ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Οι κλιματικές αλλαγές ευνοούν τις πυρκαγιές

Οι κλιματολογικές αλλαγές που συντελούνται πολλαπλασιάζουν το ενδεχόμενο εκδήλωσης καταστροφικών πυρκαγιών, ειδικά σε χώρες με μεσογειακό κλίμα.

Πηγή: Α.Π.Ε.
Οι κλιματικές αλλαγές ευνοούν τις πυρκαγιές

αυστραλια - πυρκαγιαΟι κλιματολογικές αλλαγές που συντελούνται πολλαπλασιάζουν το ενδεχόμενο εκδήλωσης ανεξέλεγκτων καταστροφικών πυρκαγιών, ειδικά σε χώρες με μεσογειακό κλίμα, όπως αναφέρει μελέτη του Αυστραλιανού Ινστιτούτου Κλιματολογίας.

Σύμφωνα με την μελέτη αυτή, έως το 2050 ο κίνδυνος καταστροφικών πυρκαγιών στην Αυστραλία θα αυξηθεί κατά 300%. Η μελέτη αναφέρει επίσης ότι οι νότιες πολιτείες της Αυστραλίας θα είναι πιο θερμές και πιο στεγνές και θα σημειώνονται ολοένα περισσότερες και πιο καταστροφικές πυρκαγιές.

Το φαινόμενο αυτό θα αρχίσει να γίνεται ιδιαίτερα αισθητό από το 2020 και μετά αλλά οι προβλέψεις αναφέρουν ότι και το φετινό καλοκαίρι θα είναι ιδιαίτερα στεγνό και ζεστό με αποτέλεσμα να υπάρχει αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιών, ειδικά στη Βικτόρια.

Η παραπάνω μελέτη τιτλοφορείται Bushfire Weather in Southeast Australia: Recent Trends and Projected Climate Change Impacts.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Ποιος είπε ότι δεν έχουν φτιαχτεί ακόμα μηχανές του χρόνου; Ήδη υπάρχουν. Λέγονται βιβλία."

Robert Benchley, Αμερικανός αρθρογράφος

 • 532 — Καταστέλλεται η Στάση του Νίκα.
  1823 — Το Ναύπλιο ορίζεται έδρα της ελληνικής κυβέρνησης.
  1896 — Γίνεται η παρουσίαση της πρώτης μηχανής ακτινών Χ στη Νέα Υόρκη.
  1923 — Η Ελλάδα γίνεται η τελευταία χώρα που υιοθετεί το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Τίθεται σε ισχύ την 16η Φεβρουαρίου, η οποία γίνεται η 1η Μαρτίου με το νέο ημερολόγιο.
  1965 — Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ παντρεύονται στους Δελφούς.
  1996 — Ο Κώστας Σημίτης εκλέγεται πρωθυπουργός, με 86 έναντι 75 ψήφους του Άκη Τσοχατζόπουλου, στο δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v