ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Επιστήμονες δημιούργησαν διαφανή βάτραχο

Ιάπωνες ερευνητές δημιούργησαν έναν διαφανή βάτραχο, του οποίου μπορούν να παρατηρούν τα εσωτερικά όργανα, αποφεύγοντας έτσι τη ζωοτομία.

Πηγή: Α.Π.Ε.
Επιστήμονες δημιούργησαν διαφανή βάτραχο

ΒάτραχοςΙάπωνες ερευνητές δημιούργησαν έναν διαφανή βάτραχο, του οποίου μπορούν να παρατηρούν τα εσωτερικά όργανα, αποφεύγοντας έτσι τη ζωοτομία στη διάρκεια των επιστημονικών πειραμάτων.

"Μπορούμε να παρατηρούμε μέσα από το δέρμα την ανάπτυξη των οργάνων ή ακόμη τον τρόπο με τον οποίο ένας καρκίνος αρχίζει να αναπτύσσεται", εξήγησε ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, καθηγητής Μασαγιούκι Σουμίντα του Ινστιτούτου Βιολογίας των Αμφιβίων στο πανεπιστήμιο της Χιροσίμα.

"Είναι δυνατό να βλέπουμε τα όργανα του ίδιου βάτραχου σε όλη τη διάρκεια της ζωής του χωρίς να χρειάζεται να τον υποβάλλουμε σε τομές. Οι ερευνητές μπορούν επίσης να παρατηρούν πώς οι τοξίνες επηρεάζουν τα οστά, το ήπαρ και τα άλλα όργανα", πρόσθεσε ο δρ Σουμίντα.

Οι ερευνητές προχώρησαν σε αυτό το επίτευγμα με γενετικές επεμβάσεις από σπάνια δείγματα μελαχρινών ιαπωνικών βατράχων που πάσχουν από λευκοδερμία (Rena japonica). Το είδος αυτό έχει συνήθως το χρώμα της ώχρας.

Οι επιστήμονες θα επιδιώξουν στο νέο στάδιο της έρευνάς τους να βελτιώσουν το δείγμα δημιουργώντας, με γενετική μηχανική, βατράχους που φωτίζονται, όταν καρκίνος αρχίζει να αναπτύσσεται στον οργανισμό τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Μια άδικη ειρήνη είναι προτιμότερη από έναν δίκαιο πόλεμο."

Κικέρων, Ρωμαίος ρήτορας & πολιτικός

  • 1952 - Ο Νικόλαος Πλαστήρας αναλαμβάνει Πρωθυπουργός της Ελλάδος

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v