ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

«Chaos in Astronomy 2007»

Το διεθνές συνέδριο «Chaos in Astronomy 2007» πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο αμφιθέατρο του ΙΙΒΕΑΑ, από 17 έως 20 Σεπτεμβρίου 2007.

Πηγή: Α.Π.Ε.
«Chaos in Astronomy 2007»

ΔιάστημαΤο διεθνές συνέδριο "Chaos in Astronomy 2007" πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ), από 17 έως 20 Σεπτεμβρίου 2007.

Το Συνέδριο διοργανώθηκε από το Κέντρο Αστρονομίας και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών της Ακαδημίας Αθηνών και υποστηρίχθηκε με χορηγίες της Ακαδημίας Αθηνών, του κοινωφελούς Ιδρύματος "Αλέξανδρος Ωνάσης", του Υπουργείου Πολιτισμού, της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας και του Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Στο Συνέδριο πήραν μέρος 73 σύνεδροι από 18 χώρες της Ευρώπης, Βόρειας και Νότιας Αμερικής και Ασίας. Ανακοινώθηκαν 40 επιστημονικές εργασίες σε αντίστοιχες ομιλίες καθώς και 16 εργασίες σε αφίσες. Επίσης στο πλαίσιο των εργασιών του Συνεδρίου ανακοινώθηκαν δύο ειδικές εργασίες από τον καθηγητή κ. C. Tsallis (Brazilian Academy of Science) με θέμα "Μη-εκτατική στατιστική μηχανική - μια προσέγγιση της πολυπλοκότητας", και από τον καθηγητή κ. D. Kazanas (NASA- Goddard Space Flight Center) με θέμα "Κοσμολογικός πληθωρισμός: Μια προσωπική άποψη". Όλες αυτές οι εργασίες θα συμπεριληφθούν στα πρακτικά του συνεδρίου που θα εκδοθούν από τον εκδοτικό οίκο Springer Verlag.

Οι επιστημονικές συζητήσεις επικεντρώθηκαν σε εφαρμογές της θεωρίες του Χάους στη δυναμική των γαλαξιών και στη δυναμική πλανητικών συστημάτων, αλλά επίσης και στους δίσκους γύρω από μελανές οπές (μαύρες τρύπες), την Ηλιακή Φυσική και την Κοσμολογία. Ειδικότερα εξετάσθηκαν:

Η Χαοτική κίνηση των αστέρων στις σπείρες των ραβδωτών σπειροειδών γαλαξιών, τα Χαοτικά φαινόμενα που συμβάλλουν στην παρατηρούμενη μορφολογία των γαλαξιακών δίσκων όταν παρατηρούνται πλαγίως, οι Χαοτικές κινήσεις αστέρων στην περιοχή του Ήλιου, η διάκριση Οργανωμένων και Χαοτικών τροχιών στους Ελλειπτικούς γαλαξίες, τα Χαοτικά φαινόμενα στην αρχική φάση της δημιουργίας του Ηλιακού μας συστήματος, η ευστάθεια των πλανητών πλανητικών συστημάτων έξω από το Ηλιακό σύστημα, οι Χαοτικές καμπύλες φωτός σε δίσκους συσσώρευσης γύρω από μελανές οπές, το Χάος σε φαινόμενα που λαμβάνουν χώρα στον Ήλιο και η Τάξη και το Χάος στην Κοσμολογία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Το σεξ χωρίς έρωτα δεν είναι πάντα γελοίο. Αλλά είναι πολύ πιο γελοίος ο έρωτας χωρίς σεξ."

Βολίνσκι, Γάλλος σκιτσογράφος

  • 48 π.Χ. - Ο Ιούλιος Καίσαρας νικά τον Πομπήιο στην μάχη των Φαρσάλων.
    378 - Μάχη της Αδριανούπολης: Ο Ρωμαϊκός στρατός υπό τον Αυτοκράτορα Ουάλη ηττάται από τους Βισιγότθους. Ο Ουάλης σκοτώνεται μαζί με τα 2/3 του στρατού του.
    1945 - Η δεύτερη ατομική βόμβα πέφτει στο Ναγκασάκι

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v