ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Η γρίπη των αλόγων χτυπά την Αυστραλία

Η γρίπη των αλόγων έχει ξεσπάσει εδώ και περίπου ένα μήνα στην Αυστραλία, προσβάλλοντας μεγάλο αριθμό αλόγων στη Νέα Νότια Ουαλία και το Κουίνσλαντ.

Πηγή: Α.Π.Ε.
Η γρίπη των αλόγων χτυπά την Αυστραλία

ΑλογαΗ μεγαλύτερη ιπποδρομιακή κούρσα του νοτίου ημισφαιρίου, το περίφημο Μέλμπουρν Καπ κινδυνεύει από την επιδημία γρίπης των αλόγων, που ξέσπασε στην Αυστραλία πριν από περίπου ένα μήνα, και μέχρι στιγμής έχει προσβάλλει μεγάλο αριθμό αλόγων στην Νέα Νότια Ουαλία και την πολιτεία του Κουίνσλαντ.

Ο ιός της γρίπης των αλόγων μπορεί να αποβεί θανατηφόρος για τα ζώα που πάσχουν από αυτόν, ενώ δεν υπάρχει γνωστή θεραπεία για τα ζώα που ο ιός θα προσβάλλει.

Η γρίπη είναι ιδιαίτερα μεταδοτική και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει ήδη στην κατοχή της 20,000 εμβόλια προκειμένου να μην επεκταθεί το μέγεθος της επιδημίας.

Το γεγονός ότι πολλά άλογα στην πολιτεία του Κουίνσλαντ έχουν αρρωστήσει από την συγκεκριμένη γρίπη είχε ως αποτέλεσμα την αναβολή όλων των ιπποδρομιών στην πόλη της Βρισβάνης μέχρι τον Φεβρουάριο.

Παρά το ότι στην Βικτώρια δεν παρατηρήθηκαν κρούσματα της ασθένειας και το Μέλμπουρν Καπ θα διεξαχθεί κανονικά φέτος, οι αρμόδιες αρχές ανησυχούν.

Όπως ανέφερε εκπρόσωπος του Οργανισμού Ιπποδρομιών της Βικτώριας, ο αριθμός των 1,500 εμβολίων που δόθηκαν στην πολιτεία για την προστασία των αλόγων δεν είναι αρκετός. Απαιτούνται τουλάχιστον 15,000 για να ανοσοποιηθούν τα άλογα της πολιτείας ανέφερε ο υπουργός Γεωργίας της Βικτώριας Τζο Χέλπερ και για να μην κινδυνεύσει η διοργάνωση του Μέλμπουρν Καπ.

Πάντως, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θεωρεί σημαντικότερο τον εμβολιασμό των υγιών αλόγων στις πολιτείες της Νέας Νότιας Ουαλίας και του Κουίνσλαντ, οι οποίες έχουν πληγεί και περισσότερο από τον ιό.

Όσον αφορά την περαιτέρω εισαγωγή εμβολίων έγινε γνωστό από την κυβέρνηση ότι αναμένονται 30,000 εμβόλια την επόμενη εβδομάδα ενώ η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει παραγγείλει άλλες 100,000 τα οποία θα παραδοθούν όταν είναι έτοιμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Μια άδικη ειρήνη είναι προτιμότερη από έναν δίκαιο πόλεμο."

Κικέρων, Ρωμαίος ρήτορας & πολιτικός

  • 1952 - Ο Νικόλαος Πλαστήρας αναλαμβάνει Πρωθυπουργός της Ελλάδος

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v