ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Άρχισε το ταξίδι του το Dawn

Η NASA εκτόξευσε το μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο Dawn προς τους Εστία και Δήμητρα, τους μεγαλύτερους αστεροειδείς σε τροχιά γύρω από τον ήλιο.

Πηγή: Α.Π.Ε.
Άρχισε το ταξίδι του το Dawn

NASA - ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ DAWNΗ NASA εκτόξευσε, την Πέμπτη, το μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο Dawn προς τους Εστία (Vesta) και Δήμητρα (Ceres), τους δύο μεγαλύτερους αστεροειδείς που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τον ήλιο.

Η εκτόξευση του διαστημοπλοίου, η οποία είχε αναβληθεί πολλές φορές από τις αρχές Ιουλίου, έγινε, όπως προβλεπόταν, το πρωί στις 07:34 τοπική ώρα (14:34 ώρα Ελλάδος) από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ στη Φλόριντα, με μία μικρή καθυστέρηση 14 λεπτών για να βγει από την πορεία πτήσης ένα πλοίο που βρισκόταν στον Ατλαντικό.

Το πρωτοποριακό αυτό διαστημόπλοιο, το οποίο μπορεί να χρησιμεύσει ως πρότυπο στο μέλλον για τη μετακίνηση μεταξύ των πλανητών, είναι το πρώτο που ταξιδεύει προς δύο διαφορετικά ουράνια σώματα και θα τεθεί και σε τροχιά γύρω από αυτά, καθώς μία τέτοια αποστολή αυτή χρειάζεται πάρα πολλά καύσιμα για να είναι εφικτή.

Όμως το Dawn δεν κινείται με τα παραδοσιακά καύσιμα που χρησιμοποιούν τα διαστημόπλοια, αλλά με τρεις ηλεκτρικές μηχανές, οι οποίες παίρνουν ενέργεια από τον Ήλιο.

Το διαστημόπλοιο αναμένεται να φτάσει στον αστεροειδή Εστία (Vesta) σε τέσσερα χρόνια και να παραμείνει σε τροχιά γύρω από αυτόν για έξι μήνες προτού συνεχίσει το ταξίδι του για τον αστεροειδή Δήμητρα (Ceres), όπου αναμένεται να φτάσει το 2015, έχοντας διασχίσει συνολικά 5,1 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα.

Στόχος της αποστολής του Dawn είναι κατά το ταξίδι του προς τους δύο αστεροειδείς που βρίσκονται ανάμεσα στους πλανήτες Αρη και Δία να μας αποκαλύψει τα μυστήρια της γέννησης του ηλιακού μας συστήματος και του σχηματισμού των πλανητών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Μια άδικη ειρήνη είναι προτιμότερη από έναν δίκαιο πόλεμο."

Κικέρων, Ρωμαίος ρήτορας & πολιτικός

  • 1952 - Ο Νικόλαος Πλαστήρας αναλαμβάνει Πρωθυπουργός της Ελλάδος

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v