ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

«Ένοχο» το αλκοόλ για καρκίνο του μαστού

Μετά τη μελέτη που έδειξε ότι η κατανάλωση αλκοόλ αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του ενδομητρίου, μια νέα έρευνα το καθιστά «ένοχο» για καρκίνο του μαστού.

Πηγή: Ant1
«Ένοχο» το αλκοόλ για καρκίνο του μαστού

αλκοόλΜετά τη μελέτη που έδειξε ότι η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του ενδομητρίου, μια νέα έρευνα καθιστά "ένοχο" το αλκοόλ για καρκίνο του μαστού.

Αμερικανοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι, ανεξάρτητα με το είδος του ποτού, ο κίνδυνος ανάπτυξης καρκίνου του μαστού αυξάνεται με την καθημερινή κατανάλωση αλκοολούχων.

Συγκεκριμένα, οι γυναίκες που καταναλώνουν ένα με δύο ποτά την ημέρα, αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου κατά 10%, ενώ αυτές που πίνουν σταθερά τρία ποτά ημερησίως κατά 30%.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Ποιος είπε ότι δεν έχουν φτιαχτεί ακόμα μηχανές του χρόνου; Ήδη υπάρχουν. Λέγονται βιβλία."

Robert Benchley, Αμερικανός αρθρογράφος

 • 532 — Καταστέλλεται η Στάση του Νίκα.
  1823 — Το Ναύπλιο ορίζεται έδρα της ελληνικής κυβέρνησης.
  1896 — Γίνεται η παρουσίαση της πρώτης μηχανής ακτινών Χ στη Νέα Υόρκη.
  1923 — Η Ελλάδα γίνεται η τελευταία χώρα που υιοθετεί το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Τίθεται σε ισχύ την 16η Φεβρουαρίου, η οποία γίνεται η 1η Μαρτίου με το νέο ημερολόγιο.
  1965 — Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ παντρεύονται στους Δελφούς.
  1996 — Ο Κώστας Σημίτης εκλέγεται πρωθυπουργός, με 86 έναντι 75 ψήφους του Άκη Τσοχατζόπουλου, στο δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v