ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Η Ράις για τις κλιματικές αλλαγές

Οι ΗΠΑ παίρνουν "πολύ στα σοβαρά τις κλιματικές αλλαγές", δήλωσε η αμερικανίδα ΥΠΕΞ Κοντολίζα Ράις κατά την έναρξη διάσκεψης στην Ουάσινγκτον για το κλίμα.

Πηγή: Α.Π.Ε.
Η Ράις για τις κλιματικές αλλαγές

Κοντολιζα ΡαιςΟι ΗΠΑ παίρνουν "πολύ στα σοβαρά τις κλιματικές αλλαγές, καθώς αποτελούν ταυτοχρόνως μια μεγάλη οικονομική δύναμη και έναν από τους μεγαλύτερους ρυπαντές" της ατμόσφαιρας, δήλωσε η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις κατά την έναρξη διάσκεψης στην Ουάσινγκτον για το κλίμα.

"Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τους στόχους του ΟΗΕ για το περιβάλλον", πρόσθεσε η ίδια, σημειώνοντας: "Επιθυμούμε η διάσκεψη στην Ινδονησία για τις κλιματικές αλλαγές να έχει επιτυχία".

Η διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα, που θα πραγματοποιηθεί στο Μπαλί το Δεκέμβριο, θα πρέπει να καταλήξει σε μια νέα συνθήκη, που θα αντικαταστήσει το Πρωτόκολλο του Κιότο πριν από την εκπνοή της ισχύος του το 2012.

"Οι κλιματικές αλλαγές είναι ένα πραγματικό πρόβλημα που μεγεθύνεται και οι άνθρωποι συμβάλλουν σε αυτό", σχολίασε η Ράις ενώπιον των συμμετεχόντων στη διάσκεψη των μεγαλύτερων οικονομιών στον κόσμο με θέμα την ενεργειακή ασφάλεια και τις κλιματικές αλλαγές.

Στη διάσκεψη μετέχουν η ΕΕ, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Βρετανία, η Ιαπωνία, η Κίνα, ο Καναδάς, η Ινδία, η Βραζιλία, η Νότια Κορέα, το Μεξικό, η Ρωσία, η Αυστραλία, η Ινδονησία, η Νότια Αφρική και ο ΟΗΕ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Μια άδικη ειρήνη είναι προτιμότερη από έναν δίκαιο πόλεμο."

Κικέρων, Ρωμαίος ρήτορας & πολιτικός

  • 1952 - Ο Νικόλαος Πλαστήρας αναλαμβάνει Πρωθυπουργός της Ελλάδος

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v