ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Ο Ανάν σε διάσκεψη για τις παθήσεις της εποχής

Ο Κόφι Ανάν κήρυξε στο Βερολίνο την έναρξη της διάσκεψης των χορηγών του Παγκόσμιου Ταμείου για την καταπολέμηση του AIDS, της φυματίωσης και της ελονοσίας.

Πηγή: Α.Π.Ε.
Ο Ανάν σε διάσκεψη για τις παθήσεις της εποχής

Κόφι ΑνάνΟ πρώην γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Ανάν κήρυξε στο Βερολίνο την έναρξη της διάσκεψης των χορηγών του Παγκόσμιου Ταμείου για την καταπολέμηση του AIDS, της φυματίωσης και της ελονοσίας.

Στόχος της διάσκεψης, την οποία ο Ανάν χαρακτήρισε ως "τη μεγαλύτερη χρηματοδοτική προσπάθεια για την παγκόσμια υγεία μέχρι σήμερα", είναι να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση του τομέα της υγείας με το ποσό των έξι δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως ως το 2010 και αργότερα να αυξήσει το ποσό αυτό στα 8 δισεκατομμύρια.

Σύμφωνα με τον Ανάν, το Ταμείο, το οποίο ιδρύθηκε στις αρχές του 2002 ύστερα από απόφαση της Ομάδας των Οχτώ στη Γένοβα ένα χρόνο πριν, έχει ήδη εγκρίνει δαπάνη 8,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το Ταμείο έχει προσφέρει βοήθεια σε 1,1 δισεκατομμύρια ασθενείς του AIDS, σε 3 εκατομμύρια ασθενείς με φυματίωση και σε εκατομμύρια ανθρώπους που προσβλήθηκαν από ελονοσία.

"Όμως, δεν έχουμε κάνει αρκετά", δήλωσε ο Ανάν αναφερόμενος σε εκατομμύρια φτωχούς ανθρώπους στον αναπτυσσόμενο κόσμο. Και πρόσθεσε: "Είμαστε πολύ πίσω όσον αφορά τον τομέα της υγείας".

"Μπορούμε τώρα να πούμε με βεβαιότητα ότι τα χρήματα που προσφέρονται μέσω του Παγκόσμιου Ταμείου είναι χρήματα που επενδύονται σωστά", τόνισε ο Ανάν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Μια άδικη ειρήνη είναι προτιμότερη από έναν δίκαιο πόλεμο."

Κικέρων, Ρωμαίος ρήτορας & πολιτικός

  • 1952 - Ο Νικόλαος Πλαστήρας αναλαμβάνει Πρωθυπουργός της Ελλάδος

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v