ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Θανάτωση κοπαδιού βοοειδών στο Σάρεϊ

Οι κτηνιατρικές υπηρεσίες της Βρετανίας έδωσαν εντολή για τη θανάτωση ενός κοπαδιού βοοειδών υπό το φόβο του αφθώδους πυρετού.

Πηγή: Α.Π.Ε.
Θανάτωση κοπαδιού βοοειδών στο Σάρεϊ

Βρετανία - Αφθώδης πυρετός

Οι κτηνιατρικές υπηρεσίες της Βρετανίας έδωσαν εντολή για τη θανάτωση ενός κοπαδιού βοοειδών, για το οποίο υπάρχουν υποψίες ότι έχει μολυνθεί από τον ιό του αφθώδους πυρετού που έχει ανιχνευθεί σε επτά κτηνοτροφικές μονάδες του Σάρεϊ στη νοτιοανατολική Αγγλία, από τις αρχές Αυγούστου.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε το Σάββατο "μετά τις κλινικές αναλύσεις σε ζώα που βρίσκονται στη ζώνη προστασίας που έχει ήδη επιβληθεί στο πλαίσιο του επισταμένου ελέγχου της περιοχής", αναφέρεται στην ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου Γεωργίας.

"Τα δείγματα εστάλησαν σε εργαστήριο για να εξεταστούν", προστίθεται στην ανακοίνωση με τη διευκρίνιση ότι δεν είναι γνωστό πότε τα αποτελέσματα θα είναι έτοιμα.

Επτά κρούσματα αφθώδους πυρετού έχουν επιβεβαιωθεί στο Σάρεϊ, μετά την επανεμφάνιση της ιδιαίτερα μολυσματικής νόσου στις 3 Αυγούστου, για πρώτη φορά μετά το 2001. Τουλάχιστον 1.800 ζώα έχουν θανατωθεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Μια άδικη ειρήνη είναι προτιμότερη από έναν δίκαιο πόλεμο."

Κικέρων, Ρωμαίος ρήτορας & πολιτικός

  • 1952 - Ο Νικόλαος Πλαστήρας αναλαμβάνει Πρωθυπουργός της Ελλάδος

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v