ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Εξάπλωση ιού σε ζώα και σκνίπες

Οι βρετανικές κτηνιατρικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι ιός που προκαλεί καταρροϊκό πυρετό των αμνών, έχει εξαπλωθεί στα ζώα και τις σκνίπες της Βρετανίας.

Πηγή: Α.Π.Ε.
Εξάπλωση ιού σε ζώα και σκνίπες

Βρετανία - Αφθώδης πυρετόςΟι βρετανικές κτηνιατρικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι ο ιός που προκαλεί τον καταρροϊκό πυρετό των αμνών, ο οποίος εντοπίστηκε την περασμένη εβδομάδα σε τέσσερις κτηνοτροφικές μονάδες, έχει εξαπλωθεί στα ζώα και τις σκνίπες της Βρετανίας.

"Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο ιός κυκλοφορεί πλέον στη χώρα", δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής των κτηνιατρικών υπηρεσιών της Βρετανίας, Φρεντ Λάντεγκ, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.

Ο Βρετανός αξιωματούχος εξήγησε ότι τα αποτελέσματα των αναλύσεων, που ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης, έδειξαν ότι ο ιός εξαπλώνεται στα ζώα και στις σκνίπες της περιοχής.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος της Βρετανίας έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιώσει ότι εντοπίστηκε ο ιός σε πέντε βοοειδή σε τέσσερις κτηνοτροφικές μονάδες του Σάφολκ, στη νότια Αγγλία.

Πρόκειται για την πρώτη εμφάνιση της νόσου αυτής στη Βρετανία. Ο ιός μεταδίδεται στα πρόβατα και στα βοοειδή από τις σκνίπες και ενδημεί κυρίως στις χώρες της Μεσογείου. Κρούσματα όμως έχουν εμφανιστεί επίσης στο Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ολλανδία, τη Γαλλία και την Πορτογαλία.

Ο καταρροϊκός πυρετός των αμνών δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο αλλά ορισμένα στελέχη του είναι πολύ επικίνδυνα για τα ζώα. Εκδηλώνεται με πυρετό και στοματικά έλκη και ορισμένες φορές η γλώσσα του ζώου γίνεται μπλε. Ο Λάντεγκ είπε ότι επειδή η νόσος δεν μεταδίδεται άμεσα ούτε από το ένα ζώο στο άλλο οι κτηνιατρικές αρχές δεν θα προβούν σε συστηματικές σφαγές. "Αμεση προτεραιότητά μας παραμένει ο έλεγχος του αφθώδους πυρετού", πρόσθεσε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Μην τον φοβάσαι τον πλούσιο. Τον γιο της πλύστρας να φοβάσαι."

Βλαδίμηρος Ίλιτς Λένιν

 • 1774 - Πεθαίνει ο Λουδοβίκος ΙΕ', βασιλιάς της Γαλλίας.
  1878 - Γεννιέται ο Κωνσταντίνος Παρθένης, Έλληνας ζωγράφος.
  1905 - Γεννιέται ο Μάρκος Βαμβακάρης, στιχουργός και τραγουδιστής.
  1925 - Η Κύπρος ανακηρύσσεται από την Αγγλία αποικία του Βρετανικού Στέμματος.
  1940 - Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Ναζιστική Γερμανία εισβάλλει στο Βέλγιο, το Λουξεμβούργο και την Ολλανδία.
  1977 - Πεθαίνει η Τζόαν Κρόφορντ, Αμερικανίδα ηθοποιός.

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v