεϊ

Βρετανία - Αφθώδης πυρετός

Οι κτηνιατρικές υπηρεσίες της Βρετανίας έδωσαν εντολή για τη θανάτωση ενός κοπαδιού βοοειδών, για το οποίο υπάρχουν υποψίες ότι έχει μολυνθεί από τον ιό του αφθώδους πυρετού που έχει ανιχνευθεί σε επτά κτηνοτροφικές μονάδες του Σάρεϊ στη νοτιοανατολική Αγγλία, από τις αρχές Αυγούστου.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε το Σάββατο "μετά τις κλινικές αναλύσεις σε ζώα που βρίσκονται στη ζώνη προστασίας που έχει ήδη επιβληθεί στο πλαίσιο του επισταμένου ελέγχου της περιοχής", αναφέρεται στην ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου Γεωργίας.

"Τα δείγματα εστάλησαν σε εργαστήριο για να εξεταστούν", προστίθεται στην ανακοίνωση με τη διευκρίνιση ότι δεν είναι γνωστό πότε τα αποτελέσματα θα είναι έτοιμα.

Επτά κρούσματα αφθώδους πυρετού έχουν επιβεβαιωθεί στο Σάρεϊ, μετά την επανεμφάνιση της ιδιαίτερα μολυσματικής νόσου στις 3 Αυγούστου, για πρώτη φορά μετά το 2001. Τουλάχιστον 1.800 ζώα έχουν θανατωθεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Ποιος είπε ότι δεν έχουν φτιαχτεί ακόμα μηχανές του χρόνου; Ήδη υπάρχουν. Λέγονται βιβλία."

Robert Benchley, Αμερικανός αρθρογράφος

 • 532 — Καταστέλλεται η Στάση του Νίκα.
  1823 — Το Ναύπλιο ορίζεται έδρα της ελληνικής κυβέρνησης.
  1896 — Γίνεται η παρουσίαση της πρώτης μηχανής ακτινών Χ στη Νέα Υόρκη.
  1923 — Η Ελλάδα γίνεται η τελευταία χώρα που υιοθετεί το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Τίθεται σε ισχύ την 16η Φεβρουαρίου, η οποία γίνεται η 1η Μαρτίου με το νέο ημερολόγιο.
  1965 — Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ παντρεύονται στους Δελφούς.
  1996 — Ο Κώστας Σημίτης εκλέγεται πρωθυπουργός, με 86 έναντι 75 ψήφους του Άκη Τσοχατζόπουλου, στο δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v