ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Προτάσεις Γκορ για το κλίμα

Ο Αλ Γκορ πρότεινε τη θέσπιση συνόδου των ηγετών του κόσμου κάθε τρεις μήνες, ώσπου να συμφωνήσουν στο σχέδιο που θα διαδεχθεί το Πρωτόκολλο του Κιότο.

Πηγή: Reuters
Προτάσεις Γκορ για το κλίμα

Αλ ΓκορΟ πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Αλ Γκορ, μιλώντας τη Δευτέρα σε διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα, πρότεινε από τον επόμενο χρόνο οι ηγέτες όλων των χωρών του κόσμου να συναντώνται κάθε τρεις μήνες, ώσπου να έλθουν σε συμφωνία για ένα σχέδιο μείωσης των εκπομπών αερίων που ευθύνονται για την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Ο Αλ Γκορ, πρότεινε φέτος οι πρόεδροι και πρωθυπουργοί των χωρών να συναντηθούν στο Μπαλί, για συνομιλίες πάνω στην δημιουργία ενός νέου σχεδίου που θα διαδεχθεί το Πρωτόκολλο του Κιότο, του οποίου η ισχύ λήγει το 2012.

Μάλιστα, πρότεινε οι ηγέτες του κόσμου από δω και στο εξής να πραγματοποιούν συνεχείς διασκέψεις για το κλίμα. Πρόσθεσε επίσης ότι οι ηγέτες θα πρέπει να συγκαλέσουν μια έκτακτη σύνοδο στις αρχές της επόμενης χρονιάς, ώστε να αναθεωρήσουν τα αποτελέσματα της συνόδου του Μπαλί.

Σημειώνεται ότι το Πρωτόκολλο του Κιότο απαιτεί από 36 βιομηχανικές χώρες να μειώσουν τις εκπομπές των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου τουλάχιστον 5% από τα επίπεδα που ήταν το 1990, ως το 2012. Μάλιστα, οι ηγέτες των 8 πιο ανεπτυγμένων χωρών του κόσμου (G8), δεσμεύθηκαν τον Ιούνιο να έλθουν σε συμφωνία επί ενός σχεδίου που θα ακολουθήσει το Πρωτόκολλο του Κιότο ως το 2009.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Το σεξ χωρίς έρωτα δεν είναι πάντα γελοίο. Αλλά είναι πολύ πιο γελοίος ο έρωτας χωρίς σεξ."

Βολίνσκι, Γάλλος σκιτσογράφος

  • 48 π.Χ. - Ο Ιούλιος Καίσαρας νικά τον Πομπήιο στην μάχη των Φαρσάλων.
    378 - Μάχη της Αδριανούπολης: Ο Ρωμαϊκός στρατός υπό τον Αυτοκράτορα Ουάλη ηττάται από τους Βισιγότθους. Ο Ουάλης σκοτώνεται μαζί με τα 2/3 του στρατού του.
    1945 - Η δεύτερη ατομική βόμβα πέφτει στο Ναγκασάκι

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v