ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Οι κλιματικές αλλαγές ευνοούν τις πυρκαγιές

Οι κλιματολογικές αλλαγές που συντελούνται πολλαπλασιάζουν το ενδεχόμενο εκδήλωσης καταστροφικών πυρκαγιών, ειδικά σε χώρες με μεσογειακό κλίμα.

Πηγή: Α.Π.Ε.
Οι κλιματικές αλλαγές ευνοούν τις πυρκαγιές

αυστραλια - πυρκαγιαΟι κλιματολογικές αλλαγές που συντελούνται πολλαπλασιάζουν το ενδεχόμενο εκδήλωσης ανεξέλεγκτων καταστροφικών πυρκαγιών, ειδικά σε χώρες με μεσογειακό κλίμα, όπως αναφέρει μελέτη του Αυστραλιανού Ινστιτούτου Κλιματολογίας.

Σύμφωνα με την μελέτη αυτή, έως το 2050 ο κίνδυνος καταστροφικών πυρκαγιών στην Αυστραλία θα αυξηθεί κατά 300%. Η μελέτη αναφέρει επίσης ότι οι νότιες πολιτείες της Αυστραλίας θα είναι πιο θερμές και πιο στεγνές και θα σημειώνονται ολοένα περισσότερες και πιο καταστροφικές πυρκαγιές.

Το φαινόμενο αυτό θα αρχίσει να γίνεται ιδιαίτερα αισθητό από το 2020 και μετά αλλά οι προβλέψεις αναφέρουν ότι και το φετινό καλοκαίρι θα είναι ιδιαίτερα στεγνό και ζεστό με αποτέλεσμα να υπάρχει αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιών, ειδικά στη Βικτόρια.

Η παραπάνω μελέτη τιτλοφορείται Bushfire Weather in Southeast Australia: Recent Trends and Projected Climate Change Impacts.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Μια άδικη ειρήνη είναι προτιμότερη από έναν δίκαιο πόλεμο."

Κικέρων, Ρωμαίος ρήτορας & πολιτικός

  • 1952 - Ο Νικόλαος Πλαστήρας αναλαμβάνει Πρωθυπουργός της Ελλάδος

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v